¿ 5 ?

21.8K 301 16
                                    

POV Loïs

Heel spontaan besloot Diaz om hier naar toe te komen met de trein. Ik ben aan het wachten op haar, ik heb haar zo erg gemist. We gaan bij mij thuis pizza eten en een film kijken, Diaz had het er over om misschien uit te gaan. Maar ik weet het nog niet, denk dat mijn ouders ook een beetje moeilijk gaan doen. Diaz is zo anders dan dat ik ben. Ze is zo spontaan en vrolijk. Ze kan elke jongen krijgen die ze wilt en daar maakt ze ook goed gebruik van. Maar ondanks de verschillen tussen ons kunnen we het bizar goed met elkaar vinden. We vullen elkaar aan. Terwijl ik in gedachte verzonken ben voel ik ineens twee handen op mijn rug. Ik schrik en draai me om. Ik kijk in de fel blauwe ogen van Diaz en ik geef haar meteen een knuffel. "Ik heb je zo erg gemist Di." Tranen staan in mijn ogen. Ik ruik haar vertrouwde geur. Snel knipper ik mijn tranen weg als we elkaar los laten. "Ik heb je ook gemist Lo." Ze veegt een traan weg en ik schiet in de lach. "Lekker stel zo." Lach ik en Diaz lacht met me mee. Samen lopen we naar mijn fiets. "En ik mis je scooter." Grinnik ik. "Koop dan zelf een scooter ei." Lacht Diaz. "Ik moet mijn auto zelf betalen en ik wil een Jeep dus geen geld voor een scooter." Lach ik. Ik stap op en Diaz springt achterop. Ik fiets snel naar mijn huis.

Eenmaal bij mijn huis begroet mijn moeder Diaz alsof ze haar al jaren niet meer heeft gezien. Ik pak alvast wat te drinken en zet het op tafel. Mijn moeder en Diaz praten wat over koetjes en kalfjes maar ik ben te afgeleid om er over mee te praten. "Dat vond jij ook hé, Lo?" Zegt mijn moeder. Ik kijk Diaz vragend aan die ja knikt dus ik zeg maar ja. Ik pak mijn telefoon en dan zie ik een melding van instagram. @joneslevi wilt mijn volgen. Mijn hart gaat automatisch sneller kloppen. "Omg, Di. Nu mee naar boven." Ik sta op en trek Diaz mee. "Au Lo." Zegt Diaz maar ik blijf aan haar arm trekken. Ze staat op en ik ren naar boven. Ik plof op mijn hemelbed en gooi mijn telefoon naar Diaz. Ze scant het beeldscherm snel en dan ontstaat er een grijns op haar gezicht. Ze doet de deur dicht en ploft naast me. "Je hebt een loverrrr." Lacht ze en ze begint me te kietelen. "Nee niet doen!" Lach ik. Maar ze blijft doorgaan. "Ik stop als je toegeeft dat je verliefd bent." Lacht ze. Ik heb de slappe lach en ik kom niet uit mijn woorden. "I...k ben ver." Plots staat mijn vader in mijn kamer. "Hallo Diaz." Zegt hij en hij glimlacht. "Hoii John." Zegt Diaz. "Fijn om je weer even gezien te hebben." En hij sluit de deur. "Shitjes, mijn ouders mogen dit echt niet weten. Ze gaan me levend begraven." Zeg ik. "Dat zal echt wel meevallen drama queen." En Diaz laat zich achterover vallen. "Accepteren of niet?" Vraag ik. "Wat?" "Het volgverzoek sukkel." Zeg ik. "Ja hehe of course." Zegt Diaz. En ik accepteer snel het volgverzoek.

Na ongeveer twee uur kletsen, lachen en nog meer kletsen hebben we toch besloten even naar de stad te gaan. Gelukkig vonden mijn ouders het niet erg, als ik maar voor één uur thuis was. Ik sta voor de spiegel en zoek wat leuks uit voor vanavond. "Ik heb niks leuks." Jammer ik. Diaz kijkt me lachend aan. "Ben je serieus?" Lacht ze. "Ik ben jaloers op jou kledingkast man." En ze staat op om wat uit te zoeken. "Hier trek dit aan."  Ze heeft een zwart jurkje gepakt met open rug en kant. Ze pakt er zwarte hakken bij. "Nee, mijn ouders Di." Mompel ik. "Trek nou gewoon aan." Zegt ze. Ik trek zonder schaamte voor Diaz mijn kleren uit. Ik trek snel het jurkje aan en bekijk mezelf in de spiegel. Het is echt een heel leuk jurkje. Diaz gooit ook een vest naar me "Doe deze er overheen aan, dan zien je ouders de blote rug niet." Ik trek het vest aan en kijk goed keurend in de spiegel. Dit wordt het. Ik ga aan mijn kaptafel zitten en doe make up op. Niet te heftig, gewoon basic mijn wenkbrauwen en een mooie laag mascara. "Perfect." Zegt Diaz en ik grinnik. "Het wordt tijd dat je ook een leuk vriendje krijgt." Grinnikt ze en ze haalt een fles Smirnoff Ice uit haar tas. Ze draait de fles open en neemt er een slok uit. "Op vanavond." En ze geeft de fles aan mij. Voorzichtig neem ik er een slok van. "Op vanavond." Ik voel de alcohol branden in mijn keel en tranen springen in mijn ogen.

Bad Boys Do It Better Where stories live. Discover now