H7

6.2K 158 15
                                    

'Wat is dit nou weer?' Roep ik naar hem.

'Wil je dat ik niet van je school afga ofzo?' Vraag ik.

'Jawel.' Antwoord Bastiaan.

'Wat doe je daar dan? Kom hier en vecht als een persoon die zijn "school-macht" verdedigt.'

Na die woorden komt hij mijn kant op gelopen hij blijft op een meter aftand staan en doet even niets. Plotseling begint hij met slaan maar ik ontwijk alles. Wanneer hij klaar is geef ik hem een enkele bitchklep. Zijn wang word een beetje rood en hij gaat op de grond liggen.

'Ooh nee. De pijn. Auw. Het is niet te doen.' Zegt hij heel slecht geacteerd. Dan staat hij weer op en loopt hij terug het publiek in. Ik draai me om naar Daniël en Jack.

'Wat moet ik hier nou mee?' Vraag ik aan ze. Ze halen hun schouders op en Jack komt op me afgelopen.  Hij begint me te slaan en ik heb meteen door dat hij iets met boxen doet of heeft gedaan. Hij slaat slim en snel. Ik blokkeer ze maar ik word wel 1 keer geraakt. Omdat hij me 1 keer had geraakt begint hij helemaal te juichen. Ik zie dat Daniël een hand voor zijn hooft slaat en ik trap een keer op Jacks kont. Hij valt voorover en hij trekt een pruillip. Ik zet mijn voet op zij kont en ik kijk hem aan.

'Wat is er, kleine jongen?' Vraag ik poeslief.

'Jij speelt vals!' Pruilt hij.

'Er is niks besproken over regels, jij speelde gewoon dom.' Zeg ik droog.

'Das waar.' Zegt hij dan.

'Mag ik ten minste opstaan en bij de anderen gaan zitten?' Vraagt hij.

'Tuurlijk maar jij ben GAME OVER.' Ik haal mijn voet weg en help hem opstaan.

'Ja ja, geen verrassingsaanval voor mij.'

'Klopt!' Hij gaat naast Niels zitten. Dan draai ik me om naar Daniël en ik kijk hem aan. Hij loopt naar me  toe en hij slaat ook meteen toe. Hij slaat mij en ik sla hem. Zo gaat het voor een lange tijd door. Wanneer de bel gaat kijk ik hem aan en hij mij we zeggen niets en we staan stil. Ik wil net zeggen dat we maar naar de les moeten gaan wanneer ik begin te denken waarom dit gevecht was begonnen. De weddenschap.

'Ik moet en zal gratis shoppen!' Zeg ik dan. Ik haal uit en ik sla hem neer. Hij staat weer op. Tijd om hieraan een einde te maken. Ik haal alles uit de klas ik merk aan de technieken die ik gebruik wat 4 verschillende sporten kunnen doen. Ik trap als een voelballende kickbokser en ik sla als een boxer maar ik ontwijk als een turnende hockeyer. Alles bij elkaar is een gewonnen strijd voor mij. Ik trap hem vol in zijn buik hij valt achterover en hij ademt zwaar. Hij ziet er niet goed uit maar ik heb wel gewonnen. Ik loop naar hem toe en ik buig over hem heen.

'Ja ja. Jij hebt gewonnen. We gaan wel met je met shoppen.' Hij spuugt het woord shoppen uit alsof het het ergste is ter wereld.

'Ja, maar eerst breng ik jullie naar de schoolzuster.' Ik trek hem overeind. Hij grijpt meteen naar zijn buik.

'WoW. Jij kan lang en goed vechten, maar was die laatste trap nou echt nodig?'

'Dankje, en eigenlijk wel. Ik heb die dingen echt nodig.' Ik pak zijn arm en ik doe hem over mijn schouders. Ik houd zijn pols vast en ik sla een arm om zijn middel. We lopen samen naar de schoolzuster.

'Heb je weer gevochten, Daniël? Met wie dit keer? En waar is dat arme kind?' Vraagt de zuster.

'Ja, ik heb gevochten met Sterre en die zit voor je.' Beantwoord hij alle vragen nadat ik hem op het bed hielp. Ik steek mijn hand uit naar de zuster.

'Hoi. Ik ben Sterre.' Stel ik me voor.

'Wacht hoor ik het nou goed? Daniël is verslagen?'

'Ja en de anderen ook.' Reageert hij bozig. Ik spring een stukje in de lucht.

StrongerWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu