Hoofdstuk 15

46 6 3
                                    

Vandaag ben ik weer terug naar huis gegaan. Nog maar één weekend thuis en dan ga ik de laatste week naar Lily, daarna ga ik weer naar Zweinstein. Ik heb er best wel zin in. Ik mis Remus wel heel erg. Ik krijg die jongen maar niet uit mijn hoofd, omdat ik hem zo mis. Hij is gewoon één van mijn beste vrienden.

Dit weekend gaan we naar de Wegisweg om daar schoolspullen te kopen.

☽☾

Vandaag is het maandag. Oftewel de dag dat ik afscheid nemen van mijn ouders en naar Lily ga om daar de rest van de week te verblijven voordat ik naar Zweinstein ga.

Ik heb mijn hutkoffer ingepakt en mijn moeder verschijnselt naar Lily's huis. Lily staat me al op te wachten. Ik ren naar haar toe en ik geef haar een knuffel. We begroeten elkaar en daarna breng ik mijn hutkoffer en Donna naar haar kamer. Onze moeders begroeten elkaar en drinken wat thee terwijl Lily en ik op haar kamer bij zitten te kletsen.

'Dus, hoe gaat het met jou en James,' zeg ik lachend. Lily kijkt mij moordend aan. 'James is een asociale kwal en ik haat hem.' 'Nee dat doe je niet, je vindt he-' 'Waag het niet.' 'Je vindt hem leuk,' zeg ik. Lily begint me te kietelen.

'Lils stop,' weet ik eruit te krijgen tussen het lachen door. 'Zeg het a-woord.' 'Als-' probeer ik. Maar ik lach te hard. 'Alsjeblieft,' zeg ik heel snel. Lily laat me los en ik hijg uit. Ik ben helemaal buiten adem van het lachen.

'Oh dus je hebt een crush op Severus,' lach ik. Lily kijkt me boos aan. Ik lach nog harder. 'Lily is verliefd, Lily is verliefd,' zing ik. Dan komt Petunia, Lily's zus, binnen. 'Als het maar niet op dat Sneep-joch is,' snauwt ze. 'Hij heet Severus,' antwoord Lily geïrriteerd.

Ik kijk Petunia aan alsof ze kots is. Ik heb verhalen over haar gehoord en ik mag haar niet zo. Zij mij ook niet.

*

'Hannah heb jij ook alles gepakt?' vraagt Lily. 'Jahaa,' zeg ik. Vandaag gaan we weer terug naar Zweinstein. Afgelopen week hebben we Severus maar één keer gezien. Daarna kwamen Schoorvoet en Arduin op bezoek. En wij zijn, nouja, niet echt bevriend ofzo. Sterker nog, ze haten ons. Ik snap echt niet dat Severus met die lui omgaat.

We proppen onze hutkoffers in de auto van Lily's vader en we rijden naar King's Cross Station in Londen. Eenmaal daar aangekomen rennen we snel naar perron 9 ¾ en lopen we de trein in. Donna maakt al de hele tijd geluidjes en ze blijft maar niet rustig.

Petunia was trouwens ontzettend bang voor Donna. Donna is de allerliefste uit ooit, ze doet niemand kwaad. Maar Petunia was heel bang voor haar. Lily en ik hebben ons kapot gelachen daarom.

Ik ga bij de Marauders in de coupé zitten en ik neem plaats naast Remus. Lily zit met Severus in een coupé.

Ik tik Remus aan en hij kijkt op vanuit zijn boek. Ik zie dat hij er een nieuw litteken heeft op zijn wang en ik ga er voorzichtig met mijn vinger overheen. 'Hey Reem,' zeg ik. 'Hoe gaat het?' 'Goed, met jou?' vraagt hij. 'Met mij ook wel prima, alleen Donna is heel onrustig.' 'Kun je haar niet vast naar Zweinstein laten vliegen?' verzint hij. Ik kijk Donna aan en ze beweegt haar hoofdje heel enthousiast.

Ik dat het handig is om Donna alvast naar Zweinstein te laten vliegen. Ik denk dat dat is wat ze wil. Ik doe het raam van de trein open en ik open de kooi. Donna kijkt nog naar me en vliegt weg, naar Zweinstein.

Ik klets nog gezellig wat met Remus en de andere jongens. Ik ben helemaal vergeten om naar de dokter te gaan. Maar eigenlijk was het wel nodig want telkens als ik wordt aangeraakt begint mijn huid te branden. Hier had ik toen ik bij Remus was ook al last van. Ik ga denk ik ergens deze week naar de ziekenzaal. Of ik heb het er een keertje over met Lily, misschien weet die wat het is.

Ik sta op en loop de coupé uit. 'Hann, waar ga je heen?' roept Remus. 'Lils en Sev!' roep ik terug.

'Sorry,' zeg ik als ik tegen iemand aanloop. 'Geeft niet Hannah' 'Ohw hee Lils,' zeg ik. Ik zie dat Lily heel moeilijk kijkt. 'Wat is er?' 'Sev wilde liever bij Arduin en Schoorvoet zitten,' zegt ze. Ik knik. Ik weet precies wat ze bedoelt. Arduin en Schoorvoet zijn een beetje rare types. Ik snap dat Lily daar liever niet bij zit.

Ik kijk om me heen of we nog ergens kunnen zitten. Links van ons zie ik Sophie alleen in een coupé zitten. Ik open de coupé. 'Hey Soof, kunnen we erbij komen zitten?' vraag ik haar.

'Ja tuurlijk,' zegt ze. En Lily en ik nemen plaats. We beginnen gezellig te kletsen en op een gegeven moment moeten we onze schoolgewaden aan gaan doen. Er staat een hele lange rij bij de kleedkamers. Remus komt achter ons staan. We kletsen wat met hem en als we eindelijk aan de beurt zijn stopt de trein. We zijn er al.

Lily is al de trein uit en alleen Remus en ik zijn er nog. Samen rennen we snel naar de koetsen. Ze staan er gelukkig nog. We stappen uit en rijden naar Zweinstein. Dan zie ik de eerste torens.

'Weet je nog de aller eerste keer dat we het kasteel zagen?' vraag ik. 'Ja, dat vergeet ik nooit meer,' antwoord hij. 'Ik ook niet. We vielen toen uit het bootje, echt geniaal,' lach ik. 'Ja precies, James en Sirius zijn echt gek,' lacht hij.

'Ja gek zijn ze zeker, ik vind het zo stom dat ze Severus pesten...' zeg ik. Remus kijkt me even aan en kijkt dan weer weg. Hij zwijgt. De rest van het ritje blijft het stil.

We lopen de grote zaal in en kijken naar de eerste jaars die gesorteerd worden.

*

'Ik heb honger,' zegt Sirius verveeld. Ik kijk hem aan en rol mijn ogen. 'Krijg jij thuis geen eten ofzo?' vraagt Lily.

Oei verkeerd onderwerp. Sirius haat zijn ouders. Zijn ouders haten hem si dat hij is ingedeeld in Griffoendor. Echt heel vervelend voor hem. Zijn broertje Regulus zit wel in Zwaderich en is dus het lievelingetje thuis.

Mijn Leven Op Zweinstein // Hannah WillemsWhere stories live. Discover now