2.30

8.7K 266 24
                                    

{Hayley}

'Ethan en ik liggen dicht tegen elkaar aan op de bank met een deken over ons heen geslagen, bijkomend van net. Buiten regent en onweert het. Ik hou ervan om met zulk weer op de bank te liggen met een dekentje.

'Ethan, wat we nu doen heeft geen zin' zeg ik dan.

'Wat?' vraagt Ethan verward.

'De ene keer gebruiken we wel een condoom en de andere keer niet' leg ik uit. 'Waarvoor gebruiken we dat ding überhaupt? Als één van ons een soa zou hebben zou de ander dat nu ook al hebben. En ik gebruik te pil om te voorkomen dat ik zwanger word.'

'Je hebt gelijk' zegt Ethan. 'Het slaat ook nergens op. Maar stel, je wordt zwanger. Wat doen we dan?'

'Dan krijgen we een kind' mompel ik. 'Zoveel problemen heb ik daar niet mee.'

'Ik ook niet' zegt Ethan. 'Maar, we zijn nog zo kort bij elkaar. En ik weet niet... Stel we gaan toch weer uit elkaar.'

'Wat een vertrouwen' lach ik. 'Ethan, luister. Al waren we tien jaar bij elkaar, er is nooit zekerheid. Kijk naar Samuel en mij. We waren vijf jaar bij elkaar en toen gingen we toch uit elkaar.'

'Oke, daar heb je een punt.' Ethan slaat zijn armen steviger om me heen. 'Voortaan zonder dan?' Ik knik en sluit mijn ogen.

'Hoe laat is het?' mompel ik.

'Bijna twaalf uur.' Zuchtend sta ik op met de deken om mijn lichaam heen gewikkeld.

'Hayley!' sist Ethan. 'Dat is koud.' Lachend loop ik naar de slaapkamer en ga in bed liggen. Al snel ligt Ethan ook in bed.

'Ik kan geen genoeg van je krijgen' zegt Ethan terwijl hij zijn hand over mijn lichaam laat glijden. Glimlachend laat ik mijn lippen de zijne raken. Ethan beantwoordt mijn kus meteen en komt boven me hangen. En opnieuw verliezen we ons volledig in elkaar.

******

Moeizaam open ik mijn ogen als ik een telefoon hoor afgaan. Ethan ligt nog naast me te slapen. Naast mij liggen allebei onze telefoons op het nachtkastje. Ethans scherm is opgelicht. Ik wrijf kort in mijn ogen voor ik het ding oppak. Hij heeft een bericht gekregen van een of andere Jennifer.

*Kan je vandaag langskomen? Ik wil je zien x*

Ik voel woede in me op borrelen. Gaat hij vreemd?

'Hey' mompelt Ethan met een schorre ochtendstem.

'Wie is Jennifer?' vraag ik meteen.

'Wie?' vraagt Ethan verward.

'Jennifer' antwoord ik.

'Ik ken helemaal geen Jennifer' zegt Ethan terwijl hij overeind krabbelt.

'Ethan, ik zweer het als je tegen me liegt...' Ik adem diep in en uit om te voorkomen dat ik ga schreeuwen.

'Hayley, ik lieg niet' zegt Ethan. 'Ik ken geen Jennifer.' Ethan ontgrendelt zijn telefoon en opent het gesprek. Het nummer staat niet in zijn contacten en ze hebben geen eerdere gesprekken gehad.

'Hoe kent ze jou dan?' vraag ik. Ethan haalt zijn schouders op.

'Oh, wacht' zegt hij opeens als hij haar profielfoto heeft bekeken. 'Ze kwam ooit langs in de garage met haar auto. Ik was haar alweer vergeten.'

'Zij jou blijkbaar niet' mompel ik. Ethan legt zijn telefoon weg en kijkt me aan.

'Hayley, ik zou nooit, maar dan ook nooit iets met een ander doen' zegt hij. 'Ik hou van jou.'

'Je hield ook van Luna' zeg ik zacht.

'Dat is niet eerlijk' zegt Ethan. 'Jij hield ook van Samuel.'

'Ja, maar ik ga niet zo vaak vreemd als jij' kaats ik terug. 'Tot nu toe ben je in elke relatie vreemdgegaan of wat je ook had, behalve bij Emily.'

'Als je toch geen vertrouwen in me hebt wat doe je hier dan nog?' vraagt Ethan. 'Ik hoef geen relatie met iemand die me niet eens vertrouwt.'

'Misschien moet je eerst bewijzen dat je te vertrouwen bent!' sis ik waarna ik opsta uit bed en wat kleding uit de kast pak.

'En jij dan?' zegt Ethan. 'Jij bent ook vreemdgegaan bij Samuel.'

'Ja, voor jou' zeg ik. 'Laat maar zitten.' Ik loop de slaapkamer uit en loop de badkamer in waar ik diep zucht. Ik weet niet of ik Ethan ooit nog volledig zal vertrouwen. Hij is al zo vaak vreemdgegaan. Waarom zou het deze keer anders zijn?

Nadat ik me heb aangekleed neem ik plaats op de bank.

'Hayley, je kan niet boos zijn op iets wat nog niet eens is gebeurd' zegt Ethan terwijl hij naast me komt zitten. Hij heeft inmiddels een joggingbroek aangetrokken.

'Ik weet niet of ik je ooit nog kan vertrouwen' geef ik toe.

'Hayley, ik dacht dat we hier overheen waren' zucht Ethan. 'Ik beloof je op alles wat ik heb dat ik niet vreemd zal gaan.'

'Als je vreemdgaat ben ik weg' zeg ik hem. 'Al zijn we getrouwd en hebben we kinderen. Als je een ander meisjes hebt aangeraakt is het klaar tussen ons.' Ethan knikt.

'Ik beloof je dat ik niks doe met een ander.' Met die woorden laat Ethan zijn lippen zacht de mijne raken.

(Ik word steeds meer excited voor More than one night. Het verhaal van Hayley en Samuel zal daar ook meer naar voren komen, dus alles loopt goed in elkaar over. Misschien mogen jullie Samuel dan wel iets meer ;) Ik ben echt benieuwd hoe jullie dat boek gaan vinden)

One Night Onde histórias criam vida. Descubra agora