Κεφάλαιο 62

59 2 0
                                    

Χάρης

Με την Αγγελίνα αποφασίσαμε ο γάμος να γίνει άνοιξη, στα μέσα Μαΐου. Διαλέξαμε ένα μικρό ξωκλήσι μέσα στην θάλασσα, στην Παναγία την Θαλασσινή στην Άνδρο. Γιατί εκεί; Είχαμε πάει διακοπές το καλοκαίρι και μας άρεσε πολύ. Έχουμε κλείσει ήδη το ξενοδοχείο και το κέντρο που θα γίνει η δεξίωση, η οποία στην πραγματικότητα θα γίνει υπαίθρια.

"Ώστε τελικά το αποφασίσατε, θα την βάλετε επιτέλους την κουλούρα." Είπε ο Διονύσης γελώντας
"Τόσα χρόνια σαν παντρεμένοι είστε. Τουλάχιστον τώρα θα γίνει και το μυστήριο." Είπε η Δάφνη η οποία μας είχε επισκεφθεί για Χριστούγεννα
"Και φυσικά σας θέλουμε για κουμπάρους." Είπα
"Εσείς οι τρεις είστε περισσότερο κοντά μας. Ο Διονύσης, η Δάφνη και ο Λάμπρος." Είπε η Αγγελίνα
"Με τιμά πολύ η πρότασή σας αλλά θα ήθελα κουμπάροι να γίνουν μόνο η Δάφνη και ο Λάμπρος, το αξίζουν άλλωστε. Εγώ είμαι ήδη κουμπάρος σας, έχω βαφτίσει την μικρή μας κούκλα και στο γάμο θα ήθελα να την προσέχω εγώ." Δήλωσε ο Διονύσης
"Γιατί ρε φίλε;" ρώτησα
"Δεν νομίζω να μου κρατήσετε κακία. Άλλωστε ξέρετε πόσο αδυναμία έχω και στους δύο." Είπε
"Εντάξει, αφού έτσι το θες. Οπότε εσείς αγαπημένο μου ζεύγος, ετοιμαστείτε για κουμπαριά στην Άνδρο." Είπε η Αγγελίνα
"Καταπληκτική η Άνδρος. Μαζί είχαμε πάει άλλωστε. Φοβερή επιλογή." Είπε ο Λάμπρος

Με την Δάφνη και τον Λάμπρο, παρόλο που ζούμε σε διαφορετικές πόλεις πλέον, είμαστε πολύ κοντά. Η επικοινωνία είναι καθημερινή και η απόσταση μηδενίζεται. Άλλωστε έτσι γίνεται και με τον Διονύση αφού ζει μόνιμα στην Θεσσαλονίκη. Η απόσταση δεν μπαίνει εμπόδιο ανάμεσά μας.

Με την Αγγελίνα ετοιμάζουμε το σπίτι μας. Είναι πλέον έτοιμο και σε κατάσταση που μπορεί να κατοικηθεί. Έχουμε δει πολλά έπιπλα και ήδη κάποια έχουν μπει στο σπίτι.

Αγγελίνα

Το Πάσχα μπήκαμε στο σπίτι μας. Ο Χάρης είχε επιστρέψει Ελλάδα, Ο γάμος πλησίαζε απελπιστικά πολύ και το σπίτι ήταν γεμάτο έπιπλα και πράγματα τα οποία έπρεπε να πάρουν την θέση τους. Απο την Κυριακή των Βαΐων έως το Μεγάλο Σάββατο, το σπίτι είχε πάρει σχεδόν την τελική του μορφή. Ήταν αρκετά μεγάλο οπότε αναγκαστικά κάποια δωμάτια έμειναν πιο λιτά, χωρίς πολλά έπιπλα αλλά καταλλήλως εξοπλισμένα να φιλοξενήσουν καλεσμένους. Η αλήθεια είναι πως χτίστηκε πιο μακριά από την πόλη μας, σε τοποθεσία να φτάνει το ίδιο εύκολα στην γενέτηρα, στα Ιωάννινα αλλά και στην πρωτεύουσα. Πλέον η ζωή μας είχε αλλάξει ρυθμούς. Ο Χάρης στην Ελλάδα έκανε πλέον διαλέξεις ή έδινε συνέντευξη, ήταν "διάσημος," όπως έλεγε και η Αθηνά.

Μαζί Where stories live. Discover now