Hoofdstuk 1

132 7 4
                                    

Ik zit op een doodnormale vrijdagavond thuis op mijn bank een boek te lezen als er ineens een uil voor het raam zit met een brief. Hij tikt zachtjes op het raam. Ik loop naar het raam toe en doe het open. Ik pak de brief van de uil en de uil vliegt weer weg. Wow dit is raar. Ik pak de brief en open hem.

Zweinsteins hogeschool voor
Hekserij & Hocus-Pocus

Hoofd: Albus Perkamentus
(Commandeur in de Orde van Merlijn,
Int. Tovergrootmeester, Heksenleider 1e Klas, Opperste Hotemetoot van de Wereldbond van Toverlieden)

Geachte Hannah Willems

Het doet me een genoegen u te kunnen mededelen dat u in aanmerking komt voor een plaats aan Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Bijgaand treft u een lijst aan van schoolboeken en andere benodigdheden.

Het schooljaar begint op 1 september.

Gelieve vóór 31 juli per uil te reageren.

Hoogachtend,

Minerva Anderling
Assistent-Schoolhoofd

En dit staat op het tweede blad:

Uniform
Eerstejaarsstudenten hebben nodig:
1. Drie effen werkgewaden (zwart)
2. Eén effen puntmuts (zwart) voor schooltijd
3. Eén paar beschermende handschoenen (drakenhuid of soortgelijk)
4. Eén wintermantel (zwart, met zilveren speld)

NB.: Alle kledingstukken moeten van naamlabels zijn voorzien

Verplichte lectuur

Alle leerlingen moeten in bezit zijn van de volgende werken:

Het Standaard Spreukenboek (niveau 1) 
door Miranda Wiggelaar

De Geschiedenis van de Toverkunst 
door Mathilda Belladonna

Theoretische Grondslagen der Magie 
door Adalbert Zwatel

Gedaanteverandering: een Boek voor Beginners 
door Emeric Morfo

Duizend Magische Kruiden en Paddestoelen 
door Philippa Zwam

Magische Brouwsels en Drankjes
door Arsenius Grein

Fabeldieren en Waar Ze Te Vinden 
door Newt Scamander

De Zwarte Kunsten: een Handboek voor Zelfbescherming
door Quinten Tondel

Overige benodigdheden

1 toverstaf

1 ketel (tin, standaardmaat 2)

1 set glazen of kristallen flesjes

1 telescoop

1 set koperen weegschalen

Leerlingen mogen tevens een uil of een kat of een pad meenemen.

Ouders worden eraan herinnerd dat eerstejaars geen eigen bezemstelen mogen bezitten

Een toverschool?! Ik mag naar een toverschool?! Zo cool! 'Mam!'
Mijn moeder komt naar beneden. 'Ja wat is er lieverd?' 'Ik mag naar een toverschool!' 'Ah meis wat leuk! Mag je naar Zweinstein!' 'Pieter! Kom eens Hannah heeft haar brief gekregen!' roept ze. Mijn vader is nog nooit zo snel naar beneden gerend. Hij heeft me een knuffel.

'Lieverd, wij gaan je dit uitleggen.' mijn moeder loopt naar boven en na een tijdje komt ze terug met een takje. 'Wat is dat?' 'Dat, Hannah, is mijn toverstok.' zegt ze trots. 'En ja, ik ben ook een heks, net als jij.' 'En papa dan?' 'Die is geen tovenaar. In de toverwereld noemen we die mensen Dreuzels' zegt ze. 'Jij bent dus een halfbloed heks.' 'Echt? Wat cool!' Mijn moeder lacht. 'Ik ben gestopt met toveren toen ik je vader leerde kennen. Ik vond het zielig dat hij niet kon toveren' zegt ze. Ik knik. 'Ik heb zelf ook op Zweinstein gezeten. Dat vond ik echt een mega toffe tijd weetje. Ik heb daar heel veel vrienden gemaakt, die heb ik al heel lang niet meer gezien omdat ik me en beetje van dat wereldje heb afgesloten, snap je?' 'Ja' antwoord ik. 'Maar mama, hoe werkt dat dan allemaal op Zweinstein? Hoe kom ik daar? En hoe kom ik aan al deze spullen?' zegt ik terwijl haar de lijst aanwijs. 'Niet zoveel vragen tegelijkertijd' lacht ze. 'Maar je komt op Zweinstein met de Zweinstein Express, een hele grote rode trein. Je wordt daar ingedeeld in een afdeling. Griffoendor, Ravenklauw, Huffelpuf of Zwaderich. En je volgt daar gewoon lessen enzo. En de spullen gaan we morgen kopen in de Wegisweg. Daar vinden we alles.' 'Wow, vet! En in welke afdeling zat jij mama?' 'Ik zat in Griffoendor, de afdeling voor hele moedige en dappere mensen, eigenlijk snap ik niet zo goed waarom ik daar zat. Huffelpuf is voor extreem vriendelijke en trouwe mensen. Ravenklauw voor slimme en creatieve mensen en bij Zwaderich zijn de vooral heel sluw en ambitieus.' 'Oh oke' 'Maar het kan ook zo zijn dat slimme mensen in bijvoorbeeld Huffelpuf komen ofzo. Snap je? Je wordt namelijk ingedeeld door een hoed. Maar dat zie je daar allemaal wel.' Mij vader kijkt op de klok en zegt: 'Jeetje Hannah moet jij niet eens naar bed? Het is al half twaalf!' 'Jaja, is goed ik ga al' zeg ik.

Wauw ik mag naar Zweinstein, een toverschool. Hoe cool! Ik ben zo benieuwd naar alles! Ik heb heel veel zin om mijn schoolspullen te kopen. En om te gaan natuurlijk! Al ga ik mijn ouders wel missen. Maar ik denk dat ik daar wel vrienden ga maken. Het wordt echt heel gaaf!

Ik loop naar boven en ga naar de badkamer. Ik poets mijn tanden, doe mijn haren in een comfortabele knot. Ik pak daarna mijn pyjama en ga slapen. Ik heb heel veel.zin in morgen, ik ga dan met mijn moeder.naar de Wegisweg.

*

'Hannah' roept mijn moeder. 'Ja' kreun ik. 'Kom je ontbijten we gaan zo naar de Wegisweg' zegt ze. Ik schiet wakker. Oja. Ik kan toveren. Ik mag naar een toverschool! Ik trek snel wat kleren aan en doe mijn haren in een hoge staart. Ik ren naar beneden en mijn moeder staat klaar met ontbijt. Ik eet het op en ondertussen vraag ik 'Wanneer gaan we?' 'Als jij je ontbijt op hebt.' zegt ze.

Even later ben ik klaar en ik ben mega hyper omdat ik er super veel zin in heb. Mijn moeder pakt m'n hand en zegt. 'We gaan nu verdwijnselen en verschijnselen naar de Wegisweg.' 'Okeee' antwoord ik. 'Pak mijn hand en probeer niet te kotsen oké?' zegt ze. Ik doe braaf wat ze zegt en ik voel me ineens heel ziek. Het voelt alsof ik aan alle kanten in elkaar wordt gemept en m'n maag in elkaar wordt geperst. Uiteindelijk verdwijnt het gevoel en open ik mijn ogen. Ik sta in een hele drukke winkelstraat en er zijn allemaal mensen met een bijzonder uiterlijk. Dit is de Wegisweg denk ik bij mezelf. Mijn moeder knikt en kijkt me aan. 'Dat klopt.' Oh blijkbaar zei ik dat hardop.

A/N Excuses voor de verkeerde namen (Perkamentus en Anderling), die kloppen natuurlijk helemaal niet qua tijd. Negeer dat maar gewoon even.

Mijn Leven Op Zweinstein // Hannah WillemsWhere stories live. Discover now