Secretul

3.5K 190 9
                                    

Ema

" - Tot orfană rămân... " nu știu de ce dar am impresia că nu sunt cuvintele ei. Realizez că eu sunt adultul și că trebuie să mă adun de pe jos și să o ajut.

"- Știi foarte bine că toți cei din jurul tău te iubesc enorm..." lacrima de pe obrazul ei mă face să mă opresc. O iau în brate și o sarut pe creștetul capului. Mirosul ei de căpșuni îmi inundă toate simțurile și îmi da putere.

"- Indiferent de ce relație va fi între noi vreau ca ea să fie bazată pe încredere. Ai încredere în mine și spune-mi ce se întâmplă." Izzy face ochii mari când mă aude. Probabil că nu se aștepta să îmi dau seama că aceste cuvinte ascund în spatele lor o mare durere.

" - Fetele râd de mine... că sunt orfană... și că nu mă vrea nimeni ca fata ei... sunt prea rebelă... că tata are doar aventuri... și că... o să am o mamă... rea...de fapt au folosit un cuvânt urat..." încetul cu încetul își face curaj si îmi povestește cu durere în suflet. Încerc să fiu calmă, să o mângâi pe cap ca să o liniștesc, dar în sufletul meu simt că ard de nerăbdare să ucid pe cineva si nu o să îmi pese că este doar un copil. Este doar un diavol deghizat în copil dacă a reușit să gândească așa ceva. O să descoper eu cine este si o să il trimit inapoi in iad, dar nu înainte sa treacă prin focurile iadului. Pregătește-te pentru că nu o să fiu deloc blândă!

Continuă să îmi spună cum ceilalți copii o fac să sufere din cauză că nu are o mamă.

"- Urmează un târg la școală la care vor participa copii cu mamele lor..."

"- Vom participa împreună!" nu o las să termine. Sunt alături de ea. Iar dacă asta presupune să fiu mama ei, asta este! Până la urmă Tim pare a fi un soț bun. Oricum nu cred în căsătoria în care cei doi sunt fericiți și fideli până la sfârșitul vieții lor. Măcar acum am un motiv bun să mă casatoresc. Statistic 80% din soți își înșală soția după maxim 2 ani. Deci nu o să mă afecteze prea mult acest lucru.

"-De ce sunteți așa triste?" ne întrerupe bunica ei.

"-Ne este foame și nu ne hotărâm ce să mancam." răspund in timp ce îi fac cu ochiul lui Izzy. Nu vreau să îi povestesc si ei. Este secretul nostru, al meu și al lui Izzy.

"- Asta este simplu! Mergem in mall si după continuam cu o ședință de cumpărături. Sigur o să vă revină zambetul pe buze. " zâmbește bunica fixându-mă cu privirea. Sigur nu m-a crezut, dar nu imi pasa de ea. Nu o să îi divulg secretul.

David

Femeia asta reușește mă treacă printr-o mie de stări. Îmi vine să mă urc în mașină și să mă duc la ea. Să îi cer socoteală pentru modul în care a vorbit cu mine... sau să mă duc să o consolez ... la dracu nici eu nu știu ce aș vrea să fac, dar vreau să o văd, să fie a mea din nou...trezește-te David! Femeia aia nu este a ta! Și nici nu mai esti un puști că să fugi după fuste!

Încerc să mă concentrez la discuția cu dl Brown. Probabil m-a văzut cât de răvășit m-am întors la masă și a lăsat garda mai jos.

"- Am terminat destul de repede. Sper că poți să îți rezolvi problemele personale acum." îmi spune dl Brown pe un ton prietenos.

"- Eu rămân să fumez o țigară." completează el când vede că nu plec.

"-Acum tot ce îmi doresc este să fumez o țigară." imi scot repede țigara, o aprind și trag din ea cu putere de parcă mi-ar rezolva toate problemele.

"-Telefonul de mai devreme parea unul personal. " îi confirm dând din cap.

"-Te sfătuiesc să nu amâni prea mult viața personală. Pune pauză la viața profesionala și ocupate de ce este mai important în viata ta, de persoanele care te iubesc. " completează el.

" - Si dacă ea nu mă iubește ? " il privesc fix în ochi.

"- Intre ură si iubire nu este decât un pas. Indiferența este cea de care ar trebui să îți fie frică. Atunci nu mai este cale de întoarcere. Dacă te urăște mai ai o șansă să o faci să te iubească. Dovedește-i că o iubești. Dar dovezile tale de iubire sa fie sincere și din inima. Cum să îți explic?! Degeaba îi dai un buchet uriaș de trandafiri dacă ea urăște trandafiri. Soția imediat își dau seama că esti fals și că nu o iubești cu adevărat. Și odata dacă greșești este suficient. Soția o să te pună să plătești pentru acea greșeală toată viața. " îmi vorbește deschis de parcă am fi cei mai buni prieteni.

" - Tocmai asta este problema: nu este soția mea! Este femeia altui bărbat !" o spun cu regret.

"- Nu sunt de acord cu triunghiurile amoroase. Dar dacă ea nu te respinge si tu nu o obligi, atunci cel de-al treilea are o problema. Poate chiar nu este ceva serios. Poate ești tu marea ei iubire și nu celălalt. De ce să fii tu vinovat că ea te sărută? Că ea te vrea? Ajut-o să își dea seama pe cine iubește. Și fă în așa fel încât  tu să fii cel iubit. " cred că are dreptate. Până la urmă Ema nu m-a respins niciodată, ci doar a regretat după.

Cafeaua ta, iubire! Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum