David O Întâlnește pe Ema

4.1K 205 0
                                    

DAVID

Am o întâlnire importantă, așa că am venit devreme la birou pentru a îmi arunca ochii pe dosar. O salut pe secretara care îmi răspunde cu un zâmbet. Se pare că este binedispusă, deoarece este mai veselă decât de obicei. Intru în birou și observ lângă tastatura o cafea cu un bilețel lipit de ea:'O zi faină! ". Involuntar buzele mele iau forma unui zâmbet. Asta chiar mi-a făcut ziua mai frumoasa. Oare cine a fost?

- Cine a lăsat cafeaua la mine pe birou? scot capul pe ușă și o intreb pe secretara. Ea trebuie să știe, a venit înaintea mea și în plus știe tot ce se întâmplă în clădirea asta.

- Nu am văzut cine a lăsat cafeaua, dar dimineața m-am întâlnit cu Ema, de la contabilitate. Acum nu știu dacă a fost ea sau nu...  sigur a fost ea. Răspunsul secretarei îmi creionează pe față un nou zâmbet.

Nimeni altcineva nu are motiv să îmi dea o cafea. Trebuie sa fie ea! Nici nu știu ce să mai cred despre fata asta. Mi se pare neatentă și cu gura mare. A avut noroc că la benzinărie m-a prins într-o stare proastă. Eram prea obosit ca să mă cert cu ea. Iar la lift a fugit prea repede ca să ii zic ceva. O să o pun eu să plătească. Nu o să scape doar cu aceasta cafea, deși a fost un gest frumos din partea ei și mi-a făcut ziua mai frumoasa biletul ei,tot trebuie sa plătească pentru ce a făcut.

Sentința a durat mai mult decât as fi crezut, în loc de doua ore a ținut vreo 4 ore. Noroc de cafeaua tare de dimineață care mi-a dat energie până la prânz. Bine că nu s-a lungit mai mult de atât, nu de alta dar Izzy este jos și vreau să mă duc la ea ca să mâncăm împreună. O să vină și tata și Tim.

Iau liftul pentru a ajunge la fata mea. Apăs butonul si aștept. Ușile mari se deschid și îi văd pe cei doi.

- Cum a decurs întâlnirea? mă întreabă tata.

- Foarte bine! Mai sunt câteva aspecte la care trebuie să se gândească, dar ne întâlnim la ei la fabrica ca să vedem cum facem. Sunt optimist! îl liniștesc eu. Chiar sunt mulțumit de cum a decurs ședința și sunt sigur că totul va fi bine.

- Uiți ca David rezolvă toate problemele?  mă susține Tim.

- Mai puțin una foarte importantă! îmi spune tata pe un ton serios. După privire știu despre ce este vorba.

- Lasă-mă cu asta! M-am saturat de mama care îmi face capul mare și îmi prezintă toate domnișoarele bătrâne. Dacă nu s-au căsătorit  înseamnă că au un motiv bun : sunt duse cu pluta. m-am saturat ca ai mei tot timpul să îmi caute soție. De parca eu nu aș fi in stare.

-Ai nevoie de cineva lângă tine să iți încălzească patul.  completează el și eu mă încrunt. Nu îmi place deloc să se bage în viața mea intimă.

- Știi foarte bine că patul meu este destul de încălzit. Stau bine la capitolul asta. Dacă vreau o femeie o am. încă nu am probleme la capitolul sex și fac destul de des, câteodată chiar mai des decât prietenii mei căsătoriți. Așa că, de ce sa mă căsătoresc?

- Mă gândeam la o persoană care să și rămână dimineața lângă tine, alături de care să te trezești zi de zi. "

- Este complicat și știi asta. telefonul îmi sună și scap fără alte discuții care să îmi dea dureri mari de cap.

În timp ce vorbesc la telefon o văd pe Izzy cu Ema. Ce caută ea cu domnișoara zapacită? 

Nu îmi place deloc că este cu ea. Totuși trebuie sa recunosc  că nu am mai văzut-o de mult pe fetiță râzând cu toată gura. Pur și simplu radiază de fericire. Amândouă. Frumoasa priveliște!

Gândurile îmi fug aiurea, iar eu trebuie să mă concentrez la discuția de la telefon așa că mă întorc cu spatele. Am stat mult de vorba și cu greu am reușit să scăp de el promițând că o să îi trimit un mail.

Sunt cu nasul în telefon si caut de zor documentul pe care trebuie să îl trimit când mă lovesc de cineva. Este Ema, bineînțeles! Nu cred că există persoană mai neîndemânatică decât ea. Și bineînțeles că trebuie să plătesc pentru că am întâlnit-o. De data asta integritatea telefonului meu este prețul. M-am umplut de nervi imediat. Cum se apropie ea de mine cum mă doare capul.

-Mai bine telefonul decât eu, nu? fetițo nu merge replica asta cu mine, nu după ce ai fost așa rea. În plus ultima dată mi-a pătat costumul preferat și a trebuit sa ma duc la o întâlnire de afaceri importantă doar în cămașă. Pentru un avocat aspectul este important, trebuie să mă impun din prima cu imaginea mea și să mă prezint fără sacou a fost un punct în minus. Chiar au fost glume pe seama asta.

-Mai bine tu! E scump telefonul!   sta în picioare deci pot să îmi ridic telefonul... sau nu, pentru că domnișoara dă să cadă iar. De data asta se agăța de gâtul meu și... miroase așa de bine. Iar ochii ei albaștri sunt superbi. M-am pierdut în albastrul lor.

- Și eu sunt o scumpă!
 
Ești o scumpă! Chiar ești drăguță acum că te privesc mai bine. Ochii tăi mari și albaștri ca marea mă fascinează. Buzele cărnoase și moi mă invită să le gust, pun pariu că sunt dulci.  Dar trebuie să îmi revin. Este colegă mea și nu pot gândi așa.

- Poate o pacoste. văd cum dispare zâmbetul ei frumos de pe buzele roșii. Fața ei este inundată de tristețe. Îmi aruncă o privire urâtă și pleacă. A deranjat-o, dar am dreptate și în plus acum va sta departe de mine. Asa cum trebuie. Suntem doar colegi și cu femeile de la muncă, nu fac sex. Regula aceasta nu o încalc, spre deosebire de Tim. Pentru el nu contează cine este, de asta și salivează acum după ea.

- Închide gura, băiete! îi spun ironic. Nu exista femeie sexy din clădirea asta care să nu fie curtată de el și după care să nu fi salivat. Trebuie sa recunosc că multe, poate chiar toate au cedat farmecului lui.

- Cred că de data asta David ți-o fură de sub nas. spune tata care deja se vedea invitat la nunta mea.

- Eu îmi respect regulile. Așa este cel mai bine și fără bătăi de cap. și râd către Tim care s-a chinuit foarte mult să scape de o fostă iubită care lucrează în aceasta clădire. Ea nu acceptase despărțirea și îl urmarea continuu pe fratele meu. Noroc de tata care i-a mărit salariul doar ca să îl lase în pace.

- Lasă că rezolv eu tot. Tu găsești iubirea. răspunde tata.

-Bunicul are dreptate! Îmi place mult de Ema. completează puștoaica.

- Nu este așa simplu. le readuc eu aminte.

- I-am pus toate întrebările din test și când ajung acasă o să văd dacă vă potriviți. turuie entuziasmată Izzy.

- Stai un pic, despre ce test vorbești?  chiar nu înțeleg nimic.

- Testul de compatibilitate!  îmi răspunde de parcă ar fi trebuit să știu.

- Acesta este un mod obiectiv de a vedea cu cine se potrivește domnișoara, cu Tim sau David. O sa te ajut și eu drăguț-o! și Jack râde complice  cu Izzy.

- Poți să o iei tu Tim. Nu vreau așa pacoste pe cap. Chiar îmi este mila de iubitul ei, indiferent dacă acesta este Tim sau nu.

- Nu știu de ce spui că este o pacoste. Pare chiar drăguță și la locul ei.  Ca să nu mai spun de frumoasa și rafinată.
Mă uit la el încruntat și mă întreb dacă  vorbim de aceeași persoană.

Cafeaua ta, iubire! Where stories live. Discover now