Hoofdstuk 4

80 6 4
                                    

Ik loop vier coupés verder en ik zie dat daar een meisje met lange rode haren zit met een jongen met zwart vettig haar. Ik besluit om te vragen of ik hierbij kan komen zitten. Ik klop op de deur van de coupé en ik doe hem zachtjes open.

'Hallo, kan ik hier nog bij komen zitten?' vraag ik. 'Ja natuurlijk' zegt het meisje enthousiast. 'Ik ben Lily Evers en dat,' ze wijst naar de jongen tegenover haar, 'is Severus Sneep, en wie ben jij?' 'Hannah Willems, en bedankt dat ik erbij mag zitten.' Ik sleep mijn hutkoffer en Donna naar binnen. 'Dit is Donna trouwens,' lach ik terwijl ik naar mijn mooie uil wijs. 'Wauw mooie uil, Hannah!' zegt Severus. 'Ben jij volbloed?' vraagt hij. 'Waarom vinden mensen dat zo interessant? En by the way ik ben halfbloed. En jullie?' zeg ik. 'Dreuzeltelg' zegt Lily. 'Ik ook halfbloed' zegt Severus.

Dan valt er een ongemakkelijke stilte. Om die te verbreken besluit ik te vertellen over mijn ontmoeting met de jongens uit de andere coupé. 'Dusss' begin ik. 'Lekker stil zo, dus ik zal wel even een verhaal vertellen, als jullie het niet erg vinden?' vraag ik. 'Ja! Doe dat!' zegt Lily enthousiast. Dit kind heeft echt veel energie. Severus knikt. 'Nou ik zat eerst dus in een andere coupé. Maar daar ben ik weggegaan. Eerst zat ik daar alleen met iemand. Maar toen kwamen er drie jongens die daar eigenlijk ook al zaten. Maar niet echt maar die hadden een plek geclaimd zegmaar, bij die ene jongen dus. En die jongen met de bril vroeg best wel agressief wie ik was. Alsof ik daar niet mocht zijn, snap je. Dus na me voorgesteld te hebben ben ik daar maar weggegaan. Die ene jongen en ik hadden het net gezellig. Dat was mijn verhaal.' lach ik. Ja ik lacht heel veel. Ik ben meestal niet zo serieus. 'Hoe zagen die jongens eruit, want vlak voor jij kwam waren hier drie andere jongens die zich uitgebreid voor kwamen stellen.' 'Ehm ze heetten James Potter, Sirius Zwarts en Peter Pippeling' zeg ik. 'Ja dat waren ze.' zegt Lily.

'Die James deed echt heel arrogant' zegt Severus. 'Ja? Mij leken ze opzich wel aardig, maar ik had niet echt het idee dat ze op me zaten te wachten.' zeg ik. 'Die brilsmurf vindt Lils leuk, denk ik' zegt Severus. 'Ja denk je Sev? Ik weet het niet. Hij deed wel heel onaardig tegen jou.' zegt Lily. Al die bijnamen voor elkaar, zouden ze een stel zijn. 'Zijn jullie een stel?' floept eruit voordat ik het door had. Shit. Nu mogen ze me sowieso niet meer. Ik kijk naar hun gezichten of ze het gehoord hebben. Severus wordt rood en Lily begint te lachen. 'Nee we zijn alleen hele goede vrienden' zegt ze. Ik zie een soort van pijn in Severus' ogen. Nou het zou wel niks zijn. 'Oh we zijn er bijna we moeten onze gewaden aan gaan trekken.' zegt Lily.

'Kom maar mee dan gaan we naar de kleedkamers' zegt Lily. Ik loop met haar mee naar de kleedkamers. 'Hoezo dacht je dat Sev ik en een stel zijn?' vraagt ze. 'Die bijnamen. En hoe hij naar je kijkt. Weetje Lils, als ik je zo mag noemen,' ze geeft een goedkeurend knikje,' Severus' hoofd werd helemaal rood toen ik dat vroeg. Hij moest blozen. Zou hij je leuk vinden?' 'Nee vast niet, we zijn gewoon goede vrienden.

Na het omkleden gaan we weer terug naar onze coupé. Ik loop tegen iemand aan. 'Sorry' mompel ik. 'Geeft niet Hannah' zegt het persoon. 'Oh Remus, sorry ik had niet door dat jij het was. 'Geeft niet, en nog sorry voor de jongens. Ik had een beetje het idee dat je je niet heel welkom voelde,' lacht hij zenuwachtig. 'Ja klopt, maar ik snap het wel. Ik ben bij Severus Sneep en Lily Evers in de coupé gaan zitten. Die zijn ook wel aardig.' 'Ja daar heb ik ook al over gehoord...' 'Wat dan?' 'James zei dat Lily bloedmooi is-' 'Is ze ook' glimlach ik. 'En dat Secretus een arrogante lelijke kwal is.' zegt hij er snel achteraan. 'Is hij niet, en hij heet Severus.' 'Weet ik, het zijn James' woorden, niet de mijne,' lacht hij ongemakkelijk. Ik glimlach naar hem. 'Sirius denkt dat Severus in Zwaderich komt' 'Dus?' 'Nou daar zitten wel veel duistere tovenaars in,' zegt Remus een beetje mysterieus. 'Ja zal vast, maar ik ga weer naar mijn coupé, zie ja later wel weer' 'Later Hannah,' glimlacht hij.

Eenmaal terug in de coupé kijken Lily en Severus me een beetje raar aan. 'Waar was je ineens?' vraagt Lily. 'Ik kwam Remus tegen,' zeg ik. 'Wie is Remus?' 'Die ene jongen uit de coupé waar ik eerst zat, ik denk dat we wel vrienden kunnen worden,' zeg ik glimlachend. 'Ik denk trouwens dat wij ook wel vrienden kunnen worden,' zegt Lily wijzend op ons alle drie. 'Ja denk ik ook wel,' zeg ik. 'Ik ook,' stemt Severu in. 'Ik hoop dat we alle drie in Zwaderich komen, dan stel ik jullie voor aan Arduin en Malfidus!' 'Euhm ik hoop eigenlijk op Griffoendor of Ravenklauw,' beken ik. 'Ik wil gewoon waar de hoed mij indeelt,' zegt Lily. Oja dé hoed, daar heeft mam veel over vertelt. Hij was ooit van Goderic Griffoendor. Een van de stichters van Zweinstein. Ik. Heb. Er. Zo. Veel. Zin. In.

Eindelijk staat de trein stil. We stappen uit, onze hutkoffers zijn al in Zweinstein. Nu wij nog. We lopen de trein uit. Lily en ik. Severus is naar zijn andere vrienden gegaan. 'Eerste jaars hierheen!' schreeuwt iemand. Ik besluit er maar heen te lopen. We moeten in bootjes gaan zitten en worden zo naar Zweinstein gebracht. Ik zit in een bootje met Lily, Remus, Peter, James en Sirius. Wel gezellig, maar behoorlijk irritant aangezien James en Sirius enthousiast zitten te wiebelen. Het bootje gaat steeds verder op en neer. Sirius, James en Peter lachten heel hard. Lily kijkt al de hele tijd boos en Remus en ik moesten er eerst wel een beetje om lachen maar nu vinden we het ook niet meer leuk. Wat als het bootje omslaat? Er schijnt hier een reuze octopus te zitten, weetje. 'James, Sirius, toe nou... Stop met wiebelen,' probeert Remus. Als antwoord gaan ze nog harder wiebelen. Kleuters. Na een tijdje hangt het bootje elke keer heel scheef. 'Stop nou straks slaat het bootje om,' probeer ik voor de zoveelste keer. Hierna slaat het bootje om.

Plons. Daar liggen we dan, in het water, met zijn zessen. We worden uit het water gevist en weer een het bootje gezet. De man die het deed is echt heel groot. Ik bedank hem vriendelijk en ga weer zitten. 'Fijn, nu ben ik zeiknat' bedank ik James en Sirius. 'Graag gedaan' zegt Sirius. Ik rol met mijn ogen en Lily lacht. Ik kijk voor me en ik zie het kasteel. Het is ontzettend groot. Wauw. 'Hannah, zie je al die lichtjes, en die torens?' vraagt Remus aan me. 'Ja, het is prachtig!' glimlach ik.

Mijn Leven Op Zweinstein // Hannah WillemsWhere stories live. Discover now