H79

2.7K 69 0
                                    

Ik open mijn ogen en kijk om me heen. Ik pak mijn telefoon en kijk of ik nog berichten heb gemist of iets dergelijks.

"Hey Sterre. Ik kom je halen om 5 uur. Zorg dat je klaarstaat." Staat er ineens. Ik kijk naar de verstuurder. Daniël. Wat gebeurde er vandaag ook al weer?

Het familie dineer! Ik kijk op de klok van mijn telefoon en zie 2 uur staan. Hmm, lang geleden dat ik zo lang heb geslapen. Ik haal mijn schouders op en scrol verder. In de groepsapp met de jongens en de meiden wordt er gevraagd wat er vandaag gedaan wordt en ik reageer kort iets.

"Dineer met Daniëls familie." Zodra ik het verstuur krijg ik reactie.

"Houd hem in toom, Sterre." (Bastiaan)

"Dit wordt nog een leuk gevecht daar." (Niels)

"Echt wel!" (Jack)

"Jammer dat we niet mee mogen." (Sander) Ik kijk even verbaasd naar mijn telefoon. Dan stap ik maar uit bed. Ik douche snel even voordat ik in een sport-bh en een sportbroekje. Ik draai een snelle knot in mijn haar en dan loop ik naar de keuken. Ik maak een grote sandwich en wanneer ik een hap wil nemen gaat de deurbel ineens. Ik trek een verbaasd gezicht.

'Max? Verwacht jij iemand?' Roep ik.

'Nee.' Hoor ik hem verbaasd terug roepen.

'Ik doe de deur wel open.' Zegt Lisa en ik hoor de deur open gaan.

'Hoi.' Zegt ze en ik hoor even niks.

'Hey. Sterre is toch niet verhuisd?' Vraagt een stem en ik val van de stoel waar ik opzit. Ik kom met een klap neer en omdat ik de meiden hier niet verwacht had houd ik mijn sandwich nog vast. Een stuk kaas vliegt eruit en ik jammer een keer.

'Mijn sandwich.' Jammer ik terwijl ik rechtop ga staan. Ik zie de meiden staan en Lisa staat er verbaasd tussen.

'Jullie hebben mijn sandwich vermoord.' Zeg ik en ik voel een traan in mijn oog komen.

'Wat mist er, schat? Je kan het zeggen en dan lossen we het op.' Zegt Nathalie. Ik buk even en ik pak het plakje kaas van de grond. Ik houd hem omhoog en de traan rolt over mijn wang.

'Hij was nog zo jong...' Mompel ik zacht. Dan ga ik weer zitten op de kruk en leg het broodje op mijn bord. Ik open hem voorzichtig en ga voorzichtig naar de kaas laag.

'Hij moet in evenwicht zijn.' Jammer ik en wanneer ik het plakje kaas weer op zijn plek gelegd heb en de sandwich weer heb opgebouwd kijk ik op. Ik veeg de traan weg en kijk mijn vrienden aan.

'Niemand komt tussen Sterre en eten nu ze weer terug is.' Mompelt Sophie en ik knik treurig. Dan ga ik weer verder met eten.

'Dus, waarom hebben jullie mijn sandwich vermoord?' Vraag ik en ik zie dat Lisa lachend naar de woonkamer loopt.

'We zagen je bericht. We moeten je er perfect uit laten zien voor een goed beeld op de familie van Daniël.' Legt Alice uit en ik zucht een keer.

'Kom op Sterre.' Zegt Melanie en ze trekt me op van de barkruk.

'Ik heb nog 2,5 uur. Laat me ontbijten.' Zucht ik terwijl ik nog een hap neem van het broodje.

'Dat is het hem juist. Veel te weinig tijd.' Zegt Nathalie. Ik slenter achter de meiden aan en blijf eten van mijn sandwich. Wanneer ik halverwege ben met eten zijn de meiden aan het discussiëren over wat ik moet dragen. Ik zie mijn kans en glip zacht mijn kamer uit. Ik loop naar de kamer van Max en stap snel naar binnen. Ik zie dat Lisa bij Max op schoot zit en dan ze aan het zoenen zijn.

'Sorry. Ga vooral door, ik ben er niet. Ik wil gewoon genieten van mijn broodje.' Zeg ik en ik ga naast het bed zitten. Ik begin weer te eten terwijl Lisa en Max me verbaasd aankijken.

StrongerWhere stories live. Discover now