Hoofdstuk 8

53 6 4
                                    

'Hannah,' zegt Remus. Ik lees even snel een zin af en ik kijk Remus dan aan. 'Zullen we weer naar binnen gaan.' 'Ja is goed!' zeg ik en we lopen weer naar binnen. Tijd om nog te kletsen met Lily en dan te slapen.

*

Twee dagen later is het zover. Het is 31 oktober; Halloween. We hebben vandaag maar de helft van de lessen en zijn 's middags vrij. Wat betekent dat ik in de bibliotheek ben te vinden.

'Hann, wat zoek je nou?' vraagt Lily ongeduldig. 'Een boek.' 'Nee joh, echt?' lacht Lily. 'Waarover dan?' vraagt ze. 'Gewoon dingen enzo,' antwoord ik vaag. Ze mag natuurlijk niets weten over Remus' geheim. Ik kan alleen niets vinden over faunaten. Ik pak maar gewoon een random boek en doe alsof dit was wat is zocht. Ik blader een beetje door het random boek. Lily oefent een spreuk. Ik verveel me dood, ik kan beter wat huiswerk maken.

'Lily, zullen we terug naar de leerlingenkamer? Ik moet nog een verslag maken,' zeg ik. 'Ja is goed,' zegt ze. En samen lopen we naar de leerlingenkamer.

Nadat ik snel nog wat aan dat verslag heb gedaan ga ik me klaarmaken voor het feest. Iedereen komt in een leuke jurk. Dus wij ook.

Lily en ik lopen naar onze slaapzaal en als we de deur open doen zien we Lies die probeert haar haar te stijlen. En Marlène die haar haren heel ingewikkeld probeert te vlechten. Lily en ik pakken onze jurken en doen die aan. Lily heeft een groene jurk. En ik heb een rode jurk. Nadat we ze hebben aangetrokken doen Lily en ik elkaars make-up. Daarna vlechten we elkaars haar. Als we dan gedaan hebben zien we er best wel leuk uit en gaan we naar de grote zaal waar eerst een feestmaaltijd hebben. We gaan zitten op ons vaste plekje aan de Griffoendortafel.

Dan verschijnt het eten en iedereen schept van alles op. Ik zit tussen Lily en Remus. Dat betekent dus dat James, Sirius en Peter tegenover ons zitten. Ik zit recht tegenover Sirius en hij zit behoorlijk te smakken. Hij schept gewoon zoveel mogelijk tegelijkertijd naar binnen. James ook trouwens. Het lijken net beesten...

'Sirius,' zeg ik. 'Je eten loopt niet weg hoor,' lach ik. Remus en Lily kijkt me grijnzend aan. 'Het zelfde geldt voor jou, James,' zegt Lily. Ik neger de jongens weer en Remus begon tegen me te praten.

'Dit is echt lekker!' zegt hij. 'Ja klopt!' antwoord ik enthousiast. 'Trouwens, Reem, ik kon over dat ene wat ik wilde doen niets in de bibliotheek vinden. Misschien in de verboden sectie we,l' voeg ik er fluisterend aan toe. 'Weet jij hoe je daar kunt komen?' 'Nee geen idee,' aangezien we zitten te fluisteren kijkt Lily ons raar aan. 'Wat zitten jullie daar te fluisteren?' vraagt ze. 'Niks, hoezo?' vraag ik zo onschuldig mogelijk. 'Ik ben ook niet gek ik zie wel dat jullie fluisteren,' zegt ze. 'We hadden het over, euhm, een boek wat we willen zoeken.' 'Welk boek dan?' 'Romeo en Julia,' fluister ik. 'Dat willen we graag lezen, maar we willen niet dat de jongens het horen,' voeg ik er nog zachter aan toe. 'Ja klopt, we houden allebei best wel van romans,' zegt Remus heel zacht. 'Oh maar dat geeft toch niet! Ik houd ook van romans!' zegt ze enthousiast. 'Oh heb jij Romeo en Julia dan?' 'Nee, maar ik heb hem wel gelezen,' zegt ze. 'Oh leuk,' zeg ik. Lily draait zich weer om en ik vraag aan Remus: 'Houd jij ook van romans? Ik wel namelijk!' 'Je kunt er wel een keer een lenen van me.' 'Top!' 'Je hebt wel echt een goede smoes bedacht net, je hebt ons maar mooi gered.' 'Ahw dank je,' lach ik. En we eten al kletsend, over andere dingen ons eten op.

Na het eten worden alle tafels aan de kant geschoven. De muziek wordt aangezet en iedereen begint te dansen. Zo ook Lily, ik, Remus, Sirius en James. Peter niet. Hij staat bij de hapjes. Ik moet zeggen dat ze ook wel heel lekker zijn. Ik pak Lilys handen en ik dans met haar. Dan komt een dreuzelnummer, Lily en ik gaan helemaal los. We staan als een van de weinigen keihard mee te schreeuwen. Maar we hebben wel lol. De jongens kijken ons een beetje raar aan maar we negeren hun blikken gewoon.

Na gedanst en gegeten te hebben gaan we weer terug naar de leerlingenkamer. Nu mogen alleen de vijfdejaars en ouder nog blijven. Eenmaal terug in de leerlingenkamer ga ik lekker in bed liggen met een boek. Morgen is het zaterdag, dan maak ik mijn huiswerk wel.

De volgende morgen als in in de leerlingenkamer kom is het een grote bende. Ze hebben hier zo te zien nog lang door gefeest. Remus zit al met een boek op de bank en ik ga er met mijn boek naast zitten. Ik draag een joggingsbroek met een trui. Het is zaterdag, dan hoeven we de gewaden niet aan. Gelukkig.

'Hey Hann.' 'Hoi Reempje, hoe gaat het?' 'Mwah, 't is bijna de tijd van de maand, als je snapt wat ik bedoel.' 'Oja, wil je anders mee zoeken hoe ik Faunaat kan worden?' 'In de bieb? Nu?' 'Ja en ja nu kan wel, nu hebben we geen last van de rest,' zeg ik. En ik knipoog. 'Ja is goed,' zegt Remus.

We lopen naar de bibliotheek. Eenmaal daar binnen, ja hij is al open, lopen we door naar de verboden afdeling. Aangezien ik de rest al heb onderzocht en het eigenlijk illegaal is zal het daar wel staan. Shit de deur zit op slot. 'Alohomora,' fluister ik. En de deur gaat open. We lopen naar binnen op zoek naar een boek over faunaten, waarin staat hoe je het wordt vooral.

'Hannah, kom eens,' fluistert Remus. 'Heb je het gevonden?' 'Ik denk het wel,' zegt hij trots. Ik pak het boek ik kijk ernaar het heet: Faunaten en hun krachten. Ik sla het boek open en ik zie van alles inclusief een uitleg hoe je Faunaat wordt! 'Dit is top!' zeg ik en ik geef Remus een knuffel. Ik ga een Faunaat worden! Ik neem het boek gewoon mee. Er is vast niemand die dat opvalt.

Mijn Leven Op Zweinstein // Hannah WillemsWhere stories live. Discover now