H18

4.8K 116 13
                                    

Ik knijp mijn ogen samen en dan word ik nog net opgevangen. Ik open mijn ogen en ik zie Daniël staan. Ik zie vaak dingen aankomen en dan schrik ik niet maar als ik dingen niet verwacht dan schrik ik heel erg en dan ben ik een klungel. Daniël kwam de badkamer uit maar hij had niets aan. Blijkbaar had hij een handdoek mee wand nu heeft hij die om zijn middel gehangen.

Ik haal opgelucht adem en ik ga weer rechtop staan.

'Sorry.' Zeggen we allebei tegelijk.

'Ik wou kleren halen om te gaan douchen vandaar maar ik had alles al uitgedaan dus ja...' Zegt Daniël.

'Het is niet erg. Ik schrok gewoon.' Daniël kijkt opgelucht en hij loopt naar zijn kast. Hij haalt er wat kleding uit en ik kijk naar de tijd. 20:30. Ik loop naar mijn spullen en ik kijk naar de kleding die ik meeheb. Ik pak mijn hockeyrokje en ik doe hem aan. Dan pak ik een schone sport bh en ik doe hem aan. Dan begin ik met rekken. Wanneer ik klaar ben doe ik een handstand tegen de muur. Net wanneer ik sta zie ik een stang. Ik ga weer rechtop staan en ik bekijk de stang die aan de muur en het plafond hangt. Ik begin eraan te hangen en hij houd mijn gewicht.

'Daniël, waarom hangt er een metalen stang in je kamer?' Vraag ik voor de zekerheid.

'Om mee te trainen.' Antwoord hij en ik begin mezelf op te trekken. Na 50 keer heb ik daar genoeg van en ga ik op de kop eraan hangen ik doe mijn benen eroverheen en ik doe 50 sit-up achtige dingen. Daarna laat ik me zakken en doe ik een handstand op de grond. Wanneer ik mijn evenwicht heb gevonden begin ik mezelf op te drukken. Dan komt Daniël binnen en hij kijkt me met open mond aan.

'WoW.' Zegt hij en ik ga gewoon verder.

'Doe je dat elke avond?' Vraagt hij verbaast.

'Ja.' Zeg ik en ik ben klaar dus ga ik weer recht op staan. Ik maak weer een handstand en ik ga nu lopen. Ik doe de deur open en ik ga een keer trap af en daarna weer op. Dan loop ik terug naar Daniëls kamer en ik ga weer recht op staan. Ik pak mijn pyjama.

'Is het goed als ik ga douchen?' Ik ben helemaal bezweet en Daniël laat zien waar alles ligt en hoe alles werkt. Dan gaat hij weer weg. Ik kleed me uit en ik ga onder de douche staan. Ik was mijn haar en mijn lichaam en dan spoel ik alles uit. Dan doe ik de kraan weer uit en droog ik mezelf af. Ik kam mijn haar en droog het zo goed mogelijk. Dan loop ik in mijn pyjama de kamer weer in. Daniël zit aan zijn bureau en hij heeft me niet door. Ik ga achter hem staan en ik kijk over zijn schouder mee. Hij heeft niets voor zich. Hij kijkt alleen naar het bureau. Ik raak zijn schouder aan en hij schrikt op uit zijn gedachten.

'Wat was je aan het denken?' Vraag ik voorzichtig. Hij kijkt me aan. Hij zit in tweestrijd en dat zie ik. Ik pak zijn arm en ik draai zijn stoel een kwartslag. Dan ga ik op mijn  hurken voor hem zitten.

'Je kan me alles vertellen. Hoe gênant het ook mag zijn, oké?' Hij kijkt me niet aan en ik pak zijn kin zodat hij me aan moet kijken. Hij kijkt me in mijn ogen en trekt me dan tegen zich aan. Ik sla mijn armen om hem heen en ik sta langzaam op. Hij staat ook op en zo blijven we een tijdje staan. We laten mekaar weer los en dan gaan we in bed liggen. Daniel doe zijn shirt uit en gaat dan ook in bed liggen. Ik val langzaam in slaap. Nieuwsgierig naar wat de volgende dag zal gebeuren.

~volgende dag~

Ik word wakker en ik zie dat het 7:15 is. Ik kijk om me heen en ik zie dat Daniël nog licht te slapen. Ik stap uit bed en ik kleed me aan. Ik kam mijn haar en dan doe ik het in een staart. Dan pak ik een tas in en loop naar beneden. Ik maak ontbijt en lunch en dat doe ik in de tas. Ik eet mijn brood en dan zie ik de jongens nog maar 5 minuten hebben voor ze naar school moeten. Ik loop naar boven maar bovenaan de trap blijf ik staan.

StrongerWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu