H3

6.9K 181 6
                                    

-1 maand later-

Eindelijk ga ik naar een andere school. Ik ben echt helemaal klaar met deze school en dan vooral met Dylan. Van één keer per week ging het in elkaar slaan naar zeker drie keer en dan ging Dylan er niet meer alleen voor. De vrienden van Dylan gingen ook mee doen. Ze hebben me elke week wel bewusteloos geslagen en me dan achtergelaten. Ondanks alles wat ze doen en wat ze hebben gedaan blijf ik gewoon naar school gaan en doe ik helemaal niks terug. Ze raken me wel elke keer op de plekken waar ze me eerder hebben geslagen. Ik heb inmiddels een giga blauwe plek op mijn bovenbeen en op mijn onderarm. Ik heb ook een grote hoofdwond opgelopen. Soms wachten ze me voor school op en dan kijken ze me aan alsof ik gek ben, dat ik nog naar school durf te gaan. Maar vandaag, vandaag gaat alles veranderen. Ik ga nu eindelijk weg. Weg voor hopelijk altijd. Ik hoop dat ik ze nooit meer hoef te zien.

Ik pak mijn tas en ik loop naar de garage toe. Ik pak mijn fiets en ga naar mijn nieuwe school. Ik hoop dat ik niet weer gepest ga worden, maar als dat wel gebeurd, dan ga ik voor mezelf opkomen. Ik heb geen zin om nog een keer van school te moeten veranderen. Als ze me gaan pesten zullen ze voelen wat ze er voor terug krijgen, maar eerst naar school toe en kijken wat er gebeurd.

-op school-

Ik zet mijn fiets tussen de andere fietsen en dan loop ik naar binnen. Al snel heb ik door dat ze hier niet met een balie werken. Ik loop snel naar de conciërges toe.

'Hallo, kunt u mij misschien helpen? Ik ben nieuw hier op school.'

'Ooh ja, tuurlijk. Hoe heet je?' Vraagt de man vriendelijk.

'Sterre Trust' (op zijn Engels)

'Aah, ja. Hier sta je al.' Hij rommelt wat tussen een papieren en geeft ze aan mij.

'Dit is je rooster. Er is een plattegrond als je die nodig hebt. Als je hier links gaat dan ga je naar de lokalen 1 tot en met 9. Hier rechts zijn de lokalen 10 t/m 23. Je kunt naar boven en beneden, aan beide kanten staat een trap. Je kluisje is of in de kelder of hier in de aula. Je leerlingen pas gebruik je voor het binnenkomen bij school feesten, als je bibliotheek pas en het is ook je sleutel voor je kluisje. Eeuh, ja, dat is alles wat je moet weten denk ik.'

'Oké, dankjewel.'

'Geen probleem hoor. Nog een prettige dag verder.'

'Dank u en hetzelfde.' Ik neem de papieren en het pasje aan en loop dan naar een scanner in de buurt. Ik kijk naar het nummer dat op het schermpje verscheid. Kluisje 58. Ik kijk naar een paar kluisjes en lees de cijfertjes van de kluisjes af. Ik loop naar de richting waar ik heen moet en vind algauw mijn kluisje. Ik duw tegen het deurtje en het kluisje gaat open. Ik kijk of er nog wat in het kluisje ligt. Er ligt niks in dus stop ik mijn spullen in mijn kluisje.

De school begint al aardig vol te stromen en sommige mensen kijken raar naar mijn. Dat komt waarschijnlijk omdat ik mijn haar gewoon in een staart draag en dat ze daarom mijn grote hoofdwond zien. Ik weet dat het er raar uit ziet maar ik schaam me er niet voor. Hij gaat wel weer weg en dat is dat dan. Het maakt mij niet meer uit.

Ik doe mijn kluisje weer dicht en kijk op mijn horloge. Ik zie dat het bijna tijd is en kijk snel op mijn rooster. Lokaal 8, oké links dus. Ik loop de gang in en zie de trap meteen staan maar voor ik de trap op ga kijk ik even verder. Recht voor me zie ik een klein trappertje van zo'n 5 treden daarachter zie ik dat er 3 lokalen zijn, lokaal 1 t/m 3. Ik kijk naar links en ik zie 2 lokalen, 4 en 5. Ik zie ook dat er aan het einde van de gang een smalle trap staat die naar boven lijd. Ik ga naar rechts en neem de trap naar boven. Ik loop eerst langs lokaal 9 en dan zie ik dat de deur van lokaal 8 open staat. Ik zie de leraar zitten en ik ga naar binnen.

'Goedemorgen.' Zegt hij vrolijk.

'Hallo, ik ben Sterre Trust. Ik ben nieuw hier op school.' Stel ik me voor.

StrongerWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu