Mi a franc?

8K 380 25
                                    

Telefonom eszméletlen hangos csörgésére ébredtem. Csukott szemmel nyúltam az éjjeli szekrényhez és anélkül, hogy kinyitottam volna  a szemem felvettem a telefont és hátamra fordultam majd bele szóltam:
- Nem tudom ki vagy, nem tudom hol vagy, nem tudom miért hívsz de megtalállak és kicsinállak. - motyogtam.
- Ez most nagyon nem vicces Cassie.- förmedt rám Becky barátnőm.
- Na jó akkor mond mi a vészhelyzet?
- Mondhattad volna, hogy a kedvenc énekesemmel találkozgatsz.
- Mit csinálok és kivel? El vagy tájolva kedves barátnőm, még csak azt sem tudom ki a kedvenc énekesed, miután minden héten változik. De ha már vele randizom remélem nem csajról van szó mert az ciki lenne. - röhögtem magamon majd kinyitottam szemeimet és felültem. - Amúgy tényleg miről beszélsz?
- Én? Ennyire hülyének nézel? Mi lenne ha bekapcsolnád a laptopod és rámennél egy híroldalra?
- Na jó, tartsd egy kicsit. - mondtam majd mellettem pihenő laptopomat bekapcsolva vártam a csodát. - Különben mizújs?
- Ne jó pofizz nekem.
- Oké, én tényleg nem tudom mivel érdemeltem ki ezt a hangnemet…
- Ismerős neked a Shawn név?
- Nem, nem hiszem, passz.
- Hogy tudsz a fülembe hazudni?
- Mi?? Becky én ezt nem értem, mi a francról beszélsz?- kérdeztem miközben rámentem egy hírportálra, de amit ott láttam egyáltalán nem volt jó, nagyon nem volt jó. Én és Peter voltunk a címlapokon de mi a fene? „Titokzatos barátnő?” „ Új lány a láthatáron? Az énekes szerenádot is adott újdonsült partnerének..” - Oké, én ezt…ő Peter, tegnap a parton találkoztunk, még csak nem is randi volt, véletlenül botlottunk egymásba de ő nem énekes..
- De Shawn énekes…
- De mondom, hogy akivel én találkoztam az Peter.
- Igen, mert Shawn második neve Peter.
- Oké, ki az a  Shawn? - hunytam le a szemem mire megszakadt a  vonal és csak az egyenletes pittyegést hallottam. Mi a franc ?

Alig hogy Becky le tette ismét csörögni kezdett telefonom. Ezúttal Alexis keresett így mosolyogva vettem fel.
- Szia barinőm.
Tudod, hogy veled van tele minden újság címlapja?
- Mint mondtam Szia.
- Nem ez a lényeg Cassie, te Shawnnal randizol?
- Ki az a Shawn, az előbb Becky, most meg te, nem állnátok le végre, szeretnék lezuhanyozni. - mondtam majd kinyomtam a telefont és a laptopot majd a fürdőbe mentem. Ledobáltam a pizsit és beléptem a kabinba. Engedtem magamra a kellemes langyos vizet, lehunytam szemem és eldöntöttem, hogy utána futok pár mérföldet.

Fel is vettem a futós szerkómat. Karomra helyeztem a telefon tartómat majd elindítottam a kedvenc dalok lejátszó listát és elindultam otthonról. Futva haladtam a járdán kerülgetve az embereket míg végre elértem a parkig. Ott lefutottam húsz kört és hazáig meg sem álltam. Jót tett, kicsit ki tisztult a fejem, azonban ahogy haza értem vagy húsz pasi állt az épület ajtajában, mindegyiknél profi gép és volt egy sejtésem hogy engem keresnek. Lehajtottam fejem és kulcsomat előhúzva előre törtem és amilyen gyorsan csak tudtam bementem a házba, kizárva őket. A lakásba lépve kihúztam fülhallgatómat és az erkélyre mentem és leguggoltam, hogy ne lássanak.
- Szerinted itthon van?
- Fogalmam sincs de megkell kaparintanunk az első fotókat. - Szóljatok ha hosszú barna hajú csaj közeledik. - mondta az egyik. Na jó, mi van már mindenkivel?

Újabb zuhanyzás és öltözködés után kikukkantottam az ablakon és ahelyett hogy kevesebben lettek volna csak nőtt a fotósok száma. Némelyik a fának dőlve ült kezében tartva a gépet, mások fel s alá mászkáltak.
- Az is lehet, hogy dolgozik, mi meg itt szobrozunk egésznap.
- Viszont jó pénzt kapsz ha megvan a kép.
- Tudja egyáltalán valaki ki ez a csaj?
- Kitudja, valami feltörekvő kis ribanc, nem ez a lényeg. Legyenek meg a jó minőségű képek és ennyi.- nevetett egy magas vékony pasi. Ribanc a nénikéd.

Oké, ez így abszolút nem lesz jó.
A gépemhez leülve begépeltem a Shawn nevet és rögtön kidobott vagy ezer képet Peterről. Kezdtem eléggé összezavarodni és már rá is kattintottam egy oldalra mikor csöngettek. Felpattanva az ajtóhoz szaladtam és először kikukucskáltam majd mikor láttam hogy egy öltönyös fazon az kinyitottam.
- Nem veszek bibliát.
- Nem is azért jöttem.
- Biztosítás sem érdekel, de akciós nyaralás sem.
- Maga Cassie?
- Én vagyok, miért?
- Az UMG munka társa vagyok, velem kellene jönnie.
- Minek?? És mi az a UM..izé?
- Az egyik legnagyobb lemezkiadó vállalatcsoport, bemehetnék?
- Jöjjön. - álltam el az ajtóból majd mikor belépett bezártam az ajtót és keresztbefont karokkal fordultam felé.
- Gondolom már értesült az újság cikkekről..
- Igen megmagyarázná nekem, hogy mi ez az egész? Miért van itt? Egyáltalán honnan tudja hogy itt lakom?
- A főnököm szeretne magával találkozni.
- Azt tudhatnám miért?
- Peter miatt..
- Mi van vele, mi közöm nekem hozzá? És mi is a maga neve?
- Jonathan vagyok.
- Aha…
- Jöjjön velem, kérem.
- Azok a barmok odakint engem várnak, ki nem teszem a lábam.
- Muszáj lesz, nézze vigyázok magára. Nem fogják bántani, rendben?
- Miért kell mennem? Miért nem ad egy értelmes választ sem a kérdéseimre?
- Mert az nem az én feladatom. Én csak eljöttem magáért. – mondta mire lemondóan sóhajtottam. Egyértelmű, hogy tőle nem tudok meg semmit, viszont ennek a végére kell járnom.
- Oké, átöltözhetek?
- Persze, itt megvárom. - mondta mire bólintottam és a hálóba mentem. Melegítőmet átvettem egy farmer sortra, egy trikóra és torna cipőre. Hajamat kiengedtem majd kifésültem és egy baseball sapkát húztam fejembe majd felvettem napszemüvegemet is és telefonomat magamhoz véve mentem ki.
- A sapi és szemüveg jó ötlet.
- Kössz….- mondtam és táskámba bedobtam a  tárcám és a telefonom majd vállamra vettem. - Mehetünk.- fogtam meg kulcsaimat és nyitottam az ajtót. - Ahogy leértünk a lépcsőn és közeledtünk az ajtóhoz egyre élesebben hallottam a kinti fotósok beszélgetését. - Közel parkol , ugye?
- Persze, csak egy perc lesz az egész felfordulás, hajtsa le a fejét. - mondta mire úgy tettem így még hajam is arcomba lógott. Ahogy az ajtóhoz léptünk nyújtotta kezét amit vonakodva de megfogtam. Mikor kiléptünk leszaladtunk a lépcsőn és Jonathan a kocsit célozta be azonban a fotósok be ugráltak elénk így mivel félre kellett őket lökdösni lassabban haladtunk. Kiabáltak, hogy nézzek fel, forduljak meg. Mosolyogjak, kérdezősködtek, hogy mióta ismerem Shawnt és hogy járunk-e de én szótlanul lehajtott fejjel haladtam Jonathan kezét fogva majd ahogy elértünk a kocsihoz kinyitotta az ajtót és ahogy beugrottam rám is csapta. Az ablakok sötétítettek voltak így nem láttak be én viszont jól láttam őket. Mint az éhes hiénák akik elé kidobnak egy darab húst, egymást félre lökve próbáltak a közelünkbe férkőzni. Ahogy elindultunk hátra dőltem és levettem sapimat és szemüvegemet. Megigazgattam a hajam és fújtam egy nagyot.
- Kik ezek a piócák?
- Paparazzik, két féle létezik belőlük, mindkettőnek más a küldetése. Az egyik az akinek az a célja, hogy minden áron a legkínosabb fotót készítse a sztárokról, a másik pedig aki azért kapja a pénzét ha minél jobb és szebb és tisztább képet készít a celebekről.
- De én nem vagyok, sem sztár , sem celeb, sem ismert sem semmi hasonló ami miatt ilyen felhajtás kellene, hogy legyen.
- Lehet de tegnap este bele csöppent Shawn világába.
- Az pontosan mit jelent?
- Azzal, hogy lefotózták önöket együtt elindult a láncreakció, már hajnalban egy csomó pletyka lap online oldala volt tele azzal, hogy Shawn becsajozott, és még ha nem is igaz, őket az nem érdekli. Minél szaftosabb a pletyka annál több a kattintás.
- Nem hiszem, hogy én ezt értem.
- Majd megérti, a főnököm elmondja majd.- mondta majd az utat figyelve dudolászni kezdett. Az utat figyeltem én is, hogy merre járunk, csak hogy nagyjából képben legyek már. Fél óra múlva egy modern épület előtt álltunk meg. Jonathan kipattant és kinyitotta nekem az ajtót.
- Itt vagyunk?
- Igen, nem kell izgulnia, senki nem fogja megenni.
- Nem tartom humorosnak. - mondtam majd táskámat magamhoz szorítva indultunk a bejárat felé. Ahogy beléptünk az épületbe egy nagy pult felé haladtunk.
- Hello Cindy.
- Sziasztok..- mosolygott vidáman a lány majd rám nézett.- Nahát élőben is jól nézel ki.
- Hát.. köszi, azt hiszem, te is csinos vagy.- mondtam  majd Jonathan kézen fogott és egy lift felé vezetett. Mikor beszálltunk megnyomta a legfelső emelet gombját amin egy B betű volt.- A b betű mit takar?
- Boss, azaz főnök.
- Nagyon kreatív…- forgattam szemem majd ahogy kinyílt a liftajtó kiléptünk . Hatalmas üvegtáblákból állt a  szemközti fal így kiláttam a városra. Igazán szép látvány volt, egy ilyen helyen én is eldolgozgatnék szívesen.
- Szia Caren, merre vannak?
- Sziasztok, a tárgyalóban, már várnak titeket.
- Remek, köszi, jöjjön Cassie.- intett Jonathan. Egyre inkább összezavarodtam már abszolút nem értettem semmit és reméltem, hogy ez hamarosan megváltozik. Jonathan benyitott egy nagy ajtón majd előre engedett. Bent, három öltönyös fazon és Peter ült. Mind felálltak ahogy beléptem. Körbe néztem és megakadt a tekintetem Peteren, elmosolyodott de én elfordítottam a fejem.
- Ön bizonyára Cassie..
- Baromira örülök, hogy mindenki tisztában van azzal, hogy én kivagyok, de én miért nem tudok semmit?
- Nyugodjon meg, máris elmagyarázunk mindent. Foglaljon helyet.
- Oké..- ültem le a Peter melletti székbe mert azt húzta ki nekem az egyik fazon. Időközben Jonathan eltűnt így egyedül maradtam velük.
- Hogy érzi magát?
- Ez komoly? Nos ha már kérdezi …jobban érezném magam ha tudnám hogy kik is maguk és mit akarnak tőlem.
- A nevem Andrew. Shawn menedzsere vagyok, a munkatársaim Thomas Jackson és Kevin Hale, és Shawnnal már találkozott.
- Tényleg találkoztunk volna? Nekem nem rémlik, én nem ismerek semmilyen Shawnt.- néztem a fiúra aki lesütötte szemeit.- Szóval mit keresek én itt?- néztem komolyan rájuk.
- Cassie, mikor ma felébredtünk mind azzal szembesültünk hogy az ügyfelünk azaz Shawn a címlapokon van egy titokzatos lány társaságában. Shawnt magunkhoz hívtuk és miután elmondta ki is maga egy jó ötletem támadt.
- Ne csigázzon kérem. - forgattam szemeimet.
- Lenne önnek egy ajánlatunk. Mi hárman alkotjuk főként Shawn menedzsmentjét. Vannak még páran de ők kis emberek.
- Áhh, szóval most a nagy emberekhez van szerencsém, fantasztikus. Lenne egy kérdésem, miért telepedett le a házam előtt harminc fotós?
- Ez egyszerű, mert fotót akartak önről készíteni. Tudja Cassie, mikor Shawn elmondta, hogy maga nem ismerte fel őt jót nevettem, hisz ki nem ismeri fel Shawn Mendest?
- Aki nem ismeri? Mondjuk…
- Igen, már maga a tény, Shawn napjaink egyik legfelkapottabb fiatal énekese, hihetetlen utat járt be elég rövid idő alatt és rengeteg rajongója van. Ezért is meglepő hogy nem ismeri.
- Nos úgy tűnik nem elég nagy utat ugyanis hozzám nem jutott el..
- Bizonyára halott már róla azért, tévét csak néz, vagy rádiót hallgat, nem?
- A nevét hallottam már talán, a barátnőim is rajongók de még sosem láttam, nem kerestem rá, nem néztem utána mert sosem érdekelt. Én nem hallgatok egy énekest csak azért mert mások hallgatják. Biztosan hallottam már rádióban egy-egy dalát de bizonyára sosem nyerte el a tetszésem annyira, hogy utána nézzek ki énekelte.
- Nos, a tegnapi este úgy tűnt tetszett amit hallott…
- Talán, és akkor mi van?
- Cassie, a csapatom szeretne neked ajánlatot tenni.- szólalt meg Peter, vagy Shawn vagy kicsoda.
- Veled nem vagyok hajlandó beszélni.- pillantottam rá.
- Cassie, Shawn mesélt magáról és a problémájáról..- szólalt meg az Andrew nevű fazon.
- Pontosabban?
- Hogy nem tudja jelenleg miből fedezni a tanulmányait.- mondta mire kínomban felnevettem.
- Hogy tehetted ezt?- néztem a mellettem csendben ülő fiúra.
- Nyugalom, Shawn jól tette ugyanis segítenénk magának ha maga is segítene nekünk mert szükségünk van magára.
- Na és miért?
- Shawn elég visszafogott srác, botrány mentes és a tegnapi kis romantikázásuk felkavarta a népet…és ez jó? Magukról cikkeztek minden lapban, online híroldalon. A rajongók égnek a  kíváncsiságtól, hogy ki a titokzatos lány.
- Na és?
- Legyen maga az a lány…
- Hiszen én vagyok.
- Igen, de legyen hivatalosan is Shawn barátnője.
- Viccelnek velem?- nevettem fel.
- Egy összegben kapja meg a teljes egyetemi tandíját emellett biztosítunk önnek egy sofőrt és még némi költőpénzt ha vállalja, hogy eljátssza, hogy ön Shawn szívszerelme.
- Maguk elmebetegek…
- Akarja mondani jó üzletemberek?
- Nem! Akarom mondani elmebetegek akik épp megakarnak engem vásárolni. Minek néznek engem, valami escort lánynak aki…
- Aki tovább szeretne tanulni? Majdnem, nem tekintjük olyan lánynak és az üzlet tiszta. Lesz egy szerződése velünk, kitalálunk magának egy pozíciót így lesz biztosítása és kap fizetést, említettem a  költőpénzt, ugye? Na már most, annyi lenne a feladata, hogy elmegy Shawnnal díjátadókra, eseményekre, elkíséri őt koncertekre , kamu randiznak és adnak néhány interjút.
- Mondják, ehhez miért kell felvenni valakit? Már bocs, de Shawn egy normális, vagyis azt hittem az, és jóképű srác, biztosan találna olyan lányt akivel még össze is illenek, aki boldogan vállalná ezeket a kellemetlenségeket.  Miért nem hagyják, hogy rendesen randizzon? Én nem szeretem őt, miből gondolják, hogy eltudnám játszani?
- Maga értelmes és ügyes lánynak látszik, és Shawn mondta, hogy az iskolában szerepelt a drámakörben ami azt jelenti, hogy van a színjátszásban tapasztalata és nem utolsó sorban gyönyörű és jól mutat a fotókon még smink nélkül is.
- És ha azt mondom, hogy Kate Middleton a nagynéném azt is elhiszik? Mi van ha csak azért mondtam hogy érdekesnek lásson engem?
- Ne nézzen amatőrnek minket, már reggel azzal kezdtük, hogy lekértük az anyagát a volt iskoláiból. Tudjuk ki maga, tudjuk milyen eredménnyel végezte a középiskolát ami valójában nagyon figyelemre méltó, ezért sem értem hogy miért ne kapna egy ilyen ajánlaton..
- Hát ez jó…
- Nézze Cassie, ez egy tisztességes ajánlat, nem kérünk semmi extrát. Nem kell lefeküdnie vele vagy ilyesmi, a maximális intimitás kimerülne egy-egy csókban és kézfogásban. - mondta Andrew mire nevetni kezdtem.- És persze maximális diszkréció, azaz senki, az ég világon senki sem tudhat arról, hogy ez csak színjáték maguk között. Se anya, se apa, se barátnők, mert ha egy valaki megtudja robban a bomba és nagy szarban leszünk.
- Maguk tényleg nem normálisak, ebben már egészen biztos vagyok. Elvárják, hogy kitegyem magam az utálkozásnak, hogy több ezren a világ minden tájáról gyűlöljenek engem és bántsanak csak azért, hogy maguknak profitot termeljek azzal, hogy a kapcsolattal még inkább a köztudatban legyen Shawn. Mert ez a terv nem igaz? Az olyan sztárokról jobban cikkeznek akiknek épp kapcsolatuk van, és ez mekkora szenzáció lenne már. Már látom is a szalagcímeket, „Shawn Mendes és az átlagos lány esete…” Minél többen olvasnak róla annál többen ismerik meg, annál többen keresnek rá és hallgatják vagy töltik le a dalait esetleg veszik meg a lemezeit. Már van egy bábújuk akit eladnak az embereknek de az én személyemben most egy újabbat akarnak mert így érdekesebb a  történet, nem igaz?
- Nahát tényleg nem buta…
- Ősztől lényegében ezt fogom tanulni, hogyan adjunk el egy terméket, hogyan termeljünk profitot…
- Egy nap, akár nekünk is dolgozhatna…
- Bizonyára így lesz…- grimaszoltam mire nevetni kezdtek.
- Akár a szerződésébe is foglalhatnánk, hogy nálunk töltheti a gyakorlati idejét…- mondta Andrew mire lemondóan megráztam a fejem majd felálltam.
- Beszélhetnék Shawnnal kettesben, magunkra hagynának néhány percre?
- Hát persze.- ugrottak fel. Én csak bámultam ki a nagy üveg falon majd ahogy hallottam, hogy csukódik az ajtó sóhajtottam.
- Hogy tehetted ezt? Milyen ember vagy te Peter, vagy Shawn? Van még több neved is?
- Engedd, hogy megmagyarázzam…

Sziasztok! Itt is lenne a következő rész. Próbáltam nem összecsapni , és remélem tetszett nektek! Várom a gondolataitokat!😊😽💜
Puszi❤❤

Színjáték ( Shawn Mendes fanfic)Where stories live. Discover now