Hoofdstuk 2

99 10 14
                                    

Mijn moeder en ik lopen nu door de Wegisweg. Ik zie zoveel coole dingen! Er gaan eerst naar Olivander, de toverstokmaker. Ik heb heel veel zin om een toverstok te kopen omdat ik dan kan gaan beginnen met toveren! Nadat ik mijn boeken natuurlijk ook heb. Ik kijk zo uit naar de lessen en de andere leerlingen. Ik ga zoveel lol hebben en leren!

We lopen nu al een tijdje door de Wegisweg en ik heb inmiddels alles al, behalve de gewaden. Die gaan we nu kopen. We lopen Madame Mallekins Gewaden voor alle Gelegenheden in. Gelijk komt er een wat dikkere vrouw naar me toe gelopen. 'Hallo meisje' begroet ze me. 'Ga je naar het eerste jaar op Zweinstein?' 'Hallo mevrouw, ja ik ga naar mijn eerste jaar, ik kom hier voor gewaden.' Antwoord ik. 'Nou dan ben je hier aan het goede adres, ga daar maar even staan, dan meet ik je op.' zegt ze.

Ik ga staan waar ze me gewezen heeft en ze meet een andere jongen op. Hij lijkt ongeveer vier jaar ouder.. 'Hoi, ga jij ook naar het Zweinstein?' 'Ja, het zesde jaar en jij?' 'Ik ga naar het eerste jaar.' 'Hoe heet je?' 'Hannah Willems, en jij?' 'Lucius Malfidus, wat is jouw bloedstatus, halfbloed of modderbloed?' dat laatste woord sprak hij uit alsof het een ziekte was. 'Halfbloed, mijn moeder is een heks, mijn vader een Dreuzel, hoezo?' 'Bloedstatus is gewoon heel belangrijk voor in welke afdeling je komt. Jij komt vast niet in Zwaderich. Net als ik' 'Oh, maar dat hoeft ook niet' lach ik. 'Mij lijken Griffoendor en Ravenklauw het leuks.'

Madame Mallekin komt terug met de gewaden voor Malfidus, hij betaalt en verlaat de winkel. Nu meet ze mij op. Na een tijdje loop ook ik de winkel uit met gewaden.
'Gaan we nu weer naar huis mama?' 'Nee, we gaan nog 1 dingetje kopen' 'Wat dan?' 'Een huisdier! Maar ik heb liever wel dat je een uil kiest want dan kun je ons ook gewoon schrijven enzo' 'Jaaaaa' gil ik enthousiast. We lopen naar een leuk winkeltje aan het einde van de Wegisweg in. 'Kies maar een mooie uil uit.' Ik loop een tijdje door de winkel en zie dan een hele mooie grijze uil met bruine vlekjes. 'Dit wordt hem mams' 'Ah wat een leuke uil! Die krijg je van me!' Na ook mijn uil gekocht te hebben verdwijnselen we weer naar huis. Gatver, ik ga nooit aan dat kotsgevoel wennen.

'Papaaaa we zijn er weer!' roep ik en mijn vader rent naar buiten. 'Heey lieverds, hoe was t?' 'Echt mega leuk!' 'Hé wat is dat dan?' 'Mijn uil' 'Hoe heet ie?' 'Weet ik nog niet' 'Ga dan maar snel nadenken over een leuke naam' lacht mijn vader 'Ja doe ik!' 'Hannah, breng eerst even je spullen naar boven, wil je?' 'Ja is goed' Ik liep naar boven met al mijn spullen en ik keek nog eens uitgebreid naar mijn boeken.

Als eerst zie ik 'Geschiedenis van de Toverkunst' van Mathilda Belladonna liggen. Mijn  uil maakt een geluidje. Oja daar moet ik een naam voor verzinnen. Ik kijk naar het boek Belladonna, Donna is wel een leuke naam voor mijn uil! Ja dat wordt haar naam. 'Hey schoonheid' zeg ik tegen mijn uil. 'Jouw naam wordt Donna, vind je dat goed?' vraag ik. Donna maakt een goedkeurend geluidje dus ik ga ervan uit dat ze het een leuke naam vindt. Daarna leg ik het boek ik mijn hutkoffer, net als de rest van mijn boeken. Als laatst pakte ik mijn boek voor Verweer Tegen de Zwarte Kunsten. Wow dit boek ziet er interessant uit. Ik pak het vast en sla het open op de eerste bladzijde. Ik begin wat spreuken door te lezen. Expelliarmus, een spreuk waarmee je iemand kunt ontwapenen. Gaaf! Ik ga deze morgen oefenen denk ik! Ik heb er nu al zin in!

'Hannah!' mijn moeder roept. 'Kom je eten?' 'JAAA MAM IK KOM!' roep ik terug. Ik loop naar beneden en ga aan tafel zitten. 'Ik heb mijn uil een naam gegeven.' zeg ik. 'En? Hoe heet ze?' vraagt mijn vader. 'Donna' zeg ik. 'Ik zag een boek van Mathilda Belladonna. Toen dacht ik "hé Donna is wel een leuke naam" vind je ook niet, pap?' lach ik. 'Ja, tuurlijk, leuke naam, maar de manier hoe je aan die naam komt is nog leuker' lacht hij. Mijn vader en ik hebben een hele goede band. Ik ga hem echt missen als ik op Zweinstein ben. Maar gelukkig kan ik hem nu schrijven. Maar ondanks dat ik hem ga missen heb ik er wel heel veel zin in! Zweinstein, here I come!

Na het eten ga ik naar boven spreuken oefenen. Ik kwam erachter dat ik expelliarmus niet kan oefenen aangezien er niemand is om op te oefenen. Dus ik besloot een ander boek te pakken en ik zag daar nog een spreuk staan die ik wel kon oefenen. 'ACCIO KUSSEN!' roep ik als het na 5 keer nog steeds niet is gelukt. Ik roep het elke keer een beetje harder volgens mij.

'Hannah, lukt het?' Oh mooi nu ziet mijn moeder ook dat ik het niet kan. 'Nee' zeg ik. 'Dat zie je toch?' zeg ik sarcastisch. 'ACCIO KUSSEN!' nu verschuift mijn kussen een beetje. 'Zag je dat mam!? Het kussen verschoof!' 'Jaja lieverd, nu nog een keer en concentreer je' zegt ze heel serieus. 'Okee, concentreren, komt goed!'

'En, je hoeft niet zo te schreeuwen, weet je' lacht ze. Ik grijns. 'Wat moeten de buren wel niet denken als jij de hele tijd "accio kussen" schreeuwt?' 'Whatever! Ik mag naar een toverschool!' 'Hannah, rustig. Nogmaals, dreuzels mogen dat niet weten.' 'En Mirre dan?' 'Die mag het niet weten lieverd, sorry. Je maakt vast wel weer nieuwe vrienden. Dat weet ik zeker!' 'Ik hoop het' mompel ik. 'Ik probeer het nog een keer' zeg ik. Ik, Hannah Willems, kan dit. Al is het het laatste wat ik doe. Spreek ik mezelf moed toe. Ik denk aan het kussen dat ik opvang en mijn moeder die enthousiast omdat dat lukt.

'Accio kussen' fluister ik, omdat ik niet meer zou schreeuwen. Ik kijk hoopvol naar het kussen. Bam. Recht in mijn gezicht. 'Jaaaaa, het is je gelukt Hannah!' roept mijn moeder enthousiast. Yes ze is blij met me. 'Ja maar ik ving hem niet' zeg ik. 'Gooi het kussen weg en doe het nog een keer. En vang hem dan!' roept mijn moeder. 'Mama, de buren, niet schreeuwen, weet je nog?' 'Oja' zegt ze. 'Maar ik ben gewoon zo blij. 'Ik ook' zeg ik grijnzend.

Ik smijt het kussen op mijn bed. 'Accio kussen' zeg ik nu op normale toon. Het kussen vliegt naar me toe en ik vang hem. Yes. Mijn moeder doet ene vreugde dansje en is helemaal blij voor me maar daarna moet ik wel gaan slapen. Dat doe ik. Maar wauw, even serieus. Ik kan een kussen naar me toe laten vliegen, hoe vet! Morgen probeer ik dit ook met andere dingen. Ik denk aan welke dingen dat worden en ik val in slaap.

A/N Ik ga zo een tijdsprong van een week maken naar de Zweinstein Express dusja. Ik weet trouwens niet of ze al mogen toveren, maar aangezien ze nu een toverstok heeft en nog niet op Zweinstein zit, kan ze er in principe dus ook niet heel veel mee fout doen. Dus laten we even doen alsof het mag, als het niet zo mogen ;)

Mijn Leven Op Zweinstein // Hannah WillemsWhere stories live. Discover now