Hoofdstuk 6

73 6 4
                                    

Na het eten gaan we met z'n allen naar de Griffoendortoren. De klassenoudste leidt ons erheen. Er zijn ontzettend veel rare trappen in dit kasteel en alle schilderijen bewegen. Eenmaal daar aangekomen gaan Lily, Marlène, Lies en ik naar onze slaapzaal.

'Ugh James is echt een arrogante kwal,' zucht Lily. 'Wel eentje die jouw aandacht wil,' zegt Marlene. 'En zo heel lelijk is hij nou ook weer niet,' zegt Lies. 'Ja maar hij pest Sev!' roept Lily. 'Ik snap dat dus echt niet,' zeg ik. 'Hij is een Zwaderaar...' zegt Marlene. 'Nou en? Kan hij toch niets aan doen?' zegt Lily. 'Nou hij heeft wel stomme vrienden. Die Malfidus bijvoorbeeld is echt zo'n gast die zich helemaal zorgen maakt om bloedstatus enzo,' zeg ik. 'Ja maar Sev is zo niet,' zegt Lily. 'En waarom gaat hij dan met hem om?' vraagt Lies. 'Zal wel moeten van z'n ouders,' zeg ik. 'Z'n pa is een dreuzel,' zegt Lily. 'Huh maar hoe kan het dan dat hij in Zwaderich zit?' vraagt Lies. 'Zijn moeder is volbloed volgens mij. En daarbij in Zwaderich is niet persé voor volbloed heksen en tovenaars,' zegt Lily. Iedereen knikt instemmend.

Nadat ze nog een tijdje gekletst hebben, hebben we onze pyjama aangetrokken en zijn we gaan slapen. Onze kamer is rond en onze bedden staan in een halve cirkel. Lily slaapt helemaal links, ik slaap daarnaast, Lies slaapt aan mijn andere kant en Marlene slaapt helemaal rechts. Morgen beginnen onze eerste lessen op Zweinstein en ik heb er heel veel zin in!

*

'Hannah wakker worden!' roept Lies terwijl Lily op mijn bed staat te springen. 'Uh ik wil slapen...' zeg ik. 'Maar we hebben zo het ontbijt en daarna bezweringen,' zegt Lily. Oja Zweinsteinlessen. 'Ja ik ben wakker,' mompel ik terwijl ik recht ga zitten. Ik veeg in mijn ogen en glijd mijn bed uit. Ik trek snel wat kleren aan en ik ga naar de Grote Zaal waar het ontbijt is. Lies en Marlene zijn alvast gegaan en Lily wachtte nog even op mij totdat ik kleren aanhad. We lopen de naar die Griffoendortafel en we gaan aan het eind, of begin, van de tafel zitten. Lily en ik pakken allebei een broodje en smeren die en beginnen daarna, kletsend, te eten.

Na een tijdje komen Remus, Peter, James en Sirius binnen gelopen. Remus gaat naast mij zitten.

'Hey Hannah,' zegt hij. 'Hoi Remus, lekker geslapen?' 'Ja hoor, jij?' 'Prima, de bedden zijn bij ons echt mega zacht!' zeg ik enthousiast. 'Ja bij ons ook,' zegt hij nog slaperig.

Dan wordt ons gesprek verstoort door een hoop gelach van Potter, Zwarts en Peter. Terwijl Remus gewoon aan de tafel kwam zitten liepen zij eerst naar de Zwaderichtafel. Ze lopen, lachend, naar Severus. Als ze hem maar niet gaan klieren. James gaat aan Severus' ene kant staan en Sirius aan de andere kant. Sirius tikt hem aan en dan James en zo gaan ze een tijdje door dan komt Peter en die gooit een emmer water over Severus heen. Wat een sukkels. Dit is echt niet aardig. Wat een stomme aardappels. Severus rent de Grote Zaal uit en Lily en ik rennen erachteraan. 'Dag Remus,' zeg ik nog snel.

'Sev! Wacht even' roept Lily. Severus staat meteen stil en Lily en ik rennen naar hem toe. 'Waarom doen die sukkels dat nou weer?!' zeg ik boos. 'Geen idee, Sev doet niks verkeerd toch?' zegt Lily. 'Potter en zijn maatjes zijn gewoon sukkels, negeer hem please, pas op voor mensen zoals hij,' zegt Sev. 'Zullen we doen!' zeggen Lily en ik in koor.

'Maar ik ga nu een droog gewaad aantrekken, ik zie jullie later wel weer,' zegt Severus. 'Kom dan eten wij ons brood nog even op,' zeg ik tegen Lily. 'Ja is goed' zegt ze. En we lopen samen weer naar de Grote Zaal. We gaan weer zitten op onze plek en eten de laatste restjes van ons ontbijt op. Terwijl we dat doen gaat James op de tafel staan.

'Beste leerlingen van Zweinstein,' roep hij. Sirius daar er nu ook bij staan. 'Wij zijn dol op pranks,' zegt Sirius. 'Dus die gaan we veel doenz' zegt James. 'Met z'n vieren, oftewel; James, Remus, Peter en ikzelf!' roept Sirius. 'En we noemen onzelf...-' gaat James verder terwijl Remus en Peter enthousiast op de tafel beginnen te trommelen. Dan stoppen ze. 'DE MARAUDERS!' roepen ze tegelijk. (A/N dit is wel de Engelse naam omdat de Nederlandse vertaling 'De Sluipers' zou zijn en dat klinkt heel suf😂) En ze zetten een applaus voor zichzelf in. Op een gegeven moment doet iedereen mee. 'Nou dat wilden we even zeggen bedankt voor de aandacht!' roept James voordat hij en Sirius van de tafel stappen.

Jemig, hebben ze dit serieus gisteren allemaal al uitgedacht? Deze jongens zijn echt bijzonder. Vooral Potter en Zwarts. Remus is oprecht aardig. Misschien niet meer als hij pranks gaat uithalen. Want Severus pesten vinden zij blijkbaar grappig. Nou, ik dus echt niet.

Na het ontbijt hadden we allemaal lessen. Blijkbaar vinden De Marauders het leuk om mensen de pesten en docenten te irriteren. Heel vermoeiend. Na de lessen van vandaag, die overigens erg interessant waren, hadden we het avondeten. Net zoals alle andere maaltijden is dat in de Grote Zaal. Remus komt weer naast me zitten. 'Hallo Hannah, hoe vond jij de lessen?' vraagt hij. 'Interessant, alleen een beetje jammer dat er een paar irritante jongens waren die het nodig vonden om alle docenten pissig te maken,' antwoord ik. 'Oh dat...' zegt hij. 'James en Sirius hadden het wel erg naar hun zin hè?' zeg ik geïrriteerd. 'Ja...' antwoordt hij. Ik zie dat hij zich ongemakkelijk voelt. 'Maar wat vind jij daarvan dan? Van James, Sirius en Peter als ze ze bezig zijn?' vraag ik. 'Stom, maar het is niet mijn probleem. Het mogen dan wel mijn vrienden zijn, maar dit vind ik soms ook wel irritant...' zegt hij fluisterend. Ik grijns bij zijn woorden. Zie je wel; Remus is niet zo'n idioot. Net als vanochtend, toen ging hij ook niet mee Sev pesten.

Na het eten ga ik naar de leerlingenkamer van Griffoendor. Ik ga in een hoekje huiswerk maken wat we vandaag hebben opgekregen. Het was niet zo veel en tijdens de lessen had ik ook al een boel af. Nadat ik het af heb gemaakt ga ik snel naar de slaapzaal en pak ik een boek uit mijn boekenkast. In elke kamer staat een boekenkast waar je je eigen boeken in kunt zetten. De kast bij ons heeft 6 planken, voor iedereen 1 plank is de bedoeling. Ik had iets te veel boeken dus ik heb er nog 2 planken extra bij geclaimd. Oeps.

Met mijn boek wat ik ook las in de trein ga ik op een bank in de leerlingenkamer zitten. Ik lees de woorden en ze vormen zinnen. Die zinnen vormen een verhaal en ik geniet ervan. Na een tijdje voel ik de bank naast me een beetje inzakken. Ik kijk op. Remus. 'Hoi Hannah, wat lees je?' 'Divergent, een dreuzelboek.' 'Oh leuk, mag ik het eens lenen van je?' 'Ja als ik het uit heb kun je het wel een keer lezen,' zeg ik. En ik lees weer verder.

Na een tijdje kijk naar Remus. Hij leest, zoals gewoonlijk, een boek. 'Wat lees je?' vraag ik. 'Een boek,' zegt hij. 'Nee echt? Wat is dat, een boek?' 'Een verzameling met papiertjes en daar staat dan tekst op,' zegt hij. 'Oh cool, ik had nog nooit van boeken gehoord,' zegt ik. We kijken elkaar zo serieus mogelijk aan. Maar schieten dan in de lach. Als we uitgelachen zijn vraag ik aan hem wel boek hij leest. 'Een beknopte beschrijving van Zweinstein' is zijn antwoord. 'Beknopt? Dat is een behoorlijk dik boek,' lach ik. 'Ja weet ik, het is meer dan 1000 pagina's dik.' 'wow...'

Ik ga weer verder met lezen. De leerlingenkamer wordt steeds leger en iedereen gaan naar bed. Op een gegeven moment zitten allen Remus en ik er nog. Ik sla mijn boek dicht als ik door heb dat ik moe ben. 'Weltrusten Reem,' zeg ik. 'Huh wat?' vraagt hij. 'Ik zei welterusten Reem,' herhaal ik mijn woorden. 'Hoe laat is het dan?' 'Geen idee, maar ik ben best moe en iedereen is al weg. Als ik lees vergeet ik wel vaker de tijd.' 'Ja ik ook,' zegt hij. 'Ik zal dan ook maar naar bed gaan,' zegt Remus. En we lopen samen de trap op. Als we boven zijn gaan we allebei een andere kant op. Maar dan moeten we afscheid nemen. Hoe moet ik dat gaan doen, wel of geen knuffel? 'Weltrusten Hannah,' zegt Remus. En hij doet een stapje dichterbij. Oké wel een knuffel dus. En die geef ik hem. We laten elkaar weer los. 'Weltrusten Reempje,' zeg ik een beetje plagend. En we lopen beide naar onze slaapzaal.

Als ik daar ben kruip ik zonder geluid te maken in mijn bed, want ik wil de rest niet wakker maken.

A/N: het blijft echt zo grappig om dit allemaal weer te lezen! Ik ben zelf ook oprecht benieuwd naar wat er allemaal gebeurd want ik weet het dus echt niet meer hahah. Ik hoop dat het voor jullie ook een beetje te doen is. Geef dan een ster bij de hoofdstukken ;)
Joejoe

PS. ik ben me nu steeds meer aan het afvragen of ik er aan het eind nog extra hoofdstukken bij wil maken.

PPS. zoals jullie gemerkt hebben gooi ik ongeveer 2 hoofdstukken per dag online, ik heb 22 hoofdstukken dus dat kan nog ongeveer een week en dan hebben jullie 'alles' qua hoever ik toen was gekomen.

Mijn Leven Op Zweinstein // Hannah WillemsWhere stories live. Discover now