¿ 53 ?

9.7K 153 30
                                    

POV Loïs

Ik word wakker door een paar zonnestralen die in mijn gezicht schijnen. Ik open moeizaam mijn ogen en knipper dan nog wat met mijn ogen tegen het felle zonlicht. Ik kijk naar Levi die nog vredig ligt te slapen en een glimlach siert mijn lippen. Hij ligt met zijn hoofd op mijn borst en heeft zijn armen om mij heen geslagen. Ik kijk op mijn telefoon en zie dat het pas kwart voor zeven is. Ik heb geen idee wanneer ik in slaap ben gevallen en dat Levi hier naar toe is gekomen. Ik leg mijn telefoon weg en kijk nog wat naar Levi. Opeens valt het me op dat hij lelijke blauwe plekken heeft en dat zijn knokkels geïrriteerd zijn. Duidelijk gevochten dus. Ik zucht, wat een sukkel.

Opnieuw deze ochtend open ik mijn ogen, maar nu door de geur van heerlijke verse croissantjes onder mijn neus. Voor me staat een vrolijke Levi met een dienblad met croissantjes, vers fruit en thee. "Goedemorgen Doornroosje." Zegt hij en ik grinnik. Hij zet het dienblad veilig en ploft daarna naast me op bed. "Vanwaar deze moeite?" Vraag ik. "Omdat ik hier trek in had." Grinnikt hij terwijl hij een hap neemt. Ik lach en geef hem een speelse duw. "Lekker romantisch." Lach ik. "Je kent me toch." Lacht hij. Ik steek mijn tong naar hem uit en neem dan wat van het fruit. "Dus heb je zin in Cura?" Vraagt hij en ik knik hevig. "Natuurlijk heb ik zin in Curaçao." Zeg ik dan als mijn mond leeg is. "Mooi." Zegt hij terwijl hij zijn arm om me heen slaat. "Heel veel zin zelfs." Mompel ik er achteraan. Ik pak de afstandsbediening en start Netflix op. "You got it dude." Zegt hij en ik grinnik. "Wat gaan we kijken?" Vraag ik. "Hm doe maar wat, als t maar geen dramatische meiden shit is." Mompelt hij en ik grinnik. Ik zet de eerste de beste film op die ons leuk lijkt aan en ga dan onderuit gezakt tegen hem aan liggen.

"Ik daag je uit om dit de hele dag vol te houden." Zegt Levi. "Hm, om wat vol te houden?" Vraag ik. "Gewoon, de hele dag zo lui zijn." Zegt hij. "Oké deal, wat krijg ik van je als het lukt?" Vraag ik. "Dat zul je nog wel zien." Zegt hij mysterieus terwijl hij met zijn hand door mijn haren gaat en ik grinnik. "Oké." Zeg ik en ga weer comfortabel liggen. Ik hoor hoe mijn telefoon afgaat en ik pak hem. Ik zie dat ik een berichtje heb van Gwen.

Gwen: Lootjee, u & me shoppen A'dam, morgen?

Loïs: Gwenniee, dat vind ik een amazing plan. Waar & hl zien we elkaar?

Gwen: Yehees, u r the best. 11u centraal?

Loïs: Komt voor de bakker, c u! X

"Wat ga je nou weer voor leuks doen?" Vraagt Levi. "Geheim." Grinnik ik en ik prik in zijn zij. "Jaja." Grinnikt hij. "Nou zeg op." Zegt hij uiteindelijk. "Het valt wel mee met hoe spannend het is hoor Levje." Zeg ik grinnikend. "Maar ik ga met Gwen morgen in Amsterdam shoppen." Voeg ik er aan toe. "Gezellig heeur." Zegt hij. "Sukkel, trouwens wat heb je met je hand gedaan?" Vraag ik. Ik zie dat hij even schrikt maar hij weet zich snel te herpakken. "Oh gevochten." Zegt hij alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Ik kijk hem met één opgetrokken wenkbrauw aan. "Met wie en waarom dan?" Vraag ik. "Met Eli, en ik was te dronken om het nu nog te kunnen herinneren." Zegt hij en ik knik. "Oké." Mompel ik en focus me weer op de film.

Opnieuw gaat mijn telefoon af en ik zucht. Ik vergrendel mijn scherm en zie dat het een berichtje is van Romy. Met een opgetrokken wenkbrauw open ik whatsapp.

Romy: Hey, zullen we binnenkort even gaan zitten en het uitpraten? Ik mis je x

Ik lees het bericht nog een paar keer over om te kijken of het er wel echt staat. "Lev." Mompel ik maar er komt geen reactie terug. Diep in slaap dus concludeer ik. Ik twijfel even wat ik moet typen, naja even, misschien zelfs wel tien minuten.

Loïs: Hm ja is goed, ik kan vandaag. Jij?

Ik zie dat Romy meteen online komt en begint te typen.

Romy: Ik kan ook, zie je bij Aloha!

Moet ik ook nog naar Kralingen. Waarom niet gewoon bij een van ons thuis? Uiteindelijk heb ik toch de moed kunnen verzamelen en sta ik voor mijn kledingkast. Ik pak een oversized trui en trek daaronder een korte spijkerbroek aan. Ik trek mijn vans aan en haal snel een hand door mijn haren. Ik loop de trap af en zeg mijn ouders gedag. "Levi slaapt trouwens boven nog." Deel ik mee als ik de deur uitloop. Ik steek mijn sleutel in mijn fietsslot en stop mijn oortjes in mijn oren. Ik stap op mijn fiets en begin mijn weg naar Kralingen, gelukkig maar vijftien minuutjes fietsen. Hoe dichter ik bij Aloha kom, hoe zenuwachtiger ik ongemerkt toch word. Ik draai de hoek om en Aloha komt al in mijn vizier. Ik minder vaart en zet mijn fiets in de daarvoor bestemde hekken. Ik loop het oude gebouw van Tropicana in, wat heb ik leuke herinneringen aan dit zwembad. Elke vakantie als ik bij mijn oma en opa was, die overigens hun hele leven op een boerderij nabij Rotterdam hebben gewoond, gingen we naar Tropicana en hadden we de grootste lol. Nog steeds zonde dat dit tropische zwembad failliet is gegaan. Ik loop de trap op naar het terras en zie Romy al zitten. Ik haal diep adem en loop zelfverzekerd naar de tafel toe. "Hey." Zeg ik. "Hee." Zegt ze met een krakende stem en ze glimlacht voorzichtig naar me.

Het is weer zo ver guys, eerste dag van de officiële zomervakantie (was afgelopen week al vrij maar dat was nog geen vakantie volgens school ahaha) & ik ben ziek! #summer2k19fail

Maar nu even to the point. Willen jullie dat ik alle hoofdstukken plaats die ik al heb geschreven (zijn er een stuk of 10) zodat jullie op vakantie gewoon lekker door kunnen lezen of gewoon één voor één? Ik hoor t graag van jullie! X

Bad Boys Do It Better Where stories live. Discover now