13. chapter

2.6K 125 3
                                    

„Som tu kvôli Gemme, a čo sa vlastne včera stalo? Zabudla som." skrčím obočie Ako poznám Harryho naučila som sa dobre klamať ľuďom do očí. Rukou sa oprie vedľa mňa o stenu a zasmeje sa. „Ooo takže ty nevieš? Chceš to pripomenúť?" oblizne si peru a priblíži sa ku mne.

-

„Čo sa stane ak poviem áno?" pošepkám a Harry sa uchechtne. „Tak fajn môžeme ísť." zrazu vtrhne do kancelárie Gemma s ja sebou trhnem. Harry sa otočí a prejde si rukou do vlasov. Prikývnem a bez toho, aby som niečo povedala odídem z miestnoti. Sadnem si na lavicu na chodbe a vydýchnem. Prečo som to povedala? Asi mi úplne ruplo v hlave, alebo čo. Vždy sa ním nechám zmanipulovať už nemôžem.

Zdvihnem hlavu a nervózne si prejdem rukou do vlasov. To už Gemma stojí pri mne a čaká kým sa postavím. Vzdychnem a postavím sa. „Čo si tak vybehla?" zasmeje sa a otvorí dvere. „Nič ja len, prišlo mi trochu zle." zaklamem a prejdem na čerstvý vzduch, ale neklamem úplne. Z Harryho slov sa mi na chvíľu zastavilo srdce.

„Vidím, že si si s mojím bratom padla do oka." povie vážne a šťuchne ma do ramena. „Prosím? Nenávidím ho." nervózne sa zasmejem a prehodím si tašku cez rameno. Áno nenávidím ho, ale popritom ma priťahuje. Je to niečo ako zakázané ovocie. Chcem ho ochutnať, ale nemôžem.

„Áno a ja som starý slepý dedo, ktorý práve stratil svoju paličku." ironicky sa zasmeje a zastaví na prechode. Venujem jej nepekný pohľad a z tašky si vytiahnem kľúče. „Asi to tak bude. Chceš pomôcť cez prechod?" široko sa usmejem a chytím ju pod lakeť.

„Hahaha." vytrhne sa mi a vstúpi na prechod. Jemne sa zasmejem a nasledujem ju. „Ooo zvládla si to na jedničku." poviem vážne, no zadržiavam smiech. Škaredo na mňa pozrie a dá sa do kroku. Pokrútim hlavou a s jemným úsmevom sa ju snažím dobehnúť.

„Aj tak neviem, o čo ti ide. Harold má priateľku." skrčím obočie  a zaradím sa vedľa nej. „Aj tak už každí vie, že medzi Harrym a Arianou to už nie je také ako predtým." mykne plecami a pozrie sa na mňa. „Prosím ťa, bráni si ho ako oko v hlave." pokrútim hlavou a zastavím pred našim domom.

„Páči sa ti." prikývne a prekríži si ruky na prsiach. „Maj sa Gemma." prižmúrim oči a otvorím dvere. Nečakám na jej reakciu a hneď ich aj zatvorím. Kľúče hodím na skrinku a vydýchnem. Strašne nerada hovorím o Harrym. Sícim sa vtedy taká nesvoja. Bože prečo to musí byť jej brat?

Vybehnem po schodoch do izby. Tašku si položím na stoličku a pozriem sa do zrkadla. Som tak strašne vyčerpaná. Z toho testu, z toho tepla a Harryho. Keď si obllizol peru vyvolalo to vo mne zvláštne pocity, ktoré som ešte necítila. Pri ňom sa cítim tak zraniteľná a slabá ako ešte nikdy.

Ľahnem si na posteľ a ruky si vystriem do zadu. Zívnem a hlavu otočím do prava. Mám pocit, že dneska pôjdem na pláž, Počasie je na to ako stavané a ja konečne pocítim príjemne studenú vodu, ktorá ochladí moje horúce telo. Pomrvím sa a z tašky si vytiahnem mobil. Vytočím Liamove číslo a mobil si priložím k uchu. 

„Tori?" zdvihne až po štvrtom zazvovení, typický on. „Liam," usmejem sa. „Čo máš dneska v pláne? Asi si so Sophiou však?" opýtam sa, ale nenechám ho odpovedať. „Mohli by sme ísť na pláž. Zoznámil by si nás." široko sa usmejem a opriem sa o roh  postele.

„Pomaly na mňa." zasmeje sa. „Počkaj chvíľu." povie a odmlčí sa. Prikývnem, aj keď ma nevidí a nechám si mobil priložený k uchu. Po dvoch minútach sa v telefóne ozve zachrapčanie a následne Liamov hlas.

„Povedala, že rada pôjde," odkašle si. „Tak na pláži za dvadsať minút?" opýta sa. „Jasné vidíme sa. Zatiaľ sa maj." prižmúrim oči a stlačím  zrušiť hovor. Následne mobil položím na skrinku a postavím sa. Prejdem do kúpelne a opláchnem si tvár. Krémom si trochu natriem tvár a jemne sa namaľujem. Rozpustím si vlasy a rýchlo si ich rozčešem. Žmurknem na seba v zrkadle a znova sa vrátim do izby. Zo skrine si vytiahnem kraťasy a na vrch si oblečiem plavky, ktoré zakryjem iba obyčajným modrým priesvitným tričkom. Z vešiaka si zoberiem plážovú tašku, do ktorej hodím potrebné veci a pomaly zídem po schodoch. Ešte mám päť minút. Aj tak mám pocit, že prídu o päť minút pozdejšie ako majú.

Say Something || h.s [SK]Where stories live. Discover now