H40

3.2K 89 0
                                    

'Oké, wie nog een hoger cijfer wil kom hier maar staan.' Zegt meneer Bosch en ik sta rustig op. Ik loop naar het touw toe en ik ga een beetje ongeduldig staan wachten.

'Oké, hier hangen 12 touwen. Wanneer je zijwaarts langs de eerste 6 komt dan heb je er een 0,5 punt bij. Elke 6 touwen zijn dan dus ook 0,5 punt waart en je kan stoppen wanneer je dat wil. Ooh en van de vorige "ronde" heeft Sterre de snelste tijd gehaald.' Legt meneer uit.

'Ha!' Zeg ik enkel.

'Willen jullie nu weer tijden opnemen of niet?' Vraagt meneer en ik knik.

'Lijkt me leuk.' Zegt Daniël.

'Dan moeten we er wel een weddenschap bij maken.' Zegt Wouter ertussendoor.

'Oké. Waar wedden we om?' Vraag ik. Iedereen begint te denken.

'Ooh. Wanneer een van de jongens wint dan moet Sterre hem zoenen.' Stelt Bram voor. Hij zit ook bij ons in de klas.

'Je hebt jezelf nu echt de dood in gewerkt. Dat heb je wel door toch?' Vraag ik en ik kijk hem veelzeggend aan. Dan ziet hij Daniël waarschijnlijk staan en hij duikt achter de jongens weg.

'Sorry Daniël. Ik was het even vergeten.' Hoor ik ergens gedempt vandaan komen. Ik lach een beetje en ik begin simpel te denken.

'Iedereen zet 5 euro in en dan kan de klas ook gewoon mee wedden.' Stel ik voor en ik zie iedereen meestemmen.

'Goed dat is dat dan. Iedereen die wil wedden komt naar het bord en je moet je geld meenemen of je neemt het een ander keer mee maar dat is dan in overleg met mij.' Zegt meneer en je ziet een groot aantal mensen wegrennen naar de gymzaal. Ik loop naar meneer toe en ik haal een briefje van 5 euro uit mijn bh. Standaard plek na de vorige scholen. Er werd altijd wel gejat tijdens de gymlessen.

'Ik zet in op Niels.' Zeg ik en ik loop weer naar het touw toe.

'Op wie heb jij gewed?' Vraagt Wouter wanneer hij weer terug komt van bord.

'Niels.' Geef ik eerlijk toe.

'Hij heeft iets waar ik niet tegenop kan. Het is interessant.' Zeg ik na het zien  van Wouters verbaasde gezicht. Iedereen komt langzaam de zaal weer inlopen en ik kijk verbaasd toe hoeveel mensen op mij hebben gestemd.

'Waarom stemt iedereen op mij?' Vraag ik verbaasd wanneer Daniël achter me is gaan staan en zijn armen om me heen geslagen heeft en zijn hoofd op mijn schouder heeft gelegd.

'Je had de snelste tijd met de eerste ronde zoals meneer dat zei.' Mompelt hij op mijn schouder. We blijven nog een tijd wachten en dan is iedereen weer in de gymzaal.

'Oké. We gaan het lijstje gewoon af en aangezien er als eerste op Niels is gewed, door 1 persoon gek genoeg, beginnen we daar.'

'Wat hebben jullie weinig vertrouwen in mij zeg!' Zegt Niels zogenaamd beledigt.

'Op 1 iemand na tenminste.' Zegt hij en hij gaat voor het touw staan.

'Klaar? En... GO!' Zegt meneer en Niels begint heel sterk en hij gaat langs de hele rij met touwen en weer terug.

'2.30 precies netjes. Ooh Sterre als je het niet erg vind dan doen we jou als laatste, oké?' Vraagt meneer en ik knik als teken dat het goed is.

'Oké volgende.' Zo gaan we het lijstje langzaam af en de tijd die er het dichts bij Niels kwam was 2.40 minuten van Daniël.

'Sterre, jouw beurt.' Zegt meneer Bosch en ik hoor iedereen wel een beetje juichen. Ik ga bij het touw staan en ik knik dat hij kan beginnen.

'Oké. Je moet binnen 2.30 minuten heen en weer terug door de touwen. Geen druk. Behalve... GO!' De "go" kwam redelijk onverwacht dus ik begin net iets later. Ik klim hoog in de touwen en ik begin aan de tocht heen.

'Slim om naar boven te klimmen. Dat heeft niemand van ons gedaan.' Hoor ik van 1 van de jongens komen en ik laat mijn benen los hangen. Ik zwaai mijn lichaam naar het volgende touw en ik grijp het vast. Dan laat ik het eerste touw los en ik draai naar het 3e touw en ik grijp hem vast. Ik laat het 2e touw los en ik draai naar het 4e touw en laat het 3e touw weer los. Zo ga ik de hele rij touwen langs en ik ben er snel doorheen.

'Nu nog terug.' Mompel ik en ik klim weer naar boven in de touwen want ik ben vreselijk naar beneden gezakt door het parkoer heen.

'Kom op Sterre. Je kan dit.' Roept Sophie van beneden en ineens juicht iedereen mee. Zelfs de jongens. Ik ga als een speer weer naar de andere kant en ik laat me op de mat zakken.

'WoW. Wat een klein verschil.' Hoor ik meneer Bosch mompelen en ik loop maar hem toe. Ik kijk over zijn schouder naar de timer die hij vast heeft.

'2 minuten 30 seconde en 51 honderdste.' Zeg ik. Niels gaat erbij staan.

'Afgerond 2 minuten en 31 seconde. Wow lekker precies weer.' Zegt hij en hij kijkt me aan.

'Goed gedaan.' Zeg ik en ik steek mijn hand uit.

'Oké, Niels heeft deze ronde gewonnen.' Zegt meneer Bosch en ik zie heel veel verbaasde gezichten.

'Het was 1 duizendste seconde, oké? Ik kan niet alles.' Zeg ik een beetje boos om de reactie van mijn klas.

'Het ingezette geld gaat naar...' Meneer probeert het spannend te maken.

'Sterre.' Iedereen kijkt nog verbaasder mijn kant op terwijl ik een envelop van de docent krijg.

'Niels heeft iets waar ik niet tegenop kan. Ik heb op hem gezet want hij is een van de enigen die op dit gebied concurrentie van me was.' Leg ik uit.

'De volgende keer kom ik terug. En u zal er spijt van krijgen dat u mij verslagen hebt, heer Mcdeen.' Zeg ik grappend op een deftige manier en ik loop naar de kleedkamers.

'Je mag gaan omkleden en dan mogen jullie gaan.' Hoor ik meneer ergens nog zeggen. Ik loop de kleedkamer binnen en ik kleed me snel om en ik ga in de aula zitten.

'Hoeveel heb je verdiend aan die weddenschap?' Vraagt Daniël die er al zit. Ik ga bij hem op schoot zitten nadat ik mijn spullen heb gepakt en opgeruimd. Ik geef hem snel een kus.

'Aangezien iedereen heeft gewed en we 26 leerlingen in de klas hebben, dan zou het dus 130 euro moeten zijn.' Zeg ik en ik pak de envelop en ik doe hem open. Ik haal alles eruit en ik kom uit op 135 euro.

'Meneer heeft ook mee gewed.' Zeg ik lachend terwijl ik alles weer opruim.

~later~

'Wat gaan jullie vandaag doen?' Vraagt Melanie na het laatste uur.

'Ik heb training vanavond van voetbal dus ik kan niets samen doen.' Zeg ik en ik loop naar de uitgang van de school.

'Zal ik je naar huis brengen?' Vraagt Daniël lief.

'Graag.' Ik stap in de auto en Daniël gaat ook zitten. Hij start de auto en hij brengt me naar huis.

'Wat ga je met het geld doen?' Vraagt hij na enige tijd.

'Geen idee. Misschien iets bouwen. Misschien voorlopig niets.' Zeg ik en ik haal mijn schouders op. We zijn bij mijn huis aangekomen en ik geef Daniël een kus.

'Dankje.' Fluister ik nog bij zijn oor.

'Alles voor jou.' Zegt hij waarna hij me nog een keer zoent. Ik ga met hem mee maar na een tijdje laat ik los.

'Ik moet gaan.' Ik zeg Daniël gedag en ik loop naar de deur van mijn huis. Ik steek de sleutel in het slot en ik doe de deur langzaam open.

'Ik ben thuis.'

StrongerWhere stories live. Discover now