Hoofdstuk 9

50 6 2
                                    

A/N ik weet dat in dit boek heel veel tijd wordt overgeslagen. Maar dat komt gewoon omdat het nu allemaal nog niet zo boeiend is. Ik wil namelijk heel graag schrijven vanaf de tijd dat Hannah 14/15 is.

De weken vliegen voorbij. Op Zweinstein is het nooit saai. Het is inmiddels al vakantie geweest en in de vakantie ben ik terug naar huis gegaan. Ik kon daar helaas niet toveren en dat was wel vervelend. Via Donna heb ik contact gehouden met mijn vrienden. En ik heb natuurlijk een kerstkaart naar iedereen gestuurd. Na de vakantie zag ik iedereen weer en begonnen de lessen. Hierdoor had ik weinig tijd om te oefenen om Faunaat te worden. Voor de vakantie ben ik er wel even mee bezig geweest maar het lukte steeds maar niet.

Het is nu al februari en dat betekent dat ik jarig ben. 10 februari ben ik jarig. Dat is het vandaag. Gelukkig is het zaterdag én er is vandaag een zwerkbal wedstrijd. Mijn verjaardag was nog nooit op zo'n leuke dag, denk ik.

Als ik wakker wordt zie ik allemaal cadeautjes naast mijn bed liggen. Ik pak de cadeautjes en ik pak ze uit. Ik kreeg van mijn ouders boeken, van Lily een boek. Van Lies en Marlène een Griffoendorsjaal. Van Severus ook een boek. Van Sirius, James en Peter een berg snoep. En van Remus kreeg ik een ketting met een maan eraan.  Wauw de ketting is heel mooi. Ik doe hem gelijk om. Lily ziet het. 'Mooie ketting Hann, van wie is die?' 'Remus,' zeg ik en ik glimlach. 'Oh leuk.' 'Ja, jij ook heel erg bedankt voor het boek,' zeg ik blij. 'Ik ben blij dat je het leuk vind,' zegt ze. En samen lopen we naar het ontbijt waar een gouden bord en bestek voor mij staat omdat ik jarig ben.

Na het ontbijt verstuur ik nog een brief naar mijn ouders om ze te bedanken voor de boeken. Donna is mega enthousiast want ze mag eindelijk weer een brief bezorgen. Ik verstuur namelijk niet zo vaak post.

*

's Middags was de zwerkbalwedstrijd. Valk voordat hij begon haalde ik mijn nieuwe Griffoendorsjaal en liep ik naar de tribune. Ik claimde een mooi plekje samen met Remus. Lily gaat nooit mee. Die vind het saai. Ik vind zwerkbal wel heel vet, James volgens mij ook. Die zeurt elke keer weer dat hij ook in het team wil. Ik weet niet of ik dat wil. Dat zie ik wel weer als het überhaupt mag.

'Reem,' zeg ik. Remus kijkt me aan. 'Nog heel erg bedankt voor de ketting,' zeg ik terwijl ik hem knuffel. 'Vind je hem mooi?' 'Jaaaa, heel erg!' zeg ik. Ik geef hem een knuffel. Nadat ik hem heb losgelaten komen de spelers het veld op dus iedereen begint enthousiast te klappen.

'En Malfidus heeft de snaai!' wordt er omgeroepen. Griffoendor heeft alsnog gewonnen, ondanks dat Zwaderich de snaai had! Echt mega goed. We gaan met heel Griffoendor feesten. Oftewel; Lily en ik brengen weer een bezoekje aan de bibliotheek en zorgen dat Severus ook komt.

Severus was ook in de bibliotheek en we zijn met z'n drieën naar buiten gegaan. Ik bedank hem nog voor het cadeau en Lily vraagt: 'Zullen we truth or dare doen?' 'Ja is goed,' zeggen Severus en ik. 'Truth or dare aan Severus.' 'Truth.' 'Heb je een crush op iemand?' Severus wordt helemaal rood. 'Zeg gewoon ja of nee, je hoeft niet te zeggen op wie,' dring ik aan. 'Ja,' zegt Severus. 'Ahw cute' zeggen Lily en ik tegelijkertijd. 'Truth or dare Lily.' 'Dare.' 'Ga op je kop staan.' 'Pff makkie!' zegt ze. En ze staat binnen no time op haar hoofd. 'Truth or dare Hannah.' 'Dare.' 'Ga naar James en sla hem even namens mij.' 'Oke?' zeg ik.

Ik sta op en loop naar de Griffoendortoren. Lily en Severus komen achter me aan. Ik ga door het portretgat, en zelfs Severus gaat mee. 'Hé James!' roep ik. Gelijk komt hij aangelopen. 'Wasser?' Pets. Recht in zijn gezicht. 'Hé waar was dat goed voor?' 'Die is van Lily,' zeg ik schouderophalend. En we lopen weer weg. Ik sloeg express niet té hard. Ik mag James wel. Sorry James.

'Truth or dare Severus.' 'Truth.' 'Ken ik jouw crush?' Severus wordt nog roder dan eerst. 'Ja.' 'Oeeh spannend,' zeg ik. Severus knikt. 'Truth or dare Hannah,' zegt hij. 'Truth.' 'Wat is het grootste geheim dat je kent?' 'Als ik dat zeg is het geen geheim meer.' lach ik. 'Het is truth.' 'Dat is ook de waarheid.' 

Zo spelen we truth or dare nog even. Daarna gaan we weer terug naar onze leerlingenkamers. Lily en ik gaan naar bed.

Dit was de beste verjaardag ooit, ondanks dat mijn ouders er niet waren, Zweinstein is mijn thuis.

*

De tijd vliegt voorbij, inmiddels is het een maand later. Remus' verjaardag. Ik fluit Donna met een speciaal fluitje wat ik van mijn moeder heb gekregen. Die zat dus blijkbaar verstopt in een boek, echt mega lief. Ik fluit erop en Donna komt aangevlogen. Snel pak ik mijn cadeautje voor Remus en geef het aan Donna.

'Dit is voor Remus Lupos,' zeg ik. En ze vliegt weg met mijn cadeau. Het is een boek over chocolade. En er zit natuurlijk ook nog een reep chocolade bij. Ik hoop dat hij het leuk vindt. Ik doe mijn kleren aan en ik loop de leerlingenkamer in. Sirius zit op de bank somber voor zich uit te staren.

'Hey,' zeg ik. Hij zegt niets dus er is iets. Ik ga naast hem zitten. 'Wat is er Sirius,' vraag ik. 'Mijn ouders hebben mijn broertje verboden met me om te gaan,' zegt hij. 'Waarom?' vraag ik. 'Ze vinden dat ik slecht ben, maar dat zijn ze zelf.' 'En wat vindt jouw broertje?' 'Regulus vindt de mening van mijn ouders belangrijk.' 'En wat is zijn mening.' Hij wil wel met me omgaan.' 'Dus dan doe je dat toch gewoon, Sirius, schijt aan je ouders. Als ze toch al zo gemeen doen tegen je kan dit er ook wel bij, toch?' 'Ja je hebt gelijk, maar wat moet ik dan in de vakanties?' 'Logeren bij heel veel vrienden?' 'Ja goed plan.' 'Maar ik zou voorlopig nog wel even thuis zijn in de vakantie, gewoon rustig zijn, doen wat er wordt gevraagd.' zeg ik. 'Dankjewel Hannah, je ben geweldig,' zegt hij. 'Weet ik toch,' grap ik. Sirius lacht gelukkig weer. Mooi zo.

Mijn Leven Op Zweinstein // Hannah WillemsWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu