35

1.3K 69 3
                                    

Viskas ėjo labai sklandžiai ir nuo rugsėjo Rugilė eis į mūsų mokyklą tą pačią klasę.

Visą savaitė buvo monotoniška. Visi kažkur išvažiuoja. Susirašau su baltuoju motociklininku ir lekiam pavažinėt. Raidas elgiasi labai keistai bet neneigsiu man tai patinka.

Vieną rytą mane pažadino skambutis. Atsiliepiau. Išgirdau napažystamojo balsą. Jis paskė adresą kuriuo liepė kuo greičiau atvažiuot.

Nuvažiavau. Tai buvo namas prie parko. Gavau žinutę iš nepažystamo numerio
„Pasibelsk”
Nesu tikra ar teisingai elgiuosi bet nuėjau ir pasibeldžiau. Duris atidarė vaikas. Ištiesė man rožę ir uždarė duris. O dabar kas? Stovėjau su ta rože kol negavau dar vienos žinutės.
„Eik į parką”
Gerai tai keista. Nuėjau į parką ir atsisėdau ant suoliuko. Prie manęs priėjo kažkos vyras kuris irgi iteikė rožę. Po to mergina. Ir dar nežinia kiek žmonių. Galiausiai rankose laikiau didelę puokštę rožių.
Kas. Čia. Vyksta.
Dar viena žinutė. Tai buvo kažkos adresas. Pasidėjau rožes ant galinių sėdinių ir suvedus adresą nuvažiavau. Tikrai nežinau kodėl aš tai darau bet jaučiu kad turiu tai padaryt.

Sustojau prie kažkokio klubo. Išlipus nuėjau prie durų. Išėjo kažkos vyras.
—Ar jūs Vanesa?
—Priklauso nuo to kam jums reik.
—Jei jūs Vanesa užeikit,—gerai tai tikrai keista. Iėjau. Vos durys užsidarė likau aklinoje tamsoje. Traukiau telefoną iš kišenės kai šviesa atsirado o priešais mane stovėjo visi mano draugai ir rėkė su gimtadieniu.
Buvau taip šokiruota rytinio skambučio kad visai pamiršau kad šiandien mano gimtadienis.

Galiausiai visi mane pasveikino ir prasidėjo šventė. Isijungė led lempos ir ant stalų esantys kūno dažai pradėjo šviest. Merginos mane nusivedė į tuoletą ir iteikusios bikinį liepė apsirengti jos pačios irgi persirengė. Kai grįžom į salę visi jau buvo su maudymukais. Mane nuvedė prie stalo ir iš kažkur ištraukę violetinius dažus, išdažė. Po to išsidažė ir visi kiti. Daugiau nebuvo nieko su violetiniais dažais. Matyt jie buvo specialiai man. Pasigirdo garsi muzika ir visi pradėjo linksmintis. Po poros valandų muzika nutilo ir iš darbuotojų kambario buvo atvežtas didžiulis toras. Visa tai buvo tarsi svajonės išsipildymas. Vėliau atsirado ir alkocholio todėl neprisimenu kuom tai baigės.

Kitą dieną atsikėliau jau savo lovoj. Galva tiesiog plyšo.

Galiausiai atėjo rugsėjo pirma. Nemėgstu mokyklos dėl to ši diena man skelbia pragaro pradžią.
Visi mūsiškiai stovėjom vienoj krūvoj. Prie mūsų priėjo auklėtoja ir pasakė kad po visų šnekų reiks eiti į klasę.
Kai direktorius baigė šnekas visi patraukė į savo klases.
—Mes einam iki tuoleto,—pasakiau ir su merginom atsiskyrėm nuo kitų. Greit susitvarkiusios ėjom atgal į klasę. Visi jau sėdėjo todėl mes biški pavėlavom.
—Atsiprašom kad vėluojam.
—Tarakoniuk negražu, pirma diena o jau vėluoji,—ir kaipgi be Tajaus pastabų. Nuėjau į klasės galą kur vaikinai mum buvo užėme vietas. Silvija atsisėdo prie Eido. Aretas savaime aišku su Martu. Rugilė atsisėdo prie Demyro o man liko vieta prie Raido. Tai galbūt kitiem atrodys keista. Praitais mokslo metais mušamies o dabar sėdim kartu.
—Nekreipk į juos dėmesio,—jis padėjo savo ranką ant mano kelio.
—Tai sunku,—atsakiau ir apsimečiau kad klausau ką mokytoja sako. Padėjau savo ranką ant vaikino ir pradėjau braižyti pirštu. Žiūrėjau į mūsų rankas. Ir kas galėjo pagalvot kad kažkas panašaus įvyks.
—Panele Giara prašau pakartot ką sakiau,—krūptelėjau ir atsisukau į mokytoją. Nieko nesiklausiau ir tikrai nežinau ką ji sakė.
—Tarakoniuk reik klausyt,—ir vėl tas asilas.
—Prašau klausyti o ne užsiiminėti pašaline veikla. Nenorėčiau pačią pirmą dieną siūsti kažką pas direktorių,—pajaučiau kaip Raidas sukabina mūsų rankas ir iškart atsipalaidavau. Vos ne pavojingiausias žmogus mafijos pasaulyje bijo mokytojos.
—Aš sakiau kad reiks į fondą atnešti po dešimt eurų. Ir tikiuosi iš visų sulaukti. O dabar linksmesne tema.
Mes turime naujokų kurių paprašysiu ateit ir papasakot ką nors apie
save,—į klasės priekį išėjo dvi merginos ir vienas vaikinas.
—Aš Rugilė. Čia atsikrausčiau po mainų programos nes susiradau labai gerų draugų,—ji nusišypsojo atsisukus į mane.
—Aš Erika čia atsikraustėm su
mama,—prisistatė kita mergina. Ji buvo žiauriai drovi.
—Aš Enzo. Persikrausčiau su tėvais nes jie nebeturi kur dėt pinigų ir nusprendė nusipirkt dar viena
namą,—turčių sunelis su žavia šypsenėle.
—Labai malonu. Tikiuosi sutarsime gerai ir nebus jokių piktumų, o dabar galite sėsti į vietas.

Vos mokytoja mum leido eiti Raidas staigiai atsistojo ir išbėgo. Visi kiti niekur neskubėjo. Ir kokia širšė jam igėlė? Išgirdau kolidoriuje Tajaus cypiantį balsą.

Įslaptinta (Baigta)Where stories live. Discover now