2.18

9.3K 330 20
                                    

{Hayley}

Wanneer ik mijn ogen open lig ik nog altijd in Ethans armen. Mijn hoofd ligt tegen zijn borstkas aan. Langzaam kijk ik op. Hij slaapt nog. Genietend sluit ik ook mijn ogen weer. Samuel ging er altijd vroeg uit, dus zodra ik wakker werd stond ik ook maar op. Maar ik hou ervan om zo wakker te worden, in iemands armen.

Wanneer Ethan zacht over mijn rug streelt glimlach ik.

'Goedemorgen' mompelt hij met een hese ochtendstem. 'Lekker geslapen?' Ik knik en kijk op.

'Jij?' vraag ik.

'Ook.' Ethan laat zijn lippen zacht de mijne raken en zucht dan. 'Ik heb geen zin om op te staan.'

'Ik moet morgen weer werken' mompel ik.

'Oh ja, ik ook.' Ethan kreunt. 'Gelukkig is het bijna zomervakantie.'

'Welke weken heb jij?' vraag ik hem.

'23 juli tot en met 20 augustus' antwoordt hij. 'En jij?'

'Heb je vier weken?' vraag ik verbaasd. 'Ik heb er drie. Vanaf de 23e tot en met de 19e.' Ethan knikt.

'Welk werk doe je eigenlijk?' vraagt Ethan.

'Ik organiseer evenementen' vertel ik. 'Zoals feesten.'

'Leuk' glimlacht hij. 'Ik heb samen met iemand een eigen garage.'

'Loopt dat goed?' Ethan knikt. 'Dat is mooi.' Ik draai me op mijn zij en laat mijn vingertoppen over zijn borstkas glijden, richting zijn gespierde buik.

'Ik ga even douchen' deelt Ethan mee waarna hij uit bed stapt. Kort bijt ik op mijn lip. Zal ik meegaan? Wanneer Ethan de badkamer in verdwijnt stap ik ook uit bed. Voor de badkamer blijf ik even staan. We kunnen dit wel doen, toch? Langzaam duw ik de deur open. Ethan staat onder de douche. Hij merkt mij niet op aangezien hij met zijn rug naar me toe staat. Ik kleed me helemaal uit en stap dan ook onder de douche. Verschrikt draait Ethan zich om als ik zijn rug aanraak.

'Hey' mompelt hij verrast. Ik glimlach en druk een kus op zijn lippen. Ethans mondhoeken trekken omhoog.

'Hayley, wat zijn we nu eigenlijk?' vraagt Ethan na een aantal seconden stilte. 'We wonen samen, we gedragen ons als een stel, we hebben alleen geen seks.'

'Ik weet het niet' antwoord ik eerlijk. 'We komen beiden net uit een lange relatie en ik wil niet binnen één dag weer aan iemand vastzitten. Niet dat ik nu naar clubs ga en elke avond een ander mee naar huis neem. Ik zie een toekomst met jou en ik wil met jou zijn, daarom heb ik Samuel verlaten. Maar het is gewoon moeilijk. We kennen elkaar al zo lang en ik weet dat ik van je hou, maar misschien is het het beste om even te wachten. Dan kunnen we kijken hoe alles gaat.' Ethan knikt begrijpend.

'Daar kan ik wel mee leven' zegt hij. 'Denk ik.' Hij slaat zijn armen om me heen en drukt me tegen zich aan. Zijn lippen raken al snel de mijne. Ik glimlach kort voor ik zijn kus beantwoord. Mijn hele lichaam tintelt wanneer hij zijn tong naar binnen laat glijden. Ik haal mijn handen zacht door zijn natte, donkere haren heen. Ethan houdt me iets steviger vast. Na een aantal minuten laat ik hem los. Allebei ademen we redelijk snel.

'Ik heb je zo gemist' fluistert Ethan. Ik knik instemmend. Ik hem ook. Bij ons is alles zo gepassioneerd. We weten precies hoever we kunnen gaan.

'Ga je zo mee de stad in?' vraagt Ethan. 'Dan koop ik even een extra deken.'

'Is goed' glimlach ik.

Na zo'n anderhalf uur zijn we beiden helemaal klaar. Dat is voor mij een nieuw record. Met Samuel duurde alles veel langer, omdat we elkaar steeds afleidden. Bij Ethan en mij gaat dat ook nog wel gebeuren, als we weer zo ver zijn om een relatie te nemen.

Vanaf Ethans appartement is het vijf minuten lopen naar de stad. Hij woont zo'n beetje midden in Amsterdam. Daar hebben we het vroeger wel eens over gehad. We wilden allebei in Amsterdam gaan wonen. Ik woonde aan de rand van Amsterdam met Samuel.

Al snel hebben we een woonwinkel gevonden. Ethan pakt mijn hand vast en trekt me mee naar binnen. Even kijkt hij rond voor hij richting de dekens loopt. Snel loop ik achter hem aan.

'Welke wil je?' vraagt Ethan. Ik bekijk de verschillende dekens voor ik een donkergrijze pak. Hij is lekker zacht.

'Ik betaal hem' zeg ik voor Ethan ook maar de kans krijgt om iets te zeggen. 'Ik ben bij jou ingetrokken dus ik betaal deze deken.'

'Oke' grinnikt Ethan. 'Zo duur is hij niet.' Ik haal mijn schouders op.

'Heb je nog iets anders nodig?' vraag ik dan.

'Een nieuwe lamp voor in de woonkamer' antwoordt Ethan. 'Degene die er nu staat is echt lelijk.'

Na zo'n uur te hebben gewinkeld besluiten we ergens wat te gaan eten. Vanochtend hebben we alleen snel een broodje op, dus we hebben allebei redelijk veel honger.

Ik bekijk de verschillende gerechten en besluit uiteindelijk voor een broodje gezond te gaan.

'Wat neem jij?' vraagt Ethan.

'Een broodje gezond' antwoord ik. 'Jij?'

'De omelet.' Ik knik en leg de menukaart weg. Al snel komt er een serveerster naar ons toe om onze bestelling op te nemen.

'Ik hoop echt dat we deze keer lang bij elkaar blijven' zeg ik.

'Ik hoop het ook.' Ethan pakt mijn hand vast. 'Maar als we na vijf jaar nog steeds aan elkaar denken betekent dat toch wel iets?'

'Ja, waarschijnlijk.' Ik hoop zo erg dat deze beslissing de juiste was. Ik heb mijn relatie met Samuel weggegooid voor Ethan.

'Ik ga voor je vechten, voor ons' zegt Ethan dan. Ik glimlach dankbaar.

Mijn blik valt op de deur van het café. Er komt een stel binnen met een baby. Glimlachend kijk ik ernaar.

'Ik kan niet wachten tot ik zelf kinderen heb' verzucht ik. 'Waarom is er niemand van mijn vriendinnen zwanger? Dan kan ik daar tenminste voor zorgen.'

'Het komt vanzelf wel' zegt Ethan. 'Om na één dag al aan kinderen te beginnen is wel heel vroeg.' Lachend knik ik.

One Night Where stories live. Discover now