Hoofdstuk 37

57 5 4
                                    

Het diner op de eerste avond is altijd een feest, maar dit keer was het minder. Natuurlijk was ik blij om iedereen weer te zien, en mensen waren ook blij om mij te zien. Alleen, het voelt zo stom om dit te zeggen, ze weten dat ze het ook leuk zonder mij kunnen hebben. Ik voeg niet veel toe aan hun beleving van Zweinstein, en daardoor vergeten ze me nu.

Ik zit nu in de leerlingenkamer te leren, als enige. Ik heb deze week inhaalexamens, maar de rest heeft natuurlijk nog lang geen toetsen en geniet nog van hun vrijheid. Remus zit bij mij aan de tafel een boek te lezen, en Lily zit verderop te geinen met Lies en Marlène.

"Hoe gaat het nou eigenlijk echt met je?" hoor ik Lies lachend aan Marlène vragen. Lily en Marlène gaan stuk. Vroegen ze zoiets maar serieus aan mij. Ik draai me weer naar het toverdrankenboek van de vijfde klas toe. Ik lees een aantal zinnen, maar ik realiseer dat dit nooit wat gaat worden. Ik zucht en laat mezelf op de tafel vallen. Remus kijkt op.

"Wil het een beetje lukken?" "Ziet het eruit alsof het lukt?" zeg ik met mijn gezicht tegen de tafel gedrukt. Hij grinnikt. "Niet echt. Kom hier, laat eens zien waar je vastloopt." Hij kijkt heel lief dus ik besluit om hem een kans te geven om het me uit te leggen.

*

"- Snap je?" Ik knik. "Ja, het is eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld als ik dacht." "Wij hadden vorig jaar veel langer de tijd om het te snappen en we hadden uitleg tijdens de lessen." "Ja hoor, maak me maar jaloers," grap ik. "Nee, ik vind het juist super knap dat je dit zelf kunt."

Remus is echt een schatje.

"Maar hoe was jouw vakantie? Wat heb je gedaan?" "Niet veel bijzonders, lekker uitgerust, gelezen. Augustus was wel een lastige maand dit jaar. Met mijn -eh- probleempje..." "Wat is er gebeurd?" "Het was gewoon zo druk toen, buiten, en daar kreeg ik veel stress van." "En toen?" "Ik heb een heel lelijke scheur op het behang gemaakt thuis." "Was dat het ergste?" "Ik voelde me ook slecht." "Sorry dat weet ik. Ik-"

"Hé! Is dat nou die ketting die ik jou een paar jaar geleden hem gegeven?" Mijn hand gaat richting mijn hals en voelt aan de ketting. Het is het maantje. Ik knik. "Ja, hij is nogsteeds prachtig. Ik ben er echt heel blij mee." Remus glimlacht en legt zijn hand op de mijne. "Dat is goed," zegt hij. Hij staat op en mijn hand wordt weer koud. "Ik ga slapen, weltrusten." "Weltrusten, Remus."

Ik kijk nog even snel mijn aantekeningen over en besluit dan ook te gaan slapen.

Als ik de kamer binnenkom, hoor ik ineens een harde knal. Ik slaak een gilletje. Overal is confetti. "Welkom terug, Hannah!' roepen mijn vrienden en vriendinnen. Lily, Lies, Marlène, Remus, Sirius, James en Peter zijn er. Ze hebben ook een groot bord met die tekst erop vast.

"Ahw jongens, dat had echt niet gehoeven!" Ik ga ze een voor een af om ze een knuffel te geven, zelfs Sirius. Ik moet wel bekennen dat ik bang was dat hij er te veel van zou genieten, maar hij gedroeg zich netjes. "Hoe konden jullie dit niet zeggen, stelletje gemene kinderen," zeg ik lachend. "En jij..." zeg ik wijzend op Remus en ik geef hem een speelse duw. "... foei!" Remus en de anderen lachen. "Dus wat nu?" vraagt Sirius. "Truth of dare," zegt Lily duister. We lachen. "Oké ik begin, truth or dare ... James," zeg ik. "Dare." "Laat je beste moves zien." Hij kijkt me verbaasd aan. "Ehm oké?" Hij staat op en zwaait wat met z'n armen. Lily gaat helemaal stuk.

Ze is zó verliefd op hem. Ik was bijna vergeten dat het zo erg was. Ze zijn wel erg cute samen. Ik lach.

"Oke, nu ben ik," zegt James, "Truth of dare... Sirius." "Truth" "Oke, ehm, wie is het leukste meisje van de school?" "Anderling natuurlijk," zegt hij lachend. Niemand neemt hem serieus. "En nu het echte eerlijke antwoord," zegt James. "Gast, ik ben eerlijk heb je haar mooie grote ronde-" "Oke, iel, gatverdamme", onderbreekt Lily hem. Ik lach. Niemand anders... Akward.

"Truth of dare... Lies," zegt Sirius na een ongemakkelijke stilte. "Truth." "Wat zie jij in Frank? Ik snap er echt helemaal niets van," verzucht hij. Lies kijkt hem vragend aan. "Meen je dit serieus?" Sirius knikt. "Hm oke, Frank is ontzettend knap, leuk, lief en ontzettend aardig tegen iedereen. Hij is ook super loyaal en eerlijk. Daarnaast is het zonder twijfel de beste zwerlbal speler van de school, ondanks dat hij niet in het Griffoendor team zit." "Ja ja dat zal wel," zegt Sirius, "maar de grote vraag is: hoe zoent hij?" "Ten eerste ik heb jouw vraag beantwoord. En ten tweede, waarom zou je dat willen weten?" lacht Lies.

Sirius zag dit niet aankomen en is beschaamd. Remus geeft hem een klop op zijn schouder terwijl hij mee lacht. Ik steek mijn duim op naar Lies.

*

Er kloppen twee eerstejaars aan. "Zouden jullie stil willen zijn? We willen morgen graag uitgeslapen zijn voor de eerste dag?" Wij kijken elkaar verbaasd aan. Sirius lacht ze uit. Lily loopt naar de deur. "Gaan jullie maar weer naar je kamer, en probeer maar wat te slapen. Wij zullen rustiger zijn." De eerstejaars meisjes lachen lief en gaan weer weg. "Ze hebben wel een punt," zegt Remus. Hij gaat met zijn wijsvinger over de Klassenoudsten-badge op zijn borst en kijkt mij aan. "Ja, Remus heeft gelijk. Ik heb morgen ook examens. Misschien moeten we maar eens gaan slapen, guys," vul ik hem aan, "maar onwijs lief dat jullie dit gedaan hebben." James en Sirius staan op, slepen Peter mee, en zeggen gedag. Ook Remus staat op en verlaat de kamer. Hij zegt gedag en doet de deur achter zich dicht.

"Die twee kleine meisjes hadden echt in Ravenklauw gemoeten, gelijk de sfeer verzieken. Ze lijken m'n ma wel, man," hoor ik Sirius zeggen als ze de over de gang lopen. Ondertussen maken Lily, Marlène, Lies en ik ons klaar om te gaan slapen. Morgen is er weer een nieuwe dag. Helaas wel meteen met examens.

Nou ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat er dit jaar nog een nieuw hoofdstuk zou komen in dit verhaal, maar hier is het! Ik hoop dat jullie het een beetje leuk vinden! Geef en ster als dat zo was en ik ben benieuwd wat jullie ervan vonden. Laat het even weten!

Ik wens iedereen ook een gelukkig en gezond 2021! Ik hoop dat het voor iedereen een beter jaar wordt dan het afgelopen jaar. Dat was echt mooi kut voor mij, maar ik denk voor iedereen wel. Hopelijk tot snel, maar ik kan niets beloven want de keer dat ik hiervoor geüpdatet had was het nog augustus haha!

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Dec 31, 2020 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Mijn Leven Op Zweinstein // Hannah WillemsWhere stories live. Discover now