Κεφάλαιο 26

52 2 0
                                    

Χάρης

Στην Εύβοια είχαμε πάει με το αμάξι που μου είχε παραχωρήσει ο μπαμπάς εδώ και καιρό. Για την ακρίβεια μόλις έγινα κι επισήμως 18. Στην συνέχεια λοιπόν, περάσαμε από Ιωάννινα και βρήκαμε τα κορίτσια. Εγώ με την Αγγελίνα συνεχίσαμε για Ζαγοροχώρια ενώ τα παιδιά πήγαν με το λεωφορείο στην Πάργα. Στα Ζαγοροχώρια μείναμε σε ένα υπέροχο και καταπράσινο χωριό. Το ξενοδοχείο ήταν ζεστό και φιλόξενο, αλλά το κυριότερο από όλα ήταν ότι ήταν ήσυχο.

Όσο πηγαίναμε προς το χωριό, έκανα δύο στάσεις γιατί το αυτοκίνητο ζαλιζε την Αγγελίνα και αναγκάστηκε και τις δύο φορές να αδειάσει το στομάχι της. Όταν φτάσαμε, έδωσα  στην υποδοχή του ξενώνα και μου έδωσαν το κλειδί του δωματίου.

"Τι έπαθε το κορίτσι;" ρώτησε η ιδιοκτήτρια
"Ζαλίστηκε λίγο από το δρόμο." Είπα
"Αδερφουλα σου είναι;" ρώτησε
"Όχι. Αρραβωνιαστικια μου είναι." Είπα και πραγματικά αν με άκουγε η Αγγελίνα πιστεύω θα μου έφερνε το κουδούνι στο κεφάλι
"Φαίνεστε ταιριαστό ζευγάρι. Πήγαινε την να ξεκουραστεί και όταν με το καλό ξυπνήσετε ελάτε κάτω που θα σας έχω ετοιμαστεί σούπα που κάνει καλό στην αναγουλα. Αν κρυωσετε έχει κουβέρτες στην ντουλάπα." Είπε
"Σας ευχαριστούμε πολύ." Είπα

Ήταν μια γλυκύτατη κυρία μεγάλη σε ηλικία. Ήταν η κλασική γιαγιά που υπάρχει σε όλα τα χωριά και τους φροντίζει όλους σαν να είναι παιδιά της γιατί τα δικά της βρίσκονται κάπου μακριά και η μοναχική τους επαφή είναι τηλεφωνική.

Μπαίνουμε στο δωμάτιο και είναι ένα πολύ άνετο και προσεγμένο δωμάτιο. Αφήνω κάτω τις βαλίτσες μας. Η Αγγελίνα πηγαίνει να κάνει ένα μπανακι. Στην συνέχεια, φορώντας πυτζάμες έρχεται προς το κρεβάτι.

"Είσαι καλύτερα;" ρώτησα βλέποντας την να έχει μια πολύ θλιμμένη έκφραση
"Όχι." Λέει σαν κουτάβι
"Ακόμη ανακατευεσαι;" ρώτησα
"Το στομάχι μου είναι χάλια αλλά δεν έχω πλέον καμία τάση για εμετό." Εξήγησε
"Τότε θες να ηρεμήσεις και να κοιμηθείς λιγάκι;" ρώτησα
"Αυτό θα με κάνει καλύτερα;' ρώτησε
"Λογικά." Είπα
"Έχε χάρη που είμαι κουρασμένη." Λέει και ξαπλώνει. Της χαϊδεύω τα μαλλιά ενώ βλέπω τηλεόραση. Σε λίγη ώρα παρατηρώ πως την έχει πάρει ο ύπνος. Είναι τόσο όμορφη όταν κοιμάται. Γενικά είναι όμορφη. Αλλά όταν κοιμάται δείχνει ήρεμη απαλλαγμένη από κάθε αγωνία και κάθε ανησυχία για το τι θα απογίνουμε.

Μαζί Where stories live. Discover now