Hoofdstuk 24

50 5 2
                                    

Pov Remus Lupos

"Hannah, het spijt me," zeg ik tegen mezelf in de spiegel. Nee, zo kom ik niet overtuigend genoeg over. "De kus was het mooiste wat me ooit is overkomen," vervolg ik. Nee zo klink ik echt als een slijmbal. Of willen meisjes dit soort dingen graag horen? Meisjes houden wel van drama, maar ook van jongens die zo overdreven slijmen. Ik zucht. Ik weet het echt niet meer.

Sirius zou veel beter weten wat te doen in dit soort situaties. Alsof hij me kon horen denken loopt hij de slaapzaal binnen. Perfect getimed. "Sluipvoet," zeg ik, "ik heb je hulp nodig." "Wat is er Maanling?" vraagt hij. "Hannah," begin ik, "wij, ik, euhm. We hebben gekust. En ik heb haar gekwetst. Ik ontwijk haar, terwijl ze met me wil praten. Maar ik kan het niet. Ik ben bang dat ik iets stom zeg... Ik wil haar niet kwijt." Bij die laatste woorden rolt er een traan over mijn wang.

Sirius komt naar me toe gelopen. "Gast het komt wel goed. Ik weet zeker dat Hannah jou leuk vind. Ze is niet voor niets al jaren bevriend met je. Ik denk dat ze die kus helemaal niet erg vindt. Ik denk dat ze er zelfs blij mee is," vertelt hij knipogend. "Maar ze duwde me weg..." stamel ik. "Hoe hard?" vraagt hij. "Een heel zacht duwtje, gewoon om afstand te creëren." "Gast, serieus, dit is gewoon meer een duw voor wat afstand. Om even na te denken. Zoenen met je beste vriend is best verwarrend. En zeker als je erachter komt dat je verliefd op hem bent geworden. Ik zou gewoon met haar gaan praten."

Sinds wanneer is Sirius zo slim?! "Sluipvoet, sinds wanneer ben jij zo slim?" vraag ik. "Sinds jij het niet meer bent, denk ik," lacht hij. Dan komt James binnen.

"Wat is Maanling niet meer?" vraagt hij. "Slim," antwoordt Sirius. "Sluipvoet, Maanling is de aller slimste persoon die ik ken. Natuurlijk is hij nog steeds slim," lacht James. "Maar waarom zeg je zo iets?" vraagt hij daarna serieus. "Goed dat je het vraagt," zegt Sirius grijnzend, "Remus heeft gezoend en kan niet met meiden overweg."

Ik geef hem een boze blik. "Ik heb wel iemand gezoend, dus zo heel slecht gaat het nou ook weer niet," grijns ik. "Maar toch sta je hier half in paniek en is ze nu gekwetst omdat je niet meer met haar praat," zegt Sirius. "Ik weet gewoon niet wat ik moet zeggen," verdedig ik mezelf. "En je hebt niet door dat ze je leuk vind," vervolgt Sirius.

"Wie is het dan?" vraagt James. "Hannah natuurlijk," zegt Sirius. "Holy moly," roept James uit, "heb je met Hannah gezoend?!" Ik voel dat ik een beetje rood word. "Ja," zeg ik. "Zo cute," zegt James blij, "ik wist wel dat jij en Willems ooit iets zouden krijgen! Is het nu aan?" "Nee..." zeg ik, "Ik wou dat het aan was, maar ik heb haar gekwetst. Na de zoen rende ik weg... Ik wist gewoon niet zo goed wat ik moest doen of zeggen." "Sukkeltje," lacht James, "kom, we gaan nu naar haar toe en je gaat haar mee uit vragen en je excuses maken."

James trekt me mee naar de grote zaal waar Hannah aan de Griffoendortafel zit. Hij duwt me naast haar neer op de bank en loopt daarna weg. Ik kijk ongemakkelijk naar Hannah. Hannah kijkt me boos aan, pakt haar broodje en loopt weg. Wat heeft zij nou ineens? Sirius zei dat ze met me wilde praten.

Pov Hannah Willems

Ik ren de grote zaal uit en ga ergens op de grond zitten in de gang. Ik kijk naar mijn handen waar mijn broodje nog in zit en ik begin te eten. Ik hoor voetstappen. "Hannah," hoor ik Remus' stem zeggen. Ik sta op en loop bij hem vandaan. Maar helaas volgt Remus mij, wat mij heel erg irriteert. Ik heb na mijn gesprek met Sirius besloten om Remus ook te negeren, net zoals hij bij mij heeft gedaan.

Ik loop verschillende gangen door en mijn benen lijden mij, en dus ook mijn stalker, naar de Griffoendorleerlingenkamer. Ik klim door het portretgat en Remus doet hetzelfde. Gefrustreerd draai ik me om en kijk ik Remus aan. "Eerst wilde je niet met me praten, en nu ineens loop je achter me aan? Remus Lupos. Ik ben klaar met dit gedoe laat me nu alsjeblieft alleen en ga naar je vrienden toe. Ik heb hier geen zin in. Doei," zeg ik waarna ik me omdraai en weer naar de slaapzaal loop.

A/N tot zover wat ik geschreven heb aan dit boek twee jaar geleden. Vanaf nu komen er dus dingen die ik recent geschreven heb. Ik zal vanaf hier dus ook random gaan updaten, gewoon als ik iets geschreven heb. Dat kan dus in een keer 2 hoofdstukken op een dag zijn, maar ook pas over een half jaar weer een hoofdstuk. Verwacht er dus niet veel van. Ook wil ik denk ik proberen om langzaam een beetje naar een einde toe te schrijven, maar ik denk dat dat nog best ver weg is. Nouja we zien het wel.
Lees ook mijn andere Harry Potter boek

Xx

Mijn Leven Op Zweinstein // Hannah WillemsWhere stories live. Discover now