Κεφάλαιο 19

48 2 0
                                    

Ανοίγω τα μάτια μου και νιώθω ακόμη την καρδιά μου να χτυπάει γρήγορα. Ίσως είναι όλη αυτή η ανησυχία ή το άγχος αυτής την κατάστασης.

"Αγγελίνα μου, πως είσαι;" ρώτησε ο Χάρης και μου χάιδεψε το κεφάλι
"Τελείωσε;" ρώτησα με μάτια βουρκωμενα
"Τίποτα δεν έχει τελειώσει ψυχή μου." Είπε και μου κράτησε το χέρι
"Συνήλθε το κορίτσι μας;" ρώτησε ο γιατρός
"Ναι γιατρέ." Είπε ο Χάρης
"Θέλω να σας κάνω μια πολύ σοβαρή ερώτηση." Είπε "Είστε σίγουροι πως δεν θέλετε αυτό το παιδί;" ρώτησε

Τότε ήταν που ξέσπασα σε κλάματα. Έκλαιγα με λυγμούς. Ο Χάρης ήρθε και με έκλεισε στο στήθος του, στην αγκαλιά του.

"Δεν μπορώ να το κάνω. Δεν θέλω να το σκοτώσω." Κατάφερα να πω μέσα από τους λυγμούς μου
"Σσσσς ηρέμησε μωρό μου. Δεν θα του κάνουμε κακό." Είπε ο Χάρης
"Είμαστε όμως νέοι και θα καταστραφεί όλο το μέλλον μας." Είπα με λυγμούς
"Δεν θα καταστραφεί. Απλώς θα διαφοροποιηθει." Είπε

"Λοιπόν, παιδιά νομίζω πήρα την απάντησή μου." Είπε ο γιατρός χαμογελώντας
"Τι λέτε; θέλετε να κάνουμε το πρώτο μας υπερηχογράφημα για να μην σας ξαναφέρω σύντομα; Έχετε και το διάβασμά σας. Μην σας ενοχλώ συνέχεια." Είπε
"Πώς γίνεται ο υπέρηχος γιατρέ;" ρώτησα
"Γίνεται είτε από τον κόλπο είτε από την κοιλιά. Αφού όμως περάσαμε την 5η εβδομάδα μπορούμε να κάνουμε από την κοιλιά." Εξήγησε κι έφερε πιο κοντά το μηχάνημα.

"Λοιπόν, εδώ είναι ο αμνυακος σάκος κι αυτό το μικρούλη μέσα του είναι το έμβρυο. Αν το φέρουμε πιο κοντά, θα καταλάβουμε ότι έχουν αρχίσει να φτιάχνονται τα χεράκια και τα ποδαράκια. Από ότι βλέπω είναι πολύ καλά το μικρούλι σας και αναπτύσσεται με πολύ καλούς ρυθμούς." Είπε
"Τόσο μικρό είναι;" ρώτησε ο Χάρης
"Μικρό αλλά ολοζώντανο. Βλέπεις πως κουνιέται;" ρώτησε και οι δυο τους γέλασαν στο θέαμα της οθόνης.

Εγώ απορούσα με όλα αυτά που συνέβαιναν μέσα μου και αν είχα πάρει την σωστή απόφαση. Ναι είχα ακόμη αμφιβολίες. Για να μην επηρεάσει η εγκυμοσύνη όμως το διαβασμα και γενικά την πορεία μου, ο γιατρός μου έδωσε βιταμίνες και αρκετές συμβουλές. Μου είπε πως φαίνεται πως θα είναι μια καλή και εύκολη εγκυμοσύνη και αυτό θα με διευκολύνει ιδιαίτερα. Το επόμενο ραντεβού ορίστηκε σε δύο εβδομάδες, παραμονές των Πανελληνίων δηλαδή.

Από εκείνη κιόλας την ημέρα άρχισα να ψάχνω τρόπους που θα μπορούσα σε λίγους μήνες να κρύψω την εγκυμοσύνη. Ευτυχώς ακόμη δεν φαινόταν τίποτα. Ακόμη κι όταν το μωράκι θα άρχιζε να μεγαλώνει δεν έπρεπε να φαίνεται, έπρεπε να μείνει ένα καλά κρυμμένο μυστικό. Τουλάχιστον μέχρι να φύγουμε από εδώ.
Πολύ σημαντική βοήθεια έδωσε ο γυναικολόγος. Με βοήθησε πάρα πολύ σε κάθε τομέα. Πρώτα από όλα το γεγονός ότι δεν μίλησε σε κανέναν αλλά κράτησε αυτό το σπουδαίο μυστικό, τον έφερε πραγματικά κοντά μας. Όλους τους προβληματισμους μας μαζί του τους συζητούσαμε. Ήταν αρκετά νέος σε ηλικία οπότε μπορούσε να μας καταλάβει.
Ο Χάρης προσπαθούσε πολύ να με πείσει ότι αυτό που κάναμε ήταν το σωστό. Από την πρώτη στιγμή μου φαίνονταν ότι το ήθελε πολύ. Πάντα όμως άκουγε όσα έλεγα και όλες τις διαφωνίες μου. Σε γενικές γραμμές όμως συμφωνούσαμε και οδηγηθήκαμε στο να γεννηθεί αυτό το παιδί.

Μαζί Where stories live. Discover now