6

16K 452 147
                                    

{Hayley}

Het hele weekend heb ik niks meer van Ethan gehoord. Ergens ben ik bezorgd om hem. Misschien is hij gepakt. Zuchtend loop ik de school in en ga door naar mijn kluisje. Om me heen hoor ik mensen fluisteren. Een aantal keer hoor ik Ethans naam vallen en vlak daarna de mijne. Wat is er aan de hand?

'Was het lekker?' Ik kijk op en zie Finn staan. Met een vragende blik kijk ik hem aan.

'Waar heb je het over?' vraag ik.

'Jij en Ethan' antwoordt hij. 'Was het goed?' Hoe weet hij dat we seks hebben gehad? Mijn blik valt op de jongen een eindje verderop. Hij staat tegen de muur aangeleund met zijn leren jasje en zijn handen in zijn zakken. Hij kijkt me grijnzend aan. Is hij serieus? Zonder antwoord te geven op Finn draai ik me om en loop naar het goede lokaal. Heel even dacht ik dat hij een minder grote klootzak was geworden. Maar we zijn weer op school en meteen doet hij zo. Alles om zo stoer mogelijk te lijken. Ik walg van zulke mensen. Net voor de tweede bel komt Milou het lokaal binnen en neemt naast mij plaats.

'Is het waar?' vraagt ze aan mij. 'Hebben jij en Ethan...?'

'Het was niks' mompel ik.

'Hayley!' sist ze. 'Wanneer is dat gebeurd?'

'De nacht van het feestje' zucht ik. 'Lang verhaal.'

'In de pauze ga je me alles vertellen.' Ik knik en concentreer me op de les, wat echter niet lukt. Steeds denk ik aan Ethan. De ene keer doet hij nog redelijk aardig tegen me en dan is hij weer zo'n eikel. En dan zeggen ze dat meisjes stemmingswisselingen hebben?

In de pauze zitten mijn beste vriendin en ik samen aan een tafel. Zodra ik ook maar opkijk zie ik Ethan zitten.

'Vertel' zegt Milou.

'Toen er werd geschoten en iedereen wegrende viel ik flauw' begin ik. 'Ethan heeft me toen in zijn auto gezet en we zijn naar een hotel gereden. Hij zei dat ze achter hem aan zaten.'

'Wacht, wie is "ze"?' vraagt Milou. Ik haal mijn schouders op.

'Dat weet ik ook niet' zucht ik. 'Hij wilde me niks vertellen.'

'Oke, vertel verder.'

'We waren dus in die hotelkamer en toen hebben we wat discussies gehad' leg ik uit. 'En toen gebeurde het gewoon. Achteraf gezien was het stom van me, maar op dat moment dacht ik gewoon niet langer na.'

'Je hebt het gewoon twee keer gedaan met Ethan' grijnst Milou. 'Dat krijgen niet veel meisjes voor elkaar.' Ik schud lachend mijn hoofd. Plotseling staat haar blik heel serieus.

'Hayley, ik moet je wel waarschuwen' begint ze. 'Ethan is geen goede jongen. Zijn reputatie is slechter dan jij denkt en hij is verwikkeld in allerlei problemen. Wat je ook doet, word niet verliefd op hem. Die jongen is de duivel.'

'Ik was niet van plan om verliefd op hem te worden' zeg ik. 'Hij is een eikel.' Milou knikt instemmend.

'Dat is zeker waar.' Ik kijk kort de aula rond. Mijn blik valt op de snoepautomaat.

'Ik ga even wat uit de automaat halen' zeg ik terwijl ik opsta. 'Wil je ook wat?' Milou schudt haar hoofd dus ik loop weg. Bij de automaat aangekomen stop ik wat geld erin.

'Ik hoorde dat je naar bed bent geweest met Ethan.' Jake leunt tegen de muur naast de automaat aan. Ik rol zuchtend met mijn ogen. 'Ik wil ook best wel een beurt.'

'Ethan wilt je die vast wel geven' zeg ik terwijl ik een cijfer indruk.

'Jammer dat ik niet op jongens val' zegt Jake. 'Dus dan blijft er nog maar één persoon over.' Hij leunt naar me toe maar voor hij ook maar iets kan doen heeft Ethan hem tegen de muur aan geduwd.

'Wanneer ga je leren dat je je poten bij jezelf moet houden?' vraagt hij aan Jake. Jake geeft Ethan een duw.

'Waarom doe je zo spastisch?' vraagt hij. 'Ze is toch niet je vriendin, of wel?' Ethan werpt hem een dodelijke blik toe.

'Als ik je nog één keer in haar buurt zie sla ik je het ziekenhuis in' zegt hij. Jake lacht schamper.

'Dat zullen we nog wel eens zien.' Met die woorden loopt hij weg. Ik pak mijn Mars uit de snoepautomaat en sla mijn armen over elkaar. Met opgetrokken wenkbrauw kijk ik Ethan aan.

'Wat?' vraagt hij.

'Waarom deed je dat?' vraag ik en ik leun tegen de muur aan terwijl ik het papiertje van mijn chocolade haal.

'Wat?' vraagt hij nogmaals.

'Waarom zei je dat tegen Jake?' zucht ik. 'Het boeit je toch niet hoe ik me voel.' Ethan zet een stap naar me toe zodat hij bijna tegen me aan staat.

'Dat deed ik omdat Jake een idioot is' zegt hij. 'Ik doe alles om hem te irriteren.'

'Ik weet niet wie hier de idioot is' zeg ik. 'Jij of Jake.' Ethan haalt zijn schouders op.

'Zonder mij had Jake je allang aangerand' zegt hij dan.

'Ik kan prima voor mezelf zorgen.' Ethan lacht klein.

'Wat jij wilt.' Hij komt dichterbij met zijn gezicht. Wat gaat hij doen? Mijn hart slaat een slag over als hij zijn hand op mijn zij legt. Dan neemt hij een hap van mijn Mars en loopt vervolgens grijnzend weg.

'Ethan!' roep ik. Hij draait zich om en kijkt me met een geamuseerde blik aan.

'Hij is goedgekeurd' zegt hij en hij steekt zijn duim om. Zuchtend kijk ik naar mijn Mars, of liever gezegd, wat er nog van over is. Hij heeft zo'n beetje de helft op. Ethan gaat aan tafel zitten bij zijn vrienden en haalt een zak M&M's uit zijn tas. Ik glimlach en loop er dan naartoe. Vlak achter Ethan blijf ik staan. Zijn vrienden kijken me lachend aan alsof ze weten wat ik van plan ben. Ik laat mijn handen over Ethans schouders glijden en breng mijn lippen naar zijn oor.

'Je zal het goed moeten maken' fluister ik. Ethan kijkt me aan.

'Wat had je in gedachten?' Ik doe even alsof ik nadenk.

'Dit' zeg ik dan en snel gris ik de zak M&M's van tafel en ren ermee richting de toiletten.

'Hayley!' roept Ethan terwijl hij me achterna komt. Snel vlucht ik de meiden wc in. Ethan loopt zonder enige twijfel achter me aan.

'Wat?' vraagt hij als hij mijn verbaasde blik ziet. 'Dacht je nou echt dat ik de meiden wc niet in durfde?' Ik haal mijn schouders op. Ethan grinnikt en loopt op me af. Snel hou ik de zak achter mijn rug.

'Hayley, geef terug' zegt hij op een dwingende toon.

'Dan had je mijn Mars maar niet moeten eten' zeg ik simpel. In een snelle beweging heeft Ethan me tegen de wastafel geduwd.

'Jij weet niet van ophouden hè?' Zijn hand strijkt een plukje haar achter mijn oor. 'Maar je moet één ding weten.' Zijn ademhaling raakt de huid in mijn nek waardoor ik niet meer stabiel kan staan op mijn benen. Waarom reageert mijn lichaam zo op hem?

'Ik zal altijd winnen' mompelt Ethan en hij houdt de zak M&M's omhoog.

One Night Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu