Capitolul 36: "Să se facă dreptate"

1.2K 93 8
                                    

C A P I T O L U L 36

E M M A

  — Încă cinci minute! mormăi cu fața afundată în pernă și îmi așez mâna în dreptul ochilor, în speranța că o să reușesc să blochez lumina care pare că mă orbește în acest moment.

Simt din nou mișcare în jurul meu, însă nu mă deranjez să aflu ce se întâmplă. De obicei, reușesc să mă trezesc foarte repede dimineața, avand în vedere și că m-am obișnuit cu ore decente, însă acum îmi este pur și simplu imposibil să nu îmi doresc să mai dorm. Îmi lăcrimează ochii numai la gândul că trebuie să mă ridic din patul atât de confortabil și de sub pătura atât de pufoasă.

Reușesc să adorm din nou, cel puțin până când simt ceva care mă gâdilă pe obraz în mod insistent. Îmi întorc imediat capul în partea opusă, fiind oarecum sufocată de părul care s-a întins peste tot pe pernă. Mă și gâdilă un fir pe nas, dar uit de el atunci când reiau visul mult prea frumos în care mă odihnesc pe un șezlong, mângâiată de razele blânde și calde ale soarelui.

  — Emma...

Am senzația că am răspuns, însă când sunt strigată a doua oară realizez că de fapt totul a fost în capul meu. Mormăi niște cuvinte neînțelese și cineva râde lângă mine. Pare că doar ce am reușit să adorm cu o oră în urmă și acum că s-a făcut lumină trebuie să mă trezesc. Qwin a spus aseară că trebuie să plecam astăzi undeva, speram doar că nu la prima oră a dimineții. În această situație, cred că se poate descurca și singur.

  — Știai că sforăi?

Pescărușii zboară deasupra mea, scoțând zgomotele specifice. Valurile mării lovesc furioase țărmul, iar vântul face ca unele picături să ajungă pe picioarele mele. Un bărbat care seamănă cu Qwin se apropie destul de rapid, fiind îmbrăcat într-un costum care seamănă cu un pahar de șampanie umplut pe jumătate. Are agățată de gât o ghirlandă de flori, iar pe față zâmbetul specific.

  — Și că lovești în somn?

Nu aștept să mă întrebe și a doua oară dacă îmi doresc ceva de băut. Aveam pe undeva o sticlă de șampanie înainte să apară el, dar acum pare că s-a evaporat brusc. Bărbatul aprobă mulțumit și începe să își desfacă cu mișcări lente, fermoarul dintr-o parte, în timp ce îl urmăresc foarte atentă.

  — Și că ai început să te dezbraci?

Imaginea divină a lui Qwin care își dezbrăca respectivul costum este înlocuită cu o mare de lumină, apoi cu o grămadă de păr. Mă ridic pe coate, cât să pot să privesc în jur și îl găsesc pe Qwin în dreapta mea, stand cu capul rezemat în mâna stângă. Îmi masez ochii cu mâinile și încerc să îl privesc, deși îmi joacă tot felul de forme și culori pe retină.

  — Bună dimineața, rază de soare! zâmbește leneș.

Probabil că din toată istoria lui de dormit cu o femeie în același pat, am fost cea mai îngrozitoare. Nu trebuie să îmi spună, deja intuiesc acest lucru și mă aștept să râdă de mine pe acest aspect pentru mult timp de acum încolo. Dar nu este vina mea că se întâmplă lucruri ciudate atunci când sunt inconștientă, pare mai degrabă că fiecare parte din trupul meu reacționează pe cont propriu și își creează propria personalitate.

— A fost amuzant, mărturisește.

Ochii mei aproape că ies din orbite și înainte să îmi spună la ce se referă, realizez singură.

Vampirium II: Spune-mi tu ce e iubirea Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum