Bonus: brieven

51 6 4
                                    

Lieve Lily,

Dankjewel voor je brief. Wat een geniaal idee om je ouders de dreuzelpost te laten versturen. Het zou ook opvallen als ik alleen post ontvang in de vakantie. Het spijt me dat je zo lang heeft geduurd voordat ik wat teruggeschreven heb.

Met mij gaat het prima, op mijn nieuwe school heb ik al wat vrienden gemaakt. Maddie, Rhydian, Tom en Shannon. We hebben ontzettende lol met z'n vijven en ik ben blij dat ik in elk geval iemand heb hier.

Ik had ook in de eerste week dat ik er was een soort kennismakingsfeest. Dat werd georganiseerd door Jimmy, als je het mij vraagt: 100% Zwaderaar haha!
Maar goed, hij stond erop dat de klas mij beter leerde kennen, dus ik ging daar maar mee akkoord. Het was gewoon een standaard klassenfeest: limonade, chips en slechte muziek. Niet veel bijzonders dus.

Het is heel apart dat mijn oma nu in hetzelfde huis woont. Normaal zag ik haar zelden en nu zie ik haar elke dag. Dat begint meestal 's ochtends al. Dan kom ik beneden en zit zij al een van haar boeken over heksen te lezen. Mijn vader wil me ervoor beschermen. Gelukkig maar, het lijken me verschrikkelijke boeken. En kennelijk klopt er ook niet veel van ;-).

Op school gaat het qua lessen echt beter dan ik had verwacht. Ik dacht dat ik een enorme achterstand zou hebben, maar dat valt reuze mee. Ik kan met de meeste lessen aardig meekomen en ik heb ook al een aantal hoge cijfers gehaald.

Ik mis jullie ook mega erg en hoop dat er snel een moment is dat we elkaar weer zien.
Doe de groetjes aan Remus en Sophie.

Veel liefs,

Hannah

Lieve Hannah,

Echt fijn om ook te lezen hoe het met jou gaat. Ik heb Remus de brief ook laten lezen. Hij trok 'm eigenlijk uit mijn handen, maar hij vond het ook heel leuk. Volgens mij heeft hij de brief wel meer dan honderd keer gelezen, hij kent het bijna helemaal uit zijn hoofd.

Bij ons gaat het ook prima. Slakhoorn heeft nog nooit zoveel huiswerk opgegeven en bij zijn feestjes vraagt hij altijd naar je. Hij vroeg me om door te geven dat hij hoopt dat je het goed maakt en dat je hem altijd mag schrijven. Ik heb hem verteld dat dat lastig wordt.

Anderling kijkt me regelmatig met zo'n veel betekende medelevende blik aan. Ik denk dat ze begrijpt dat we je allemaal ontzettend missen. Ze heeft gevraagd om jou de groetjes te geven als we je nog eens mochten spreken. Dat zei ze met een knipoog, ze is dus ook niet gek.

De meeste andere docenten gedragen zich normaal. Kors mist je wel ontzettend, hij blijft maar roepen dat een nieuwe jager zo belangrijk is. Potter heeft die positie nu ingenomen, want er waren wel een aantal goede zoekers. Niet zo goed als Potter natuurlijk, dat hoor ik uit verhalen, maar zeker wel goed genoeg. Maar met Potter als jager, kunnen we nogsteeds winnen, zelfs als we de snaai niet pakken. Dat heeft hij vorig weekend bewezen.

Ik mis je. Tot snel,

Lily Evers

Lieve Hannah,

Het is al een tijdje terug dat ik jouw brief kreeg waarin je vroeg of ik voor Donna wilde zorgen. Dat heb ik natuurlijk gedaan. Het gaat goed met ons beide. ik las in de brief die je aan Lily schreef, dat het ook goed gaat met jou. Ik was erg blij en gerustgesteld toen ik dat hoorde.

Ik mis je heel erg en hoop dat ik je snel weer zie. Soms vraag ik me af of de keuze die ik maakte de juiste was.

Het is bijna zomervakantie (nog een maandje ofzo!) en ik zou het leuk vinden om je dan te zien! We moeten denk ik maar even kijken of dat mogelijk is. Misschien door bij Lily af te spreken?

Mijn Leven Op Zweinstein // Hannah WillemsWhere stories live. Discover now