37. Bölüm; Hayriye Sultan

38.9K 1.3K 299
                                    

Merhaba canlarım :) Size bir hikâye önereceğim. Okuyucularımdan birisi yazıyor. "Sırlarla Dolu Aşk" okumanızı tavsiye ediyorum. Bu bölüm çok değişik oldu. Ama ağlanacak birşey yok :D Neyse umarım okurken eğleneceğiniz bir bölüm olur :)

Bu bölümü @Emma_Mikaelson ve @bluishh 'e ithaf ediyorum.

İYİ OKUMALAR..

-CEYHUN'UN AĞZINDAN-

Neredeyse 1 ayı geçmişti. Ankara'ya kaçamak yapmıştım kafamı dağıtmak için. Babaannemin yanına gelmiştim. Ajans'tan aylık izin almıştım ve şirketteki yerime bir süreliğine Ege geçmişti. Salak malak ama şirket işlerinde fazlasıyla iyi. Ve şimdi Istanbul'a geri dönme vakti gelmişti. Hem kolumunda alçısını almışlardı. Başımdaki yarıklarda kapanmaya başlamıştı. Allah'a şükür kayalıklara çakılmadım haa. Yoksa kırılmadık yerim kalmazdı. Beynim falan dağılırdı.

"Ceyhun yavrum bak bağa bakem, bak sana neler yaptım neleeer.." dedi Hayriye sultan.

"Neler yaptın sultanımm ?" dediğimde elindeki koca saklama kabını elime tutuşturdu.

"Yolda yersin diye börek, gek, pişi, gurabiye ve gete yapmışam." evet bir ordu doyuracağız.

"Babaanne ne yaptın yaa. Alt tarafı 4 saatlik yol." dedim. Uçakla değilde otobüsle gitsem hadi neysede 4 saatlik yol için bunlar aşırı fazla.

"Olmadı eve götürürsün yavrum, onuda mı ben söyleyem." dedi. Evet çok bilmiş bir babaannem var.

"Tamam babaanne ellerine sağlık. Zahmet ettin." der demez kafama bir tane geçirdi.

"Bir daha duymamış olam. Ne zahmeti." dedi. Elide bayağı ağır yaa. Başımı ovuşturarak konuştum.

"Tamam babaanne yaa."

"Golunada dikkat et. Alçısı çıktı diyede goyverme gendini. Bedük denen kelaynağa uyma." yuh ama yaa. Bedüğü nerden biliyor bu kadın. Bak bide şarkısınıda dinlemiş.

"Babaanne nereden biliyon sen Bedüğü ?" dediğimde popoma bir tane geçirdi.

"Bunamışam diye bilmeyecek miyim seni küçük sıpa. Gral efem diye birşey var heralde." dedi. Yaa bu kadından 1 ay ne çektiğimi birde siz düşünün.

"Özür dilerim babaanne. Hani benim yanımda hiç dinlemedin yaa ondan." dedim. Birden gülmeye başladı. Yine ne geldi aklına acaba ?

"Geçen gün ganalları geziyoken nebir diye bir ganal buldum. Ne dediğini anlamadım ama şarkılar güzeldi." dedi. Dijiturk yaramadı sana babaanne. Bu arada onun dilinde nebir, bizim dilimizde number one. (N1)

"Ama bence sen türkçe dinle babaanne." dedim. Kaşlarını çattı.

"Nedenmiş o. Orada biber çocuğum var. No no no diyir. Ha birde Gadriye peri var gara beygiri diyir. He birde şakir ağa'nın kızı var. Edintad duyu diyir." şimdi bunun bize göre açılımı; Justin Bieber - Confident, Katty Perry - Dark Horse ve Shakira - Addicted to you.

"Tamam babaanne ben gideyim mi artık."

"He tamam gidesen oğul. Ama gittiğinde Gizemlen, gocası boncuk gözü benim için öp. Birde o bücürüğüde bir cimdikle benim için. Ha birde sevgilisi mavi gözü çok beğendim. Gaçırmasın onu evde galır yoksa." dedi. Boncuk göz; Kıvanç abi, Mavi göz; Çağlar, Bücürük; Ezgi.

"Tamam babaanne söylediklerini bir bir yapacağım."

"O Hira dağınada selam söyleyiver yavrum." Hira dağı mı ?

"Babaanne ben mekke'yi tavaf etmeye değil, eve gidiyorum." dediğimde kahkaha attı.

"Hihihihihi oğlum sevdiğin gızın adını diyom sana. Dağ ismi mi ne." bir dakika Mira'dan mı bahsediyor bu kadın ? Ama ben ona hiç bahsetmedim ki.

Manyak SevgilimHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin