21

13.8K 429 71
                                    

{Hayley}

De volgende ochtend maakt Ethan me vroeg wakker. Zuchtend kijk ik op mijn telefoon en zie dat het pas half vijf is.

'Moet dit echt zo vroeg?' mompel ik. Ethan lacht en knikt waarna hij het dekbed van ons afslaat en uit bed stapt.

'Kom.' Hij pakt mijn hand en trekt mij ook het bed uit. Ik glimlach als ik zijn gespierde lichaam zie. Deze jongen is zo mooi. Hij heeft alles wat een meisje in een jongen zoekt.

In de badkamer zet Ethan de douche aan en laat die warm worden. Ondertussen pakt hij twee handdoeken en legt die vast klaar. Mijn ogen voelen zwaar aan en kunnen elk moment weer dichtvallen.

'Moet ik je even wakker maken?' vraagt Ethan terwijl hij zijn vingers over mijn zij laat glijden. Ik schud mijn hoofd. Alles in mijn lichaam voelt vermoeid aan. Vannacht was het er nogal wild aan toegekomen.

'Oke, we kunnen eronder' zegt Ethan als hij aan het water heeft gevoeld. Snel stapt hij onder de douche. Moeizaam stap ik er ook onder. Ik ben nog nooit zo moe geweest denk ik. We hadden gewoon op tijd moeten gaan slapen.

Onder de douche masseert Ethan zacht mijn schouders waardoor ik genietend mijn ogen sluit. Zijn lippen duwen teder in mijn haar.

'Ik kan echt elk moment in slaap vallen zo' mompel ik. Ethan lacht en pakt de shampoo van zijn moeder. Tenminste, ik neem aan dat het van zijn moeder is. Hij verspreidt het spul over mijn haar en wast het er daarna weer uit.

Tegen vijf uur zitten we in de auto. Ik heb nog steeds geen idee waar we naartoe gaan. Het is redelijk koud in de auto. Dus ik verstop me wat meer in mijn trui. Ethan merkt het en zet de verwarming aan waarna hij zijn hand op mijn been legt. Ik glimlach en pak zijn hand vast.

'Hoever is het nog rijden?' vraag ik.

'Twintig minuten' antwoordt Ethan. Ik knik en sluit dan mijn ogen. Twintig minuten is genoeg tijd om nog even te slapen.

'Hayley, we zijn er.' Een zachte kus belandt op mijn lippen. 'Word wakker.' Ik mompel wat en open dan mijn ogen. Ethan kijkt me glimlachend aan waarna hij uit de auto stapt.

Ethan pakt mijn hand vast en neemt me mee. We zijn bij een haven. Verward kijk ik om me heen. Wat doen we hier? Plotseling blijven we staan. Voor een grote boot.

'Wat...' stamel ik.

'We gaan hier op varen' zegt Ethan. 'Kom mee. Dan kunnen we de zonsopgang nog zien.' Hij klimt aan boord en helpt mij dan ook de boot op. Dit is echt mooi. Ethan begroet de man die de boot bestuurd alsof ze elkaar al jaren kennen. Ze geven elkaar een knuffel en praten wat bij.

'Wie heb je meegenomen?' vraagt de man dan.

'Hayley' antwoordt Ethan terwijl hij zijn arm om me heen slaat. 'Hayley, dit is Jack. Hij was een goede vriend van mijn vader.' Ik glimlach en schud zijn hand.

'Is zij...' vraagt Jack nieuwsgierig. Ethan bijt op zijn lip.

'Ja' antwoordt hij dan. Ik trek mijn wenkbrauw op. Ik heb echt geen idee waar dit over gaat.

{Ethan}

Hayley zit vooraan de boot. Ze heeft een mok warme chocolademelk in haar armen en kijkt naar het uitzicht. Ik sta bij Jack.

'Ik ben blij dat je na Emily eindelijk weer iemand hebt gevonden' zegt Jack. 'Je verdient het na alles wat je hebt meegemaakt.' Ik glimlach.

'Hayley is echt geweldig' zeg ik eerlijk.

'Ze ziet er ook uit als een goed meisje voor jou.' Jack lacht. 'Ik weet nog de eerste keer dat jij en Emily hier kwamen. Jullie waren zo verliefd. Jullie konden je ogen niet van elkaar af houden.' Ik glimlach klein en sla mijn ogen neer. Al mijn herinneringen met Emily komen weer naar boven waardoor er een brok in mijn keel ontstaat.

'Je hebt er nog steeds moeite mee, hè?' Jack legt zijn hand kort op mijn schouder en geeft er een kneepje in. 'Ik snap het. Emily was een groot deel van je leven. Ze was je eerste liefde. Die zal je nooit vergeten. Maar je moet jezelf er niet van weerhouden om gelukkig te zijn met een ander. Emily zou ook gewild hebben dat je gelukkig bent.' Ik knik. 'En je vader ook. Hij hield van je.'

'Ik mis hem' zucht ik. 'Soms mis ik gewoon de mannenpraat die we hadden.' Jack glimlacht.

'Ja, dat snap ik.' Hij blikt kort naar Hayley. 'Ga je meisje gezelschap houden. Anders valt ze straks in slaap.' Ik knik en loop naar haar toe. Langzaam ga ik naast haar zitten.

'Het is zo mooi' verzucht Hayley. Ik knik instemmend. De zon begint langzaam op te komen waardoor de lucht verschillende tinten oranje en blauw is.

'Hayley' begin ik. 'Ik wil je eigenlijk iets vragen.'

'Wat dan?' Hayley kijkt me vragend aan en zet haar mok neer. Haar blauwe ogen staren me aan. Even verdrink ik erin, maar ik herstel me al snel.

'Toen ik je ontmoette in Spanje...' mompel ik. 'Ik had nooit gedacht dat je zo belangrijk voor me zou worden. Ik dacht überhaupt niet dat ik je ooit nog zou zien. Maar toen kwam je op onze school en jij was zo anders dan de rest. Iedereen gehoorzaamde me, maar jij ging tegen me in. Ik weet niet waarom, maar je wilde me leren kennen. Eerst moest ik niks van je hebben. Maar ik begon steeds vaker aan je te denken. Ik vroeg me af wat je aan het doen was, ik wilde bij je zijn. Ik verdrong het en ging naar Eden. Maar ik wilde niet uit je buurt blijven. Ik kwam steeds bij je terecht. Jij was degene die ik vertrouwde. Ik heb je bijna alles verteld, en je bent niet bij me weggegaan. Ik voel me op mijn gemak bij jou. En ik wil je vragen... Wil je mijn vriendin zijn?' Ik kijk Hayley hoopvol aan. Voor een aantal seconden is ze stil en kijkt me vol verbijstering aan. Is dit te vroeg? Net als ik iets wil zeggen knikt Hayley en duwt een kus op mijn lippen.

'Ja' fluistert ze. 'Heel graag.'

'Ik hou van je' vertel ik haar. Ze glimlacht.

'Ik ook van jou' mompelt ze. Het is officieel. Hayley is mijn vriendin.

(Mijn toetsweek is officieel begonnen. En ik heb geen motivatie, maar ik zal wel moeten leren. Maar na volgende week heb ik amper nog wat te doen, behalve werken. Dus dit betekent dat er meer updates aan gaan komen. Ik probeer ook ergens volgende week te updaten, maar ik ben bang dat ik daar geen tijd voor heb.

Hoe dan ook, Hayley en Ethan zijn bij elkaar! Wat vinden jullie ervan?)

One Night Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu