Hoofdstuk 17

48 5 2
                                    

De eerste weken op Zweinstein verlopen heel normaal. Ik trek steeds wat meer op met Sophie en minder met Remus. Ik heb het idee dat Remus me een beetje negeert.

Ik ben ook tot een vervelende conclusie gekomen. Ik denk dat ik verliefd ben op Remus, mijn beste vriend. Ik wil onze vriendschap niet verpesten dus ik heb besloten het gevoel proberen weg te stoppen. Alles voor onze vriendschap. Maar die gaat dus niet zo soepel. Remus ontwijkt me vaak en we lezen ook niet meer samen. Ik baal hier erg van want ik heb heel erg de drang om bij Remus in de buurt te zijn.

Als ik eindelijk mijn eten op heb loop ik naar de leerlingenkamer en begin in aan mijn huiswerk. Dan loopt Remus de kamer binnen. Volgende week is volle maan en ik heb beloofd hem te helpen. Dus ik maak snel de laatste vragen die ik niet af had in de les en ik ga naast hem zitten.

'Hey Remus,' zeg ik. Ik vind het maar ongemakkelijk om hem Reem te noemen omdat ons contact zoveel minder is geworden. 'Oh hallo Hannah,' zegt hij als hij opkijkt op zijn boek.

'Volgende week is het volle maan, dus ik vroeg me af of je nog wilt dat ik je help,' fluister ik. Hij knikt.

'Als Remus zijn mond opent wordt hij onderbroken door Potter. 'Willems.' Ik kijk op. 'Potter?' 'Maanling, wat doe je met Willems?' 'Praten, zie je dat niet soms? Is je bril niet helemaal goed meer?' snauw ik.

Waar bemoeit die gast zich mee. Remus mag toch gewoon praten met wie hij wilt. Potter kijkt heel arrogant en rolt zijn ogen terwijl Remus ongemakkelijk naar zijn voeten kijkt. Dan staat Remus op en loopt hij met Potter mee naar hun slaapzaal. Hij kijkt nog om en zwaait kort. Dan is hij weg.

Dit was echt een raar gesprek, al kun je dit niet echt een gesprek noemen. Ik heb zo het idee dat Potter niet wil dat Remus met mij omgaat. Potter doet tijdens de trainingen vaak wel aardig, maar anders nouja, iets minder. Ik begrijp het niet.

Pov Remus Lupos
(A/N wauw andere pov, eindelijk)

'Maanling, wat moest Willems van je?' vraagt Gaffel. Ik haal mijn schouders op. De Marauders zijn de enigen die weten van mijn geheim. Ik ben gevallen voor mijn beste vriendin. En ik wil onze vriendschap niet verpesten dus heb ik besloten afstand van haar te nemen. Hoe moeilijk dat ook is. Als ik dan over mijn gevoelens heen ben kunnen we weer vrienden zijn, maar tot die tijd niet.

Maar het punt is, het gevoel gaat niet over. En ik mis Hannah als vriendin. Ik mis het samen boeken lezen, lachen, huiswerk maken. Ik mis haar.

Gelukkig steunen mijn vrienden me. Ze zorgen er ook voor dat ik Hannah niet vaak tegen moet komen en ze respecteren mijn keuze om afstand te nemen. Ondanks dat ze het er niet mee eens zijn. Ze vinden dat ik haar gewoon moet fixen. Dat kan niet zomaar.

Zij is niet verliefd op mij. Wie wordt er nou verliefd op een weerwolf? Het is al een wonder dat ze überhaupt nog met me omgaat. Ik snap het niet. Dat is wat haar zo leuk maakt. Ze wil me zelfs helpen. En dan haar prachtig, glanzende bruine haren en haar mooie mysterieuze ogen.

'Maanling je droomt weer,' lacht Gaffel ineens. 'Nee joh,' zeg ik lachend en ik stoot hem aan. Dan lopen we onze slaapzaal in.

'Maanling zat te smoezen met Willems,' zegt Gaffel. 'En hebben jullie gezoend?' vraagt Sluipvoet gretig. 'Was het maar zo'n feest,' zeg ik lachend. Ik denk aan hoe Hannah zou zoenen. Haar lippen zien er zo ontzettend zacht uit. Het voelde zo goed om eindelijk weer met haar te praten. Ik heb haar zo gemist. Ik wil gewoon bij haar zijn, met haar praten, lezen, lachen. Ik kan niet meer langer zonder haar.

'Jongens, ik ben het zat,' zeg ik dan. De jongens kijken me een beetje verbaasd aan. 'Ik wil Hannah niet meer negeren. Ik wil bij haar zijn, met haar lezen, lachen en praten. Ik wil haar niet meer negeren,' zeg ik dan.

Sirius knikt. 'Eindelijk' zucht hij. En ik glimlach.

Pov Hannah Willems

De volgende dag is de eerste zwerkbalwedstrijd van het jaar; Griffoendor - Zwaderich. Dat betekent dat we vandaag dus willen winnen, want we haten Zwaderaars. Waarom? Geen idee.

Aan het ontbijt zie ik de rest van mijn team een beetje voor zich uit staren en weinig eten terwijl ik twee keer zoveel eet als normaal. Na het ontbijt gaan we naar de kleedkamers.

'Oke jongens,' begint Kors. 'En meisjes' zeggen Susan en ik tegelijkertijd. 'En meisjes,' herhaalt hij. 'Vandaag is de eerste wedstrijd van het jaar tegen onze grootste concurrent. Die moeten we wel winnen. Zwarts, Kramer, ik wil dat jullie die Zwaderaars helemaal kapot maken. Maar wel volgens de regels natuurlijk. Potter, Willems, Visser, jullie moeten heel veel scoren, maar dat komt wel goed. Jullie zijn betere jagers dan dat we in tijden hebben gehad. Brandt, ik wil dat je de snaai zo snel mogelijk pakt en ik zal proberen alle slurken tegen te houden. Is dat afgesproken?' schreeuwt Kors door de kleedkamer. Verder bespreekt hij nog wat andere tactieken enzo.

Daarna komt madame Hooch de kleedkamer in. Ze vertelt dat we over 2 minuten op het veld moeten staan. We geven elkaar een high five, pakken onze bezems en lopen het veld op.

Ik kijk op de tribune en ik zie Lily, Remus en Peter heel hard juichen als we het veld op lopen.

Michael Kors schud Malfidus de hand en dan gooit madame Hooch de ballen omhoog. Ik race naar de slurk en ik vang hem

'Willems heeft de slurk gevangen,' schalt er door de speakers.

Ik race op het doel af en net voordat ik hem door de ringen gooi, gooi ik hem naar Susan en die gooit hem vanaf de andere kant door de ring.

'10-0 voor Griffoendor, Visser heeft gescoord,' roept de commentator.

Zwaderich neemt uit en James pakt de slurk af en scoort. Zo gaat het een tijdje door. Het staat nu al 90-20 voor ons.

'Hannah kijk uit!' roept Zwarts ineens. Maar voordat ik kan bedenken wat er gebeurt zie ik Arduin van zijn bezem vallen.

Ik kan nu twee dingen doen. Hem laten vallen of hem redden. Ik besluit niets te doen aangezien hij te zwaar is voor mijn bezem. Arduin valt op de grond en madame Hooch rent er naar toe. De wedstrijd is stop gezet. Alle spelers landen en Zwarts komt naast me staan. 'Dat had jij kunnen zijn,' zegt hij als hij naar Arduin wijst.

Wat blijkt dus, Zwarts heeft de beuker richting mij geslagen, per ongeluk. En toen kwam Arduin nietsvermoedend aangevlogen en werd hij geraakt. Echt heel vervelend voor hem.

A/N: vanaf vandaag moet ik weer naar school dus dat betekent dat ik dit boek minder vaak ga updaten. Dat wil zeggen 1x per dag ipv 2.

Mijn Leven Op Zweinstein // Hannah WillemsWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu