25

12.1K 390 19
                                    

{Hayley}

Ik zucht diep wanneer mijn wekker afgaat. Ik zet hem uit en trek het dekbed verder over me heen. Ik heb geen in school. Ik voel me beroerd. Zodra ik ook maar mijn hoofd draai voel ik een steek en mijn ogen voelen zwaar aan. Ik heb me in slaap gehuild, opnieuw. Ik had nooit gedacht dat iemand zoveel voor me zou kunnen betekenen. Met moeite stap ik uit bed en loop door naar de badkamer waar ik een snelle douche neem en me verder klaarmaak. Kort bekijk ik mezelf in de spiegel. Er zitten grote wallen onder mijn ogen en mijn ogen zelf zien er rood uit. Mijn huid is dof. Ik kan wel wat make up gebruiken. Niet iedereen hoeft te zien dat ik me slecht voel. Snel breng ik wat make up aan. Voor een keer doe ik ook oogschaduw. Ik heb zin in iets anders. Nadat ik mijn make up heb gedaan loop ik naar beneden en eet snel wat, al krijg ik amper wat weg. Plotseling valt mijn blik op de tijd. Het is al half negen. School is net begonnen.

Na tien minuten kom ik aan bij school en snel loop ik door naar binnen. Ik haal een briefje bij de balie en loop dan naar het goede lokaal.

Wanneer ik de deur open zijn alle blikken op mij gericht. Ik kijk de klas rond. Alle tafels zijn al bezet, behalve die naast Ethan. Ik bijt op mijn lip en loop naar hem toe. Hij blijft me aankijken als ik naast hem plaatsneem.

'Hey' mompelt hij.

'Heey' zeg ik zacht terwijl ik mijn boeken uit mijn tas pak. Ethan kucht, waardoor ik hem aankijk.

'Mag ik meekijken?' vraagt hij. 'Ik ben mijn boeken vergeten.' Ik knik en schuif mijn boek naar het midden.

Ik probeer me te concentreren op de les, maar bij elk klein dingetje wat Ethan doet raak ik afgeleid. Hij hoeft maar te ademen en ik ben al afgeleid. Ik zucht diep wanneer ik Eden naar ons zie kijken. Voorzichtig pakt Ethan mijn hand vast. Meteen voel ik tintelingen in mijn lichaam ontstaan. Toch trek ik mijn hand weg. Ik ga hem niet vergeven. Hij heeft seks gehad met Eden.

'Hayley...' mompelt Ethan. 'Ik-'

'Ethan, Hayley, eruit!' roept onze docent. 'Als je je mond niet eens kan houden tijdens mijn uitleg hoef ik je niet in mijn les te hebben.'

'Meneer, het was mijn schuld' zegt Ethan.

'Het kan me niet schelen!' sist hij. 'Eruit, nu.' Ik zucht en stop mijn spullen in mijn tas waarna ik het lokaal uitloop met Ethan achter me aan.

'Het spijt me' verzucht Ethan terwijl we richting de aula lopen.

'Geeft niets' mompel ik kortaf en ik neem aan een tafel plaats. Ethan komt naast me zitten.

'Hayley, het spijt me zo erg voor wat ik heb gedaan met Eden' zegt hij. 'Maar ik was boos en zij stuurde me net op dat moment een bericht. Het was fout.'

'Ik weet niet of ik ooit nog iets met je kan hebben' zeg ik zacht. 'Als je altijd zulke dingen doet als je boos bent...'

'Is er iets wat ik kan doen om je van gedachte te laten veranderen?' vraagt Ethan. 'Ik wil dat het werkt tussen ons. Ik vertrouw je met alles. Ik hou van je.'

'Ik weet het niet' fluister ik. 'Misschien is het beter als we-'

'Niet zeggen' zegt Ethan. 'Alsjeblieft, zeg dat niet. Ik kan jou niet ook kwijtraken.' Tranen ontstaan in zijn ogen. Ik voel mijn hart breken. Alles in me wilt hem nu knuffelen en zeggen dat ik nooit weg zal gaan, maar ik kan het niet.

'Je hebt me pijn gedaan' zeg ik zacht.

'Jij mij ook' mompelt Ethan. Daar heeft hij een punt. Ik vertrouwde hem niet en toen is hij naar Eden gegaan.

'Ethan, vertel me heel eerlijk' begin ik. 'Ben je de dag dat ik dat weekend naar je huis kwam naar bed geweest met Eden?' Meteen schudt hij zijn hoofd.

'Nee, dat zou ik nooit doen' zegt hij. 'Ik verheugde me op dat weekend met jou. Ik liep al de hele week rond met het plan om jou te vragen. Waarom zou ik dan naar Eden gaan? Alles is gewoon één groot misverstand.'

'Geef me gewoon even wat tijd, oke?' vraag ik. Ethan knikt.

'Daar kan ik mee leven.' Hij glimlacht klein.

'Ga je je op school nog gedragen als de "badboy"?' vraag ik. Hij haalt zijn schouders op.

'Ik wil niet dat mensen denken dat ik zwak ben' mompelt hij. 'En als ik heel eerlijk ben. Ik hou ervan als mensen naar me luisteren.'

'Dat heb ik gemerkt' grinnik ik. 'Niet alleen op school.' Ethan lacht.

'Die avond na de boot...' begint hij. 'Het was een van de fijnste nachten die ik ooit heb gehad. Alles was zo... anders. Het voelde niet alsof we gewoon met elkaar naar bed gingen. Het was zoveel meer.'

'We hebben de liefde bedreven' grinnik ik. 'Ik snap wat je bedoelt. Het was inderdaad fijn.' Ethan opent zijn mond, maar sluit hem meteen weer.

'Wat is er?' vraag ik.

'Niks' zegt hij snel. 'Ik wilde iets zeggen. Maar dat is stom.'

'Nee, vertel' dring ik aan. Ethan zucht.

'Ik wilde zeggen dat Eden niks is vergeleken met jou' zegt hij dan. 'Zo goed kan ze het echt niet. Ze is zo wild.' Ik schud lachend mijn hoofd.

'Jij kan anders ook best wild zijn' zeg ik.

'Maar dat is anders' verdedigt Ethan zichzelf. 'Eden doet alles zo onbeheerst.'

'Dit gesprek begint echt raar te worden' lach ik. 'Ik hoef het niet bepaald over de technieken van Eden te hebben.' Ethan lacht ook.

'Dat snap ik.'

'Trouwens' begin ik. 'Praat je veel met Noah?'

'De laatste tijd wel iets meer' antwoordt Ethan. 'Hoezo?'

'Weet je of hij Milou ziet zitten?'

'Hij heeft het wel eens over haar gehad' zegt Ethan. 'Maar ik denk niet dat hij toe is aan een serieuze relatie. Hij vindt alles nog veel te leuk. Eerst wilt hij elke soort hebben geprobeerd. Maar wie weet. Misschien verandert hij wel. Ik zal het in de gaten houden.' Ik knik en glimlach. Ik hoop dat Noah een nette jongen voor Milou is en niet iemand die vreemdgaat.

One Night Where stories live. Discover now