Κεφάλαιο 64

46 3 0
                                    

Αγγελίνα

Μέσα σε 6 μήνες, τα πράγματα πήγαν για όλους καλά. Η Ηλιάνα δεν ξανά έφυγε αλλά έμεινε στην Θεσσαλονίκη με τον Διονύση. Τα έχουν βρει και είναι πολύ καλά οι δυο τους. Θα περιμένουν βέβαια να τελειώσει ολοκληρωτικά τις σπουδές της γιατί της έχει μείνει ένας χρόνος από την ειδικότητα. Αυτό δεν νομίζω να πειράζει τον Διονύση αφού τηνπερίμενε τόσα χρόνια, στον έναν χρόνο θα κολλήσει; Οι άλλοι δύο μας κουμπάροι, η Δάφνη με τον Λάμπρο, μένουν στα Γιάννενα μόνιμα πλέον. Έχουν την ζωή, το σπίτι και τις δουλειές τους εκεί. Περνούν πολύ καλά και ποτέ δεν μας ξεχνάνε. Οι υπόλοιποι φίλοι μας έχουν αποκατασταθεί. Έχουν κάνει τις δικές τους δουλειές, ανάλογα με το τι ταιριάζει στον καθένα, και τις αντίστοιχες ζωές. Άλλοι παντρεύτηκαν, άλλοι ακόμη ψάχνουν την δική τους τύχη. Η αδερφή μου πλέον ζει στην Αθήνα και ασχολείται πλέον με πολλά πράγματα, ποτέ δεν μπορούσε να περιοριστεί σε ένα μόνο αντικείμενο. Η Έρση και ο Παναγιώτης, τα δίδυμα κουνιαδάκια μου, σπούδασαν στην Πάτρα, αρχιτεκτονική και Φυσική, αντίστοιχα. Ο Παναγιώτης είπε να ακολουθήσει τα χνάρια του μπαμπά του έτσι ώστε να του μείνει και το φροντιστήριο. Πανέξυπνο αυτό το παιδί.
Η μαμά μου έχει κρατήσει το βιβλιοπωλείο και μάλιστα το λειτουργεί συχνά πυκνά με την Νάντια. Οι δυο τους έχουν γίνει οι πιο αγαπημένες συμπεθέρες. Το ίδιο και οι μπαμπάδες μας που πολλές είναι οι φορές που βγαίνουν έξω οι δυο τους.
Η Αθηνά άρχισε την Δευτέρα δημοτικού κι έχει γίνει η καλύτερη μαθήτρια. Της αρέσει πολύ το σχολείο και χαίρεται να πηγαίνει. Φέτος ξεκίνησε και τα αγγλικά. Ενθουσιάζεται με κάθε νέο που έρχεται στην ζωή της. Είναι βέβαια πολύ πεισματάρα ώρες ώρες. Έχει πάρει το πείσμα και τον δύο γονιών της μαζί.
Με τον Χάρη είναι σαν να μην έχει περάσει μια μέρα. Πριν από 8 χρόνια αποφασίσαμε να είμαστε τελικά μαζί. Από τότε μπορεί να είχαμε τα καυγαδάκια μας αλλά με υπομονή και αγάπη τα λύναμε πάντα.

"Μαμά, αντε θα κλείσουν τα μαγαζιά." φώναξε η Αθηνά από τον διάδρομο. Βγήκα φορώντας το σκουλαρίκι μου
"Εντάξει βρε αγάπη μου νωρίς είναι ακόμη." Είπα
"Πάμε πάμε. Έχουμε τόσα μαγαζιά να δούμε." Είπε και γρήγορα φύγαμε από το σπίτι. Πήραμε το αυτοκίνητο και σε μισή ώρα ήμασταν στην αγορά. Είχαμε ενθουσιαστεί τόσο πολύ γιατί θα στολίζαμε για πρώτη φορά το σπίτι μας. Η μικρή είχε κάνει σε ζωγραφιά το πως θα ήθελε να είναι.

"Χρυσό, μπορντό και πράσινο." Είπε
"Πολύ καλές επιλογές" Συμφώνησα
"Αυτές οι μπάλες είναι οι καλύτερες που έχω δει τόσες ώρες." Είπε δείχνοντας κάτι μεγάλα κουτιά. Τις βάλαμε στο καρότσι. Πήραμε γιρλάντες, διακοσμητικά, κεριά, διακοσμητικά κήπου και κάποια αρκουδάκια και παιχνίδια που ήθελε η Αθηνά και πήγαμε στο ταμείο. Τα βάλαμε στο πορτμπαγκάζ και φύγαμε για την τελευταία αλλά πιο σημαντική μας αγορά, το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Εκεί πιστεύω περάσαμε και την περισσότερη ώρα μέχρι να αποφασίσουμε πιο είναι κατάλληλο και ταιριάζει καλύτερα στο σπίτι μας.

Μαζί Where stories live. Discover now