H13

5.8K 145 24
                                    

'Ik heb het zelf gemaakt. Ik zou het misschien voor jullie kunnen maken maar dat licht aan de muren die jullie hebben. Het mechanisme is ook zelfgemaakt, maar dat kan iedereen wel plaatsen.' Zeg ik.

'Dat is zo gaaf.' Zegt Jack.

'Hoe heb je dit zo netjes afgewerkt?' Vraagt Niels die met zijn hoofd in het huisje zit.

'Ik heb altijd al met mijn handen gewerkt. Ik vind het gewoon leuk om te doen.' Ik loop naar mijn bureau en ik doe een andere la open. Hier liggen allemaal werp messen in. Ik pak er 6 uit en ik geef iedereen een.

'Wat heb jij met messen?' Vraagt Sander dan.

'Een geschiedenis.' Zeg ik enkel.

'Oké. Iedereen krijgt een taak. Daniël jij legt de boksen aan die boven in de leesruimte ligt aan en die die op de kast staat naast de voordeur.'

'Oké maar waar moeten de kabels heen?' Vraagt hij.

'Onder de kussens zit ergens een rondje in de vloer. Daar zit een haakje aan die je uit kan klappen, die moet je omhoog trekken en dan kan je de kabel daar doorheen doen en dan komt hij achter het huisje langs in het kastje. En de andere boksen moeten achter de schotten langs maar dan moeten er nog gaatjes voor geboord worden en sommige komen op een plankje hoger te hangen dus die moeten nog gemaakt worden maat dat doe ik zo zelf en de gaten boren doe ik ook zelf.'

'Is goed.' Zegt Daniël en hij gaat meteen naar boven en gaat opzoek naar het open gaatje onder de kussens.

'Niels ben jij handig met het aanleggen van een ps4 en een geluidsinstallatie?'

'Yes. Ik zal u trots maken.' En hij staat er als een soldaat bij.

'Go dan.' Zeg ik wanneer hij niets doet en blijft staan. Hij schrikt op en gaat meteen aan de gang.

'Bastiaan. Ik geef jou de belangrijkste baan.' Zeg ik serieus en hij luistert meteen aandachtig.

'Als er iets gebeurd met die bas boks dan ga je eraan, begrepen?' Hij schrik een beetje van me maar dan knik hij en loopt hij erheen en gaat hij aan het werk.

'Jack. Jij doet de andere boksen en Daniël jij doet zo ook de muis en het toetsenbord, oké?'

'Jo. Komt voor mekaar.'zegt Jack.

'Doe ik.' Zegt Daniël.

'Wat moet ik doen?' Vraagt Sander aan mij.

'Hoe gaat het met je zij?'

'Wel goed denk ik.' Zegt hij.

'Jij gaat mij namelijk helpen.' Zeg ik.

'Ik moet een paar gaten boren en ik moet een paar planken zagen, maar eerst moet mijn bed aan de kant. Ik wil hem een stuk naar voren en naar de zijkant duwen, goed?'

'Het is jou kamer en ik help alleen.' Antwoord hij. We gaan klaarstaan en we beginnen met duwen. Het het verschuiven we ongeveer 1,5 meter en dan laten we hem staan. Ik loop weer naar een van de schotten en ik haal er een laddertje uit. Dan pak ik nog een meetrol uit de gereedschapskist. Ik doe hem in mijn broekzak en ik loop terug naar de hoek waar de boks uiteindelijk komt te staan. Ik zet de ladder neer en ik ga erop staan. Ik kies een hoogte en ik vraag aan Sander of hij een potlood kan pakken. Ik zet een lijntje op de hoogte die ik wil en ik ga weer van de trap af. Ik pak mijn mes en ik snijd de doos van de boks open. Ik meet de grote die ik nodig heb en ik kijk ook hoe de plank gezaagd moet worden. Ik pak de plank en ik leg hem op de kar.

'Sander kan jij het uiteinde vasthouden?'

'Ja tuurlijk.' Hij pakt de plank en ik teken de vorm van het plankje dat er uiteindelijk uit moet komen. Ik leg hem voor de zekerheid nog tegen het dak om te kijken of het mooi word. Dan begin ik met zagen en ik leg hem tegen het dak aan na het zagen. Dan ga ik vijlen voor de vorm die je niet kan zagen en als laatste laat ik hem schuren door Sander. Ik meet ook de volgende stukken voor mij de deuren naar de badkamer en de slaapkamer. Na een half uur hebben we de planken gezaagd, gevijld en geschuurd. Dan komt Jack mijn kant op.

StrongerWhere stories live. Discover now