52. *\Quidditch world cup/*

581 33 0
                                    

Ik lig lekker te slapen als iemand mij wakker schud. Ik kijk op en Cedric zegt "Wakker worden Ashley, we moeten naar de world cup." 

Ik ben gelijk wakker. Ik kijk hier al vanaf de kerstvakantie uit toe ik de kaarten van Peter kreeg. Ik sta gelijk op en ga snel douchen en doe mijn kleren aan. Ik zit in de groene en witte kleuren omdat ik natuurlijk voor Ierland ben.

Ik pak papa's hand en Cedric zijn andere en dan verdwijnselen we naar een bos met allemaal spullen die zijn weg gegooid. Dan zegt papa "Ga opzoek naar de portkey." 

"En hoe moeten we die herkennen?" Vraag ik en Cedric zegt "Ga jij maar met mij mee, het is heel erg lastig om dat uit te leggen." "Oke." 

We lopen wat door het troep heen als er opeens rumoer komt van het bos. Ik kijk op en dan zie ik de Weasley's aan komen lopen. 

Ik ren naar ze toe en omhels Hermione. Ze zegt "Nog gefeliciteerd." "Bedankt." Dan knuffel ik Ginny en geef een high-five aan de tweeling. 

Arthur en papa gaan dan samen op zoek naar de portkey. Cedric praat met de tweeling over wie er gaat winnen en ik doe vrolijk mee. Fred, George en ik denken dat Ierland gaat winnen maar dat Bulgarije de snitch gaat vangen. 

Papa had mij voor mijn verjaardag geld gegeven om mee te wedden want hij weet dat mijn gevoel het meestal wel goed heeft en hij wilde het mij voor een keertje gewoon geven.

We lopen wat rond en dan schreeuwt Arthur "Hij is gevonden!" We lopen allemaal ernaartoe en daar staat een oude schoen. 

We houden het allemaal vast maar Harry zit een beetje toe te kijken. We beginnen af te tellen en ik schreeuw nog net naar Harry "Pak vast!" en hij pakt de schoen vast en precies dat moment beginnen we rond te tollen. 

Alles word kleurrijk om ons heen en dan vallen we neer op de grond. Papa, Cedric en Arthur lopen rustig uit te lucht naar beneden en de rest staat pijnlijk op van de val.

Als ik bijgekomen ben van de val zie ik een super gezellige plek met allemaal tenten en vliegende mensen. 

Ik pak mijn tas en doe hem om mijn schouder. Dan lopen we de drukte in en nemen dan afscheid van de rest en gaan naar onze eigen tent. 

Papa doet het flapje open van de tent en dan stappen we een reusachtige tent ik. Ik glimlach breed en loop naar mijn eigen plek. Deze tent hebben we vroeger heel vaak gebruikt om mee te kamperen maar nadat Cedric het steeds drukker kreeg op school en zelfs in de vakantie moest leren, werd deze tent opgeborgen en is er jaren niks meer gebeurd. 

Ik loop naar mijn bed en leg mijn tas erop. Ik leg al mijn spullen op een plek en dan pak ik mijn bezem en zeg "Mag ik naar Fred en George en samen met hun vliegen?" "Ja tuurlijk." "Dankjewel papa." Ik geef hem snel een kusje en loop dan de tent uit.

Ik loop gewoon de tent in en eerst kijkt iedereen geschokt naar mij maar als ze zien dat ik het ben zeggen ze allemaal gedag en ik loop naar de tweeling en zeg "Gaan jullie mee vliegen?" 

"Ja!" Zeggen ze in koor en ze pakken hun bezems en dan lopen we naar buiten. We stappen op onze bezem en vliegen wat over het hele gebeuren heen. Er is zo een gezellige sfeer.

We vliegen heel lang rond en gooien een beetje over met wat ballen. We hebben een paar potjes meegedaan met andere mensen en toen het begon te schemeren gingen we weer terug. 

Ik loop de tent in en knap me even op. Dan pak ik de kaarten en lopen we naar buiten. We voegen ons samen met de Weasley's en ik geef iedereen zijn of haar kaarten.

We staan voor de ingang en ik ben helemaal in groene en witte kleuren. Fred en George zijn ook helemaal verkleed. 

De mensen controleren onze kaartjes en dan gaan we naar binnen. We zitten helemaal bovenin en kunnen dus heel goed over de wedstrijd heen kijken. We lopen de trappen op als Harry opeens word tegengehouden. 

Ik kijk om en dan zie ik Malfoy en zijn vader beneden ons staan. Ik kijk Malfoy vervloekend aan en hij kijkt onschuldig terug. Is hij nu al weer over zijn woede van mij heen?

De vader van Malfoy en Harry hebben een heel gesprek en daarna gaan we naar boven. Als we op onze plek zijn zie ik Kamal en zijn vrienden al zitten en ze gebaren dat ik bij hun moet komen. 

Ik ga naast Kamal zitten en naast Fred en we praten over wat onze verwachtingen zijn. Dan komt er een man langs lopen waar je kan wedden en ik kijk de tweeling aan en we grijzen. 

We zetten alle drie in dat Ierland gaat winnen maar dat Bulgarije de snitch vangt en iedereen zegt dat we geld hebben verspild maar mijn gevoel zegt van niet en die heeft het altijd goed.

We zitten midden in de wedstrijd en Ierland gaat flink aan kop. De seeker van Bulgarije, Viktor Krum, Is niet zo best bezig. 

Hij gaat vaak in de aanval maar ik zie dat hij nergens achteraan gaat. Of het een valstrik is of niet weet ik niet maar hij heeft de snitch in ieder geval nog niet gezien. Ik heb hem wel al een paar keer voorbij zien vliegen maar ik kan moeilijk erachteraan gaan.

De wedstrijd is bijna aan het einde want de 2 seekers zijn allebei in de achtervolging. Krum is overduidelijk sneller maar mijn gevoel had het goed want Ierland staat met 160 punten voor op Bulgarije. 

Krum kan de snitch bijna voelen en een paar secondes later doet die dat ook. Hij houd de snitch triomfantelijk in de lucht en het hele stadion gaat uit zijn dak. De Bulgaren omdat zij de snitch hebben gevangen en de Ieren omdat zij hebben gewonnen. 

Wij gaan ook allemaal uit ons dak maar omdat wij super goed hebben gewed.

We lopen naar zo een ruimte waar we het geld kunnen ophalen van het wedden. We krijgen een bult met geld en ik geef nog een gedeelte aan van mezelf aan Fred en George want ik weet dat zij het hard nodig hebben omdat ze allemaal fop producten zelf willen maken maar daar hebben ze wel geld voor nodig en ik heb genoeg om van te leven.

We lopen feestend naar onze tenten en nemen afscheid bij onze tent. Ik geef Ginny en Hermione een knuffel en ik zeg "Ik zie jullie weer op het station." "Ja, tot dan." En dan lopen ze weg. Ik ga naar binnen en plof op mijn bed, ik ben echt bekaf. En zonder dat ik het doorheb val ik al in slaap met mijn kleren nog aan.

In love with the wrong |Harry Potter|  |fanfiction| |dutch|Where stories live. Discover now