𝔢 𝔦 𝔤 𝔥 𝔱 𝔶 𝔱 𝔴 𝔬

100 20 47
                                    

31.2 | 妒忌  Ревност

  ЙЕОМНА ПРЕКОСИ ГОРАТА и свали робата си, захвърляйки я върху дългите клони. Тялото му се изгуби под водите на река Шан Дзин. След известно време главата му изплува отново и богът се остави да плува по гръб. В близката картина, миниатюрният остров до града в който бе създал малкото село с крадци, сираци и прокажени, сякаш се беше изпарило в пространството.

Приспособленията за придвижване по реката бяха потънали на дъното след нападението и изгорели от залповете с огнени стрели.  Сега единственият начин някой да разбереше, че има останали оцелели беше да премине реката и да навлезе в гористата местност. Докато се оттласкваше с лениви движения обратно на течението, Йео напълно забрави за времето. Жаркото кълбо на небосвода се изпъна по протежение на империята и премина от другата страна на тялото му, карайки го да примижи с лявото си око.

Изведнъж множество фигури закриха пътя на слънчевите снопове към кожата му, привличайки вниманието към себе си с подсвиркване.

— Ей, грознико!

Йеомна бавно се извъртя. Пет непознати жени и шестима мъже стояха на брега, съзерцавайки го със сбърчени вежди.

— Значи това е мъжът, за когото жена ми не спря да говори... — промърмори главатаря на групата. — И твърдиш, че си го видяла да доплува от там?

Едрата девойка с руси коси в близост до него закима упорито.

— Дойде точно откъм селището на онези крадци! Бях тръгнала да пера, когато го видях как скача в реката и започна да плува насам. Сигурно е един от тях.

Девойките изглеждаха истински възхитени от това че виждаха гол мъж и оживено се потупваха с ръце, ръчкаха се с лакти и се кикотеха ехидно. В очите им грееше игривост, каквато Йеомна бе виждал и у много похотливи мъже. За толкова млади момичета, тези девойки бяха твърде безсрамни. През всички месеци на земята не беше виждал друга жена, която да гледа на мъж по такъв начин.

,, Дали и мис Ли е способна на подобно чувство?"

Едва ли. Жените срещу него приличаха на гладни пирани повече, от колкото на хора.

— С какво да ви помогна, господа? — богът  спусна крака на дъното, като по този начин водата закри слабините му. — Преча ли на риболова ви?

𝖄𝖊𝖔𝖒𝖓𝖆 Where stories live. Discover now