19

13.6K 413 52
                                    

{Ethan}

Ik zucht diep voor ik bij Hayleys huis aanbel. Ik hoop dat ze alleen thuis is. Ik weet niet hoe dit gesprek zal verlopen, dus haar ouders hoeven het niet te horen. Al snel gaat de deur open en staat haar moeder in de deuropening.

'Hey, is Hayley thuis?' vraag ik.

'Nee, ze is even gaan hardlopen' vertelt haar moeder. 'Wil je even binnen op haar wachten?' Ik schud mijn hoofd.

'Nee, ik kom wel een andere keer terug' zeg ik.

'Ik zal zeggen dat je geweest bent' glimlacht haar moeder. 'Wat is je naam?'

'Oh, dat is niet nodig' zeg ik snel. 'Ik stuur haar wel gewoon een berichtje.' Ze knikt en ik loop weer naar mijn auto. Daar stap ik in en rij snel de straat uit. Haar moeder weet niet wie ik ben. Hayley heeft nooit iets over mij verteld. Ik neem het haar niet kwalijk. Terwijl ik naar huis rij zie ik opeens Hayley lopen. Snel parkeer ik de auto ergens en ren op haar af.

'Hayley!' roep ik. Met een vragende blik draait ze zich om.

'Ethan?' vraagt ze verbaasd. 'Wat doe jij-' Ik laat haar haar zin niet afmaken en zoen haar met alles wat ik in me heb. Voor een aantal seconden gaat ze erin mee, voor ze me zacht van zich afduwt.

'Wat...?' prevelt ze.

'Ik...' stamel ik. 'Ik weet niet zo goed hoe ik dit moet zeggen. Ik had dit zo anders in mijn hoofd.'

'Ethan, wat is er?' vraagt Hayley. Ik adem diep in en uit en sluit kort mijn ogen.

'Ik...' Ik bijt even op mijn lip en kijk haar aan. 'Ik hou van je, denk ik. Nee, ik denk het niet. Ik weet het zeker. Ik hou van je en ik-' Hayley kapt mijn geratel af door een kus op mijn lippen te drukken.

'Ik ook van jou' fluistert ze. Ik glimlach breed.

'Ik weet dat ik een eikel ben geweest' begin ik. 'Maar sinds ik jou ken... Jij bent de enige die ik vertrouw. Ik wíl je alles vertellen. Elke keer als ik je zie voel ik van alles door me heen gaan en ik wil bij je zijn. Jij bent de eerste na Emily die me zo goed heeft laten voelen.'

'En nu?' vraagt Hayley zacht. Ik haal mijn schouders op. Ik wil haar als mijn vriendin, maar niet op deze manier. Ik wil het speciaal vragen.

'Ik wil je nog één ding vertellen' zeg ik. 'Maar niet hier, niet nu.'

'Nu maak je me nieuwsgierig' lacht Hayley. 'Wanneer ga je het vertellen dan?'

'Snel' beloof ik haar waarop ze knikt.

'Wil je mee naar mijn huis?' vraagt ze. 'Ik moet echt even douchen.'

'Ik was net bij jouw huis' zeg ik. 'Maar jij was er niet.'

'Kom.' Hayley pakt mijn hand vast en trekt me mee naar mijn auto. Gelukkig vraagt ze niets over relaties. Ik wil haar niet zomaar vragen. En eerst ga ik haar over mijn vader vertellen, over het ongeluk en het litteken op mijn rug.

Bij Hayleys huis aangekomen zeg ik snel haar ouders gedag en ga dan achter haar aan de trap op.

'Ik probeer snel te zijn' zeg Hayley terwijl ze de badkamer inloopt. Lachend knik ik en loop door naar haar kamer waar ik op bed ga zitten. Ik pak mijn telefoon uit mijn zak en zie dat Eden me een bericht heeft gestuurd.

*Heey, wanneer kan je?* Wat denkt ze? Dat we na één keer zoenen meteen weer seks gaan hebben? Zuchtend schud ik mijn hoofd waarna ik iets terugstuur.

*Nooit. Ik heb een vriendin.* Het is nog niet officieel tussen Hayley en mij, maar deze week zal ik het vragen. Ik moet alleen nog bedenken waar en hoe. Zuchtend ga ik liggen en leg mijn telefoon op het nachtkastje. Voor een aantal minuten staar ik naar het plafond tot ik de deur open hoor gaan. Meteen kijk ik op. Hayley komt binnen met alleen een handdoek om haar lichaam. Ik neem mijn onderlip tussen mijn tanden als ze haar kledingkast opentrekt en de handdoek op de grond laat vallen. Snel trekt ze wat kleding aan waarna ze richting het bed loopt. Ik pak haar hand en trek haar naast me op bed. Zacht laat ik mijn hand over haar gezicht glijden.

'Heb ik je ooit verteld hoe mooi je eigenlijk bent?' fluister ik. Hayley glimlacht klein en haar wangen worden rood. Wordt ze nu verlegen? Ik heb haar nog nooit echt verlegen gezien.

'Als mijn ouders er niet waren...' mompelt Hayley.

'Andere keer' zeg ik. 'Er komt deze week vast wel een moment waarop onze ouders weg zijn.'

'Volgende week is het eindelijk herfstvakantie' verzucht Hayley. 'Ik ben er echt aan toe.

'Dan kom je vaak bij mij slapen' zeg ik. 'Mijn moeder gaat een week weg met vriendinnen.'

'Klinkt goed.' Hayley kruipt tegen me aan en ik sla meteen mijn armen om haar heen. Ik hou ervan om haar zo vast te houden.

'Morgen weer school' zucht Hayley.

'We kunnen ook gewoon niet gaan' mompel ik. Hayley schudt lachend haar hoofd waarna ze het dekbed over ons heen legt.

'Ik ben moe' mompelt ze.

'Ga slapen dan.' Ik druk een kus op haar voorhoofd.

'Blijf je hier?' vraagt Hayley. 'Ik wil niet alleen slapen.'

'En je ouders dan?' vraag ik terwijl ik mijn gezicht in haar nek duw.

'Als ze binnenkomen doe je gewoon net alsof je slaapt' mompelt ze. 'Misschien laten ze je dan gewoon liggen.' Ik lach en knik.

'Ik hou van je' zeg ik haar voor ik mijn ogen sluit. Het voelt zo goed om dat te zeggen. Het doet me goed om eindelijk tegen iemand te zeggen dat ik van haar hou, na Emily. Ik hoop dat alles goed verloopt tussen Hayley en mij. Als ik haar ook kwijtraak, op welke manier dan ook, kan ik het echt niet meer aan.

One Night Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu