20. chapter

2.5K 133 7
                                    

„Čo tu robíš Victoria?“ v ušiach sa mi rozoznie Zaynov hlas a ja na sucho prehltnem. Mám mu povedať pravdu, že s Niallom chodím, alebo mu len poviem, že som ho tu hľadala, pretože tu trávi veľa času. No to mi neuverí, veď čo nemôže sa hnevať. Predsa ja môžem chodiť s kým chcem. On chodil s mojou najlepšou kamarátkou takže môžem aj ja.

„Kto to je?“ s kuchyne sa vynorí Niallova postava a smeruje k nám. Z mojich úst výjde len obyčajný výdych a nervózne si zahryznem do pery.

„Á Zayn poď ďalej.“ Povie Niall, keď uvidí Zayna a usmeje. Uvedomuje si vôbec, že je to môj brat? Veď ešte minule mi povedal, že sa ho bojí. Zayn spolu so zamračeným pohľadom vojde dnu, no nespúšťa zo mňa zrak.

„Vick, neodpovedala si mi.“ Prekríži si ruky na hrudi a tentokrát sa pozrie na Nialla, ktorý zatvára dvere.

„Vieš Niall potreboval pomôcť so strážením synovca tak ma poprosil...“ nedokončím, pretože som prerušená Zaynom.

„Čo tu na mňa skúšate? Tieto voloviny si nechajte pre niekoho iného.“ Zasmeje sa.

„Hovorí pravdu.“ Zapojí sa do konverzácie Niall.

„Teba sa nikto nič nepýtal.“ Zasyčí na neho Zayn a venuje mu škaredý pohľad. Ups, nechcela som, aby sa kvôli mne pohádali, alebo odcudzili. 

„Preboha ukľudnite sa!“ skríknem a zatnem sánku. Obidvaja chalani na mňa hodia zvláštne pohľady, s ktorých nedokážem nič vydedukovať. Teraz je asi čas povedať pravdu. Niall čaká kým niečo poviem a Zayn má stále zamračený pohľad.

„Pamätáš sa, keď si chodil so Sashou?“ začnem pomaly s pohľadom upriameným na Zayna. Ten, iba slabo prikývne a skrčí obočie. Asi už to tuší.

„Tak presne toto je to isté. Ja som sa zmierila s tým, že chodíš s mojou kamarátkou takže sa ty musíš zmieriť s tým, že ja chodím s tvojím kamarátom.“ Posledné slová vyslovím tichšie, ale mám pocit, že Zayn veľmi dobre vie o čom hovorím.

Zayn sa postaví a prižmúri oči. „Ja viem, o čo tu ide niesom blbý.“ Povie už pokojnejším hlasom a rukou si prejde do jeho čiernych vlasov, ktoré má po otcovi.

„Nemáš právo sa hnevať.“ Poviem a ruky si založím na prsiach.

„Ja viem, že nie, ale je to zvláštne.“ Zdvihne ruky na svoju obranu a prejde k Niallovi, ktorý tam stále stojí bez mihnutia oka.

„Opováž sa ublížiť mojej sestričke a my sme skončili.“ Usmeje sa na Nialla a potľapká ho po ramene.

„Zayn je milé, že sa staráš, ale ja už nemám pätnásť. Viem sa o seba postarať.“ Zdvihnem ukazovák a našpúlim pery. Iba so smiechom prikývne a znova sa otočí na Nialla. Nepočúvam ich rozhovor. Radšej prejdem k Theovi a začnem sa s ním hrať. Je zvláštne ako si ma Zayn chráni. Nemôžem zase povedať, že nikdy nebol starostlivý brat to áno, ale neverím tomu, že keby mi Niall ublížil Zayn by s ním skončil.

 **

Zase nový hrozný deň s Haroldom. Takto som si prázdniny nepredstavovala, fakt by som radšej išla do basy, alebo späť do školy. Nevydržím to s ním je ako slizký had, ktorého sa nedá zbaviť. Včera to skončilo tak, že Zayn si prišiel od Nialla niečo požičať a potom hneď aj odišiel. Keď Theo zaspal s Niallom sme sa rozprávali, no a potom som odišla, bolo asi niečo pred polnocou, keď som odišla.

Natiahnem na seba obyčajné šortky a na vrch si prehodím slabo ružovú košeľu. Vlasy si stiahnem do vysokého copu a jemne sa namaľujem. Dnes po práci nemám žiadne plány takže sa mi makeup pokojne môže rozmazať. Prejde na chodbu a pomalými krokmi zídem dolu po schodoch do kuchyne, kde si nalejem čaj a vypijem celý obsah pohára. Z chodby si zobriem svoju tašku a obujem si sandále. Dnes je vonku ako stále krásne a slnečno.

Say Something || h.s [SK]Where stories live. Discover now