Hoofdstuk 12

46 6 1
                                    

Ik heb mijn broodje inmiddels op en besluit maar terug te gaan naar de Grote Zaal. Onze hutkoffers staan al in de trein. Ik hoop maar dat alles erin zit.

James en Sirius kijken mij met een vernietigende blik aan. Alsof ik ze verraden heb. Lily kijkt bezorgd, Peter en Remus kijken heel ongemakkelijk. Ik kan toch nergens anders zitten dus ik ga bij hen zitten.

'Hey,' zegt Lily. 'Hoe is het met Severus?' 'Hij zit onder de vla en glitters, hij ging iets schoons aantrekken.' 'Oh,' zegt ze. Er valt een ongemakkelijke stilte. Lies en Marlène zijn druk aan het kletsen over een of andere Frank, Lies vindt hem volgens mij best leuk.

Lily komt naast me zitten. 'Je weet dat de jongens je nu haten?' fluistert ze. 'Wat hoezo?' 'Omdat je het opneemt voor Severus.' 'Wat een onzin, dat doe ik zo vaak, dan haten ze me toch niet direct?' 'Geen idee, deze keer raakt het hun meer. Heb je iets gezegd wat misschien niet zo aardig was?' 'Ik heb Peter een rat genoemd,' zeg ik. Lily lacht. 'Serieus? Geniaal! Maar ik kan me voorstellen dat zij dat niet zo leuk vinden.' 'Nee precies, maar ik heb mijn excuses ook aangeboden,' zeg ik. 'Oh dan is het goed,' zegt Lily

'Hebben jullie zin in de vakantie?' vraag ik aan de jongens. 'Kun je dat beter niet aan Secretus vragen? Hij is toch je vriendje?' zegt James. 'Severus is mijn vriendje niet,' zeg ik. 'Waarom doe je ineens zo boos James?' 'Daarom,' zegt hij. 'Omdat jij Peter uitmaakte voor rat,' zegt Sirius. 'Daar heb ik toch sorry voor gezegd? En je hebt gelijk; ik had dat niet mogen zeggen. Maar ik was gewoon boos omdat jullie Severus pesten, zonder reden!' zeg ik.

'Hannah heeft wel gelijk, het is niet leuk hoe jullie Severus pesten!' zegt Lily. 'Sneep is gewoon een vervelend rotjoch!' zegt Sirius. 'Zeker omdat hij ademt?! Kom dat met een goed argument. Sev is hartstikke aardig!' zegt Lily. 'Inderdaad,' zeg ik.

En zo ruziën we nog een tijdje door. Ze haten Severus gewoon, omdat het kan. En ze vinden het nodig om hem dan te pesten. Hoe oud zijn ze nou? Vijf? Zo gedragen ze zich wel.

'Jongens ik heb helemaal geen zin in deze ruzie,' zeg ik dan opeens. Het floepte er gewoon uit. Ik wordt hier zo moe van. 'Ik wil niet de vakantie ingaan met ruzie.' 'Ik ook niet,' zegt Remus. 'Ik ook niet,' zeggen James en Sirius. Peter volgt niet lang daarna ook. 'Ik absoluut ook niet, dus is het dan weer goed?' zegt Lily. 'Wat mij betreft wel,' zeg ik. De andere jongens knikken instemmend. 'Groepsknuffel!' roept Lily. En we geven elkaar een knuffel. De hele zaal kijkt verbaasd toe. Het ene moment waren we nog aan het ruziën en het andere moment knuffelen we ineens. Ik snap wel dat ze zo verbaasd kijken.

*

'Mama!' roep ik als ik de Zweinstein Express uitloop en mijn moeder zie. Ik ren, voor zover mogelijk met die zware hutkoffer, naar haar toe en ik geef haar een knuffel.

We stappen in de  auto en rijden naar  huis, daar staat mijn vader ons al op te wachten. Ook van hem  krijg ik een knuffel.

Wat ben ik blij om eindelijk weer thuis te zijn.

A/N schrik niet, na dit hoofdstuk komt er een tijdskip naar de laatste 2 weken van de vakantie tussen het derde en vierde jaar. Ik weet dat dit een grote tijdskip is en dat er in die 2 jaar veel gebeurd. Daarom zal ik hieronder een samenvatting doen van dingen die gebeurd zijn in de tijd die we overslaan.

Zomervakantie jaar 1-2

De tijd vloog voorbij. Ik ben 4 weken met mijn ouders naar Zuid-Frankrijk gegaan, zoals we elk jaar doen. In de laatste twee weken heb ik schoolspullen gekocht en gelogeerd bij Lily. Dus ik was veel met Lily en Severus die weken. Verder heb ik eerst ook nog een dagje met Remus afgesproken. Wat ook heel gezellig was.

Jaar 2

Dit jaar verliep eigenlijk een beetje hetzelfde als het eerste jaar. Ik heb veel lol gemaakt met mijn vrienden, veel boeken gelezen en hoge cijfers gehaald.

Na de ruzie voor de vakantie mochten James, Sirius en Peter mij niet meer. Ondanks dat we het hadden goedgemaakt. Hierdoor hadden Remus en ik ook minder contact wantja, het zijn zijn beste vrienden.

Aan het eind van het jaar werd de band tussen James, Sirius en mij iets beter. Hierdoor trok ik meer op met Remus.

Zomervakantie jaar 2-3

Deze zomervakantie ben ik eerst 3 weken naar Zuid-Frankrijk geweest met mijn ouders. Daarna heb ik 2 nachten bij Remus gelogeerd. Toen ben ik een paar dagen thuis geweest. Daarna heeft Lily vier dagen bij mij gelogeerd. Toen gingen we samen naar de Wegisweg voor onze schoolspullen en hebben we de rest van de vakantie bij haar gelogeerd.

Jaar 3

Ging eigenlijk hetzelfde als jaar 2 qua cijfers en hobby's. Qua sociale contacten zijn er wel wat dingen veranderd:

Lies, Marlène, Lily en ik zijn nu echt een veel hechter groepje geworden met z'n vieren.

James, Sirius, Peter en ik kunnen nu wel prima met elkaar opschieten. Maar als ze Severus pesten zeg ik er wel iets van. Daar worden ze boos om en ze doen er ook niks mee. Ze negeren me dan gewoon wat erg vervelend is.

Remus en ik lezen nogsteeds heel veel samen. En we zijn erg goede vrienden.

Severus, Lily en ik gaan steeds minder met elkaar om. Dit komt voornamelijk door Severus' vrienden. Die schelden Lily altijd uit, en daar hebben we geen zin in.

Verder ben ik de afgelopen twee jaar ook steeds meer met Sophie gaan praten. Ze heeft weinig vrienden en ik ben blij dat ik er voor haar kan zijn. Ik mag Sophie heel erg en we hebben het altijd heel gezellig. We zijn nu best wel goed bevriend.

A/N: Sophie Kromaling was het meisje uit Ravenklauw waarvan het boek toen in die boom werd gelegd in het eerste jaar. Ik hoop dat het zo allemaal een beetje duidelijk is wat er is gebeurd met Hannah, als je nog vragen hebt stel ze vooral! Nou dan lees je in het volgende hoofdstuk dus over de laatste weken van de vakantie, en de rest die volgt. Even voor de duidelijkheid: in het eerste jaar was Hannah 11, ze werd in het eerste jaar 12. Vanaf nu is Hannah dus 14 en ze wordt 15 in dit schooljaar. Dat is vgm op 10 februari ofzo.

Mijn Leven Op Zweinstein // Hannah WillemsWhere stories live. Discover now