2.35

7.2K 265 26
                                    

{Ethan}

De hele week ben ik al nerveus, maar nu is het nog veel erger. Vanavond ga ik Hayley ten huwelijk vragen. Ik heb een tafel gereserveerd bij het restaurant aan het strand. Eigenlijk wilde ik het vorige week al doen, maar toen ging het niet door.

'Kunnen we gaan?' vraagt Hayley. Ik knik en kijk nog snel in de spiegel. 'Ethan, je haar zit heus wel goed.'

'Ja, we kunnen gaan' zeg ik waarna ik achter Hayley aan naar buiten loop. Ze heeft een rokje aan met een zwarte blouse. Het staat haar echt goed. Even voel ik in mijn zak. Het doosje zit er nog in. Ik denk niet dat ik ooit zo zenuwachtig ben geweest. Hayley en ik hebben het nooit echt over trouwen gehad. Ik weet niet hoe zij er nu over denkt.

In de auto vertelt Hayley wat verhalen over haar werk. Ik kan me er niet op concentreren. Het enige waar ik aan denk is de ring. Hoe moet ik het überhaupt brengen? Ik heb niks voorbereid.

'Ethan, wat is er?' vraagt Hayley. 'Je lijkt zo gespannen.

'Er is niks' zeg ik snel. 'Ik heb gewoon honger.'

'Ik ook' zucht Hayley. 'Ik kan echt een heel paard op.' Ik grinnik.

Na zo'n kwartier komen we aan bij het restaurant. We worden naar onze tafel begeleid ergens in de hoek. Net wanneer we ons eten hebben besteld stoot Hayley me aan.

'Wat is er?' vraag ik haar.

'Samuel is hier' zegt ze zacht terwijl ze naar rechts knikt. Ik kijk die richting op en zie daar Samuel zitten met een meisje.

'Is dat degene waarmee hij vreemdging?' vraag ik aan Hayley. Ze schudt haar hoofd.

'Ik heb haar nog nooit gezien' legt ze uit. Ik knik. Veel tijd om ernaar te kijken heb ik niet, want plotseling begint het hele restaurant te joelen. Verbaasd kijk ik om me heen, tot mijn blik op een stel valt. De man zit op een knie en vertelt een verhaaltje. De vrouw zit er met tranen in haar ogen bij.

'Ik hoef echt niet zo vroeg te trouwen' zegt Hayley als het tafereel voorbij is. 'Ze waren denk ik net iets ouder dan wij.' Een teleurstellend gevoel overvalt me. Ze wilt helemaal niet trouwen.

'Ik ga even naar de wc' zeg ik terwijl ik opsta. Snel loop ik richting de toiletten. Ik geef een harde trap tegen een van de deuren aan.

'Slechte dag?' vraagt Samuel die net een van de hokjes uit komt lopen.

'Zoiets' mompel ik. 'Wie is dat meisje eigenlijk waarmee je bent?'

'We hebben een date' antwoordt Samuel. 'Ik ben alleen nog niet toe aan een serieuze relatie. Hoe gaat het trouwens met Hayley?'

'Goed' antwoord ik. 'We hebben het erg naar ons zin samen.' Samuel knikt.

'Goed om te horen.'

'Ik ga weer' zeg ik. 'Hayley wacht op me.' Met die woorden loop ik de toiletten weer uit. Ik neem plaats tegenover Hayley en neem een slok van mijn drinken.

{Hayley}

Nadat we hebben gegeten wilt Ethan meteen terug naar huis. Ik stelde nog voor om een strandwandeling te maken, maar hij is moe.

In de auto is het stil. Ethans ogen zijn strak op de weg gericht. Wat heeft hij? Sinds hij van de wc terugkwam doet hij zo afstandelijk.

Bij het appartement aangekomen trekt Ethan zijn jas en schoenen uit.

'Ik ga naar bed' mompelt hij. Hij loopt richting de slaapkamer. Ik kijk hem verbaasd na. Zuchtend ga ik op de bank zitten. Ik denk niet dat Ethan nu behoefte aan me heeft. Ik had eigenlijk nog iets voor hem gepland, maar ik laat dat maar zitten.

Ik pak wat lege verpakkingen van tafel en loop ermee naar de keuken om ze in de prullenbak te gooien. Wanneer ik de deksel open zie ik een blauw fluweel doosje liggen. Ik leg de verpakkingen weg en pak met opgetrokken wenkbrauw het doosje uit de prullenbak. Wanneer ik de deksel open duw valt mijn mond open. Het is een ring. Hij wilde me ten huwelijk gaan vragen, en ik zei dat ik niet wilde trouwen. Ik leg het doosje op het aanrecht en stuur een bericht naar Milou.

*Ik heb je hulp nodig.*

*Wat is er?* krijg ik vrijwel meteen terug.

*Ethan en ik waren uiteten en iemand vroeg zijn vriendin ten huwelijk. En toen zei ik dat ik niet nu wilde trouwen en ik vond net een ring in de prullenbak. Ethan wilde me dus ten huwelijk vragen. Wat moet ik doen?*

*Wow, ik zou gewoon tegen hem zeggen dat je de ring hebt gevonden.*

*En dan? Hij is al de hele avond afstandelijk.*

*Vrolijk hem op dan ;) Maar wil je wel met hem trouwen?*

*Jawel, maar ik had het niet zo vroeg verwacht.*

*Voer mijn plan uit en het komt helemaal goed. Succes x* Zuchtend leg ik mijn telefoon weer weg. Ik pak het doosje op en loop ermee naar de slaapkamer. Ethan heeft zijn ogen al gesloten. Zo voorzichtig mogelijk leg ik het doosje in het nachtkastje en trek dan mijn kledingkast open waar ik wat lingerie uit haal. Zacht loop ik naar de badkamer waar ik me omkleed. Vervolgens loop ik terug naar de slaapkamer. Ik kruip op bed en laat mijn hand langzaam richting zijn boxer glijden.

'Hayley, ik wil slapen' mompelt Ethan terwijl hij mijn hand wegduwt en zich omdraait.

'Weet je het zeker?' vraag ik terwijl ik zijn hand vastpak en die over mijn dijbeen begeleidt. Ethan zucht en draait zich weer om.

'Heel zeker' zegt hij.

'Oke' zeg ik zacht terwijl ik hem loslaat en uit bed stap. Ik trek een shirt aan en loop dan naar de woonkamer waar ik op de bank ga liggen en het dekentje over me heen leg. Als hij zo doet heb ik ook geen zin om bij hem te liggen.

(Ik heb het laatste hoofdstuk van One more night geschreven. Dit boek zal 41 hoofdstukken hebben en een epiloog. Ik hoop dat jullie dit hoofdstuk leuk vinden x)

One Night Where stories live. Discover now