Capitolul 31: "Atunci prefer să mor"

1.8K 124 45
                                    

C A P I T O L U L 31

S H A W N

- Nu fac asta.

Vocea îmi este plată, privirea îmi este fixă, hotărârea mai clară ca oricând. Nu îmi amintesc a câta oară este când repet același lucru, însă sunt dispus să îmi tatuez aceste cuvinte pe frunte, ca să le fie mai ușor celorlați să înțeleagă. Pentru că nici în cele mai groaznice vise ale mele nu as fi în stare să distrug viitorul și viața unui copil, doar pentru că acestea sunt dorințele unei vrăjitoare țicnite.

- Ne presează.

Dacă nu erau atât de puternice și mai ales dacă nu îmi puteau lua puterile oricând își doreau, le-aș fi atacat. Aș fi încercat să scap de ele, chiar dacă acest lucru însemna căderea scutului care ne protejează orașul și a comunității noastre, care datează de ceva timp. Pentru că oricum ce se întâmplă nu este drept, dacă urmează să suferim toți oamenii, măcar să fim împreună.

- Foarte bine.

Mă ridic de pe fotoliu și într-o secundă sunt lângă ușă. Nu sunt însă în stare să plec, am evitat de prea multe ori aceasta discuție și trebuie să lămurim lucrurile o dată pentru totdeauna. Altfel simt că o să îmi pierd mințile stând, așteptând, plecând doar în misiuni care nu au nicio legătură cu Emma. Pentru că mi-a fost interzis să o caut, după ce vrăjitoarele au acuzat-o de trădare.

Nu le-a interesat că a plecat să își găsească părinții, nici măcar nu au vrut să ne asculte când le-am cerut să ne lase să o mai căutăm. I-au pus eticheta cu 'trădare' pe spate și au hotărât căsătoria cu cealaltă fată din linia ei de sânge. Nu au impus și o dată, însă de când a dispărut ea, am tot amânat inevitabilul cu diverse scuze. Însă nu sunt sigur cât vor mai funcționa aceste pretexte.

- Shawn...

- Nu, tată, nu înțelegi?! Este o prostie, o mare și îndesată prostie!

Tata pare dezamăgit, nemulțumit și îngrijorat în egală măsură. De când a ieșit din spital, după atacul vampirilor, pare că a mai îmbătrânit zece ani. Deși au trecut doar două luni de atunci. Două luni de când Emma a dispărut de pe fața pământului si nu a mai dat niciun semn de viață. De parcă nici măcar nu ar fi încercat să scape de acolo. Ticălosul de Gabriel a dispărut și el și imediat am realizat că la mijloc a avut loc o trădare din partea lui. Întotdeauna am crezut ca este ceva în neregulă cu el, dar a fost nevoie să se întâmple ce s-a întâmplat ca să îmi și confirm suspiciunile.

- Doar asta ne mai salvează.

Îmi pare atât de rău pentru el și pentru că trebuie să sufere din cauza mea. Însă am privit acest copil cum creste practic sub ochii mei pe zi ce trece. Este mult prea tânără și prea pură ca să ii fie ruinata astfel viata de la o vârstă atât de fragedă. Thomas este înca destul de confuz legat de tot ce se întâmplă și încearcă în zadar să remedieze problema. Din secunda în care a întrat în Stamford, a avut mâinile legate. În schimb, Kenra refuză acum să își căsătorească fiica cea mică cu orice preț. Și o respect mai mult pentru această decizie.

- Atunci prefer să mor.

- Emma nu se mai întoarce. Nici măcar nu știm dacă mai trăiește, trebuie să renunți și să îți trăiești viața. Nu spune nimeni ca trebuie să te comporți ca un adevărat soț cu ea, doar în acte. Crezi ca eu nu îmi dau seama că este doar un copil?

Vampirium II: Spune-mi tu ce e iubirea Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum