𝔱 𝔢 𝔫

281 50 76
                                    

5.1 | 狐狸 Лисица

КУЛТИВАТОРЪТ ИЗТИЧА до меча си и го вдигна от пръстта, когато бялата фигура на монаха се приближи достатъчно, че дори Си Янг да го види. Тя се готвеше да предупреди непознатия, но се оказа, че той съвсем няма нужда от помощ: мечът му се плъзна извън канията със стържеш, заплашителен звук, и се насочи към шията на стареца.

Двете фигури — едната облечена в бяло, а другата в бледозелено, — се спречкаха в битка за надмощие. Монахът когото култиваторът беше нарекъл Рейки се изплъзваше на острието подобно на парцалена кукла. Си Янг не можеше да повярва на очите си колко атлетичен беше този възрастен мъж. Вече беше напълно убедена, че това не е човек. Никога преди не беше виждала човек да се огъне под такъв ужасяващ ъгъл, а най-плашещото беше, че преди да е имала възможността да осмисли видяното, Рейки вече беше на крака и отново нападаше.

Момчето култиватор се оказа умел боец и успя да отбие всяка атака на злия дух. Въпреки това у Си Янг се зароди притеснение — дори да отбиваше ловко атаките на демона, той не успяваше да се доближи достатъчно за да го посече, което означаваше, че ако се умореше първи, Рейки имаше шанс да победи.

Разкритието никак не се хареса на Си Янг и тя подръпна нервно кичур от косата си, обмисляйки дали да се намеси. Ако се покажеше и хукнеше далеч от тук, Рейки щеше да я последва. Така култиваторът щеше да е в безопасност, но къде можеше да се скрие Си Янг, след като тя самата се умореше да тича?

Умът й работеше усилено над търсенето на решение, когато до слуха й достигна звук от разместване на керемиди. Си Янг бавно повдигна боядисаното си лице и очите й огледаха тавана на хамбара. Богове, дали бяха успели да събудят семейството? Целият й план щеше да пропадне. Хванеха ли я, затворът щеше да бъде неизбежен, което означаваше, че нейната Кристална капка щеше да остане сама.

Си Янг беше готова да остави култиватора и Рейки, но същият тих керемиден звук достигна до слуха й, карайки я да замръзне на място. Тя присви очи, обмисляйки вероятностите. Очевидно някой се движеше по покрива. Си Янг подръпна нервно кичур от косата си. Ако някой от семейството ги беше чул, последното което би направил щеше да е да се качи на покрива. Единственият извод до който Си Янг стигна беше, че Рейки или култиваторът имаха судружник. Ако беше второто, добре, но първото?

𝖄𝖊𝖔𝖒𝖓𝖆 Where stories live. Discover now