¿ 13 ?

16.5K 253 33
                                    

POV Loïs

Ik luister naar de gesprekken van iedereen en kijk om mij heen. Ik kijk stiekem even op mijn telefoon onder de tafel. Ik app snel naar Diaz over dat Levi naast mij zit. "We gaan even roken, ga je mee?" Hoor ik ineens de stem van Levi. "Is goed." Zeg ik en sta op. Mijn moeder kijkt me vragen aan maar ik glimlach naar haar. Ik loop achter de twee jongens aan die om de hoek gaan staan. Ik klim op een muurtje. "Wil je ook?" Vraagt Maxim en ik schud mijn hoofd. "Je moet een beetje leven joh." Zegt Levi. "Ik leef anders prima." Mompel ik en ik hoor het gegrinnik van Levi. "Dus hoezo ben je hier naar toe verhuisd?" "Mijn pa heeft een andere baan aangeboden gekregen en dat wilde hij graag gaan doen." Zeg ik en ik zucht. "Had liever thuis gebleven." Voeg ik er aan toe. "Nou hier is het toch ook leuk?" Zegt Levi verontwaardigd en hij trapt zijn sigaret uit. "Jouw woorden niet de mijne." Mompel ik. "Max rook ff door." Zegt Levi. "Jaja." Zegt Maxim en hij trapt zijn sigaret uit. Ik spring van het muurtje af en loop terug naar het terras. Ik plof op mijn stoel en neem een slok cola. Onder de tafel stoot Levi mijn been aan met zijn hand. Ik kijk hem vragend aan en hij laat een heupflacon onder de tafel zien. Hij kijkt me vragend aan en ik knik langzaam. Hij giet er wat in en ik zet mijn glas terug op tafel. Ik roer even met mijn rietje en neem dan een slok. De alcohol brand meteen in mijn keel en ik hoest even. Ik hoor Levi meteen grinniken en ik kijk hem boos aan. "What the fuck is dit?" Sis ik. "Iets lekkers." Fluistert hij terug en kijkt me met een scheve grijns aan. Ik grinnik even.

Tijdens het eten voel ik me wat losser worden door de alcohol. Ik lach om de grapjes van Levi en hij wordt ook wat losser. Maxim zit zich duidelijk te storen aan ons maar het maakt Levi niks uit. "En toen viel Max de gracht in." Lacht Levi en ik schiet in de lach. "Hou je bek Lev." Grinnikt Maxim. Het is zo leuk om de verhalen van Maxim en Levi te zien, ze hebben al zoveel samen meegemaakt en het zijn echt de allerbeste vrienden. Mijn moeder kijkt soms mijn kant op maar dan glimlach ik naar haar en kijkt ze weer de andere kant op. Mijn pa heeft helemaal niks door en is te druk in gesprek met iedereen. "Maarre Lo, je ziet dr aardig zon gebruind uit. Vertel me je geheim." Vraagt Levi en ik grinnik even. "Ik ben drie weken op vakantie geweest dus ik denk dat dat mijn geheim is." "Zozo doe maar chique hoor." Zegt ie en ik lach. "Dat valt wel mee." Zeg ik terug. "Heb je foto's?" En ik knik. Ik zoek de foto's op van mijn afgelopen vakantie. "Ik ga de volgende keer mee." Zegt hij en ik lach. "Is goed hoor." En hij lacht met me mee.

Twee uur later besluiten mijn ouders weg te gaan. Ik sta op maar wankel even op mijn benen. Ik moet Levi vast pakken om niet om te vallen. Hij schiet in de lach "Was het een beetje te sterk?" Vraagt hij. "Hou je bek." Sis ik. "Dag schatje." Zegt hij. "Daag Lev." Zeg ik terug en ik loop achter mijn ouders aan. Ik plof in de auto en mijn vader rijdt weg. "Jeetje Loïs, kon je iets minder opvallend met die jongen flirten?" Zegt mijn moeder en ze draait zich om. "Dat valt toch wel mee?" Vraag ik verontwaardigd. "Nee dat viel niet mee Loïs. Je leek op een goedkope slet." "Op wat?" En ik trek een een wenkbrauw omhoog. "Je hebt me gehoord." En mijn moeder draait zich weer om. "Ik herken je niet meer, je bent niet meer de Loïs van eerst." Zegt mijn moeder.

Bad Boys Do It Better Where stories live. Discover now