20

15.1K 432 56
                                    

{Ethan}

De rest van de week heb ik nagedacht hoe ik Hayley op een speciale manier kan vragen of ze mijn vriendin wilt zijn. Ik moet haar nog steeds vertellen over het auto-ongeluk. Ik ben van plan om dat vanavond te doen. Hayley slaapt vannacht bij mij en morgen gaan we vroeg weg om op de boot van mijn vader te varen. Sinds zijn dood ben ik er niet meer geweest. Er zitten veel herinneringen aan. Maar ik wil graag nieuwe maken met Hayley.

Wanneer de bel gaat loop ik snel naar de voordeur en open hem. Een glimlacht groeit op mijn gezicht.

'Hey' begroet ik haar.

'Heey.' Ze stapt naar binnen en drukt een kus op mijn lippen.

'Je bent precies op tijd' zeg ik. 'Mijn moeder is net weg.' Ze lacht en trekt haar jas en schoenen uit waarna ze achter me aan loopt naar de woonkamer.

'Wil je iets drinken?' vraag ik als ze op de bank gaat zitten.

'Doe maar water' zegt ze. Ik knik en loop naar de keuken waar ik een glas met water vul en een met cola. Vervolgens loop ik terug naar Hayley die ik het glas overhandig en ga dan naast haar zitten.

'Ik ben vergeten boodschappen te halen voor het koken' zeg ik.

'Om heel eerlijk te zijn heb ik ook geen zin om te koken' lacht Hayley.

'Zullen we dan maar bestellen?' stel ik voor. Ze knikt waarna ik mijn telefoon pak. Het is inmiddels al half zeven.

'Waar heb je trek in?' vraag ik.

'Pizza?' stelt Hayley voor. Ik knik instemmend en bestel twee pizza's waarna ik de tv aanzet en Netflix opstart. Ik klik een of andere film aan en sla dan mijn arm om Hayley heen. Ze glimlacht en nestelt zich tegen me aan.

'We moeten op tijd gaan slapen vandaag' zeg ik. 'Morgen moeten we vroeg opstaan.'

'Hoezo?' vraagt Hayley verward. 'Ik wilde...' Ik grinnik als ze midden in haar zin stopt. Ik weet heel goed wat ze wil, maar daar hebben we nog genoeg tijd voor deze avond.

'Verrassing' is het enige wat ik zeg. 'Je zal het allemaal zien morgen.'

'Het kan maar beter iets goeds zijn' mompelt Hayley terwijl ze onze vingers verstrengelt. Ik bijt op mijn lip. Is het wel leuk genoeg? Misschien had ik iets anders moeten regelen. Dadelijk vindt ze het helemaal niet leuk. Ik word uit mijn gedachten gehaald door een paar zachte lippen op de mijne. Ik glimlach klein voor ik de kus beantwoord. Mijn handen glijden zacht over haar rug. Plotseling stopt Hayley de kus.

'Wacht' zegt ze. 'Ik... Zitten er nog mensen achter je aan of heb je nog meer verleden waar ik niks vanaf weet?' Ik schud lachend mijn hoofd.

'En daar denk je nu aan?' vraag ik terwijl ik haar op mijn schoot trek. Ze haalt haar schouders op. Ik zoen haar weer, in de hoop dat ze het onderwerp vergeet. Ik wil nu nog niet over mijn vader beginnen. Het lijkt te werken, aangezien ze mijn kus gretig beantwoordt. Haar lippen voelen zacht aan. Ik hou van zachte lippen. Net wanneer ik mijn hand onder Hayleys topje laat glijden gaat de bel. Ik zucht en laat haar los waarna ik opsta van de bank.

Voor de deur staat de bezorger. Ik neem de pizza's aan en stop wat geld in zijn hand waarna ik de deur weer dichtdoe. Vervolgens loop ik terug naar Hayley en neem naast haar plaats.

'Ik heb echt honger' verzucht ze als ze de doos opent.

Na het eten besluiten we om naar boven te gaan. Het moment waarop ik het haar ga vertellen komt steeds dichterbij. Midden in mijn kamer blijft Hayley staan en kijkt naar mij.

'Wat is er?' vraag ik haar.

'Ik wil je' zegt ze zelfverzekerd. 'Nu.'

>>>>>

One Night Where stories live. Discover now