Buchețelul

3.5K 177 2
                                    

David

M-am oferit să mă ocup eu de contractul cu Brown din capitală fiind o scuza bună să mă îndepărtez de Ema. Am plecat pentru a îmi pune ordine în gânduri.

Ema a intrat în viata mea si a făcut ravagii . S-a comportat ca un copil mic care scoate toate jucăriile să se joace cu ele fără să le pună la loc. Acum trebuie să le așez cumva ca să fie ordine. Trebuie să analizez tot ce s-a întâmplat. Nu îmi vine să cred că tocmai eu, cel care se arunca cu capul înainte acum stau si analizez .
Dar m-am schimbat enorm în ultimii ani.  Faptul că m-am trezit singur cu o fetita de crescut m-a maturizat enorm. A trebuit să revin de urgență cu picioarele pe pământ când sotia mea a murit. A trebuit să preiau si atribuțiile Angelei,sa fiu calm, să gandesc de două ori înainte să fac ceva, eu care nu gândeam nici măcar o dată, pur si simplu acționam.... Acum analizez...

M-a maturizat mult moartea ei. Am simțit cum am îmbătrânit 10 ani într-o secundă. Din rebelul care eram am devenit tata și mamă pentru copilul meu. M-am schimbat 180 de grade doar pentru binele lui Izzy. Ea a este tot ce mi-a rămas de la iubirea vieții mele.

"Îmi pare rău dl Wilson. Soția dumneavoastră nu a supraviețuit." Acestea au fost cuvintele care mi-au spulberat lumea. Pământul a fugit de sub picioarele mele si m-a lăsat în gol si gol pe dinăuntru. Am vrut să urlu, sa fug, să... mă descarc... dar nu am avut timp pentru că niște ochii căprui înlăcrimați se uitau la mine ca să vadă ce înseamnă asta... ca mama ei nu mai exista...

Nu am putut distruge și universul ei, așa că mi-am înghițit țipetele și am ascuns durerea undeva într-un colț intunecat din sufletul meu. Am crezut că i-am refacut universul ei si ca este minunat, dar se pare că m-am înșelat. Izzy are nevoie de o mamă, de o femeie in viata ei pentru a deveni o femeie așa cum ne-am dorit eu si mama ei, Angela. Cel mai important  ea are nevoie de un tată fericit. Pentru asta trebuie sa fiu implinit pe toate planurile: ca tata,  ca bărbat si profesional . Iar eu am început să fiu din nou fericit ca bărbat cand am intalnit-o pe ea, pe Ema.

Mie frica să o aduc în universul nostru. Mie frica sa nu plece și să îl distrugă. Nu știu dacă pot sa il mai repar o dată. Nu știu cum s-ar descurca Izzy dacă și-ar vedea universul distrus. Dar inima mea urlă la mine să îmi asum riscul. S-a saturat de singurătate și îi este dor să se topească la zâmbetul ei. Ador zâmbetul Emei. El reușește să facă soarele să strălucească și cred ca asta  lipsește universului nostru, un soare  care să aducă lumină și căldură. Avem nevoie de lumina pentru a  vedea frumusețea din jurul nostru. Avem nevoie de căldură pentru a ne bucura de tot ce am construit . Avem nevoie de Ema în universul nostru.

"-Tati pot să îți spun un secret? Mie dor de Ema. Să știi că este mai drăguță decât crezi tu și nu ar trebui să te superi pe ea. Eu am insistat foarte mult să meargă cu mine la târg.  Olivia a fost foarte rea cu mine atunci. Mi-a spus cuvinte urâte, iar Ema doar a pus-o la locul ei. M-a aparat! "
" - Nu a fost frumos să o certe pe Olivia. "
" - Dar ea imi zice mereu că nu merit o mamă și de asta nu am una. Olivia este rea. "
" - Tu ai o mamă! "
" - Dar vreau una lângă mine. O vreau pe Ema! Mă apară, mă face sa râd, imi place să dorm cu ea. Să mă țină în brate ca mama. "
" - Cand ai dormit tu cu ea? "
" - După ce am făcut prăjiturile, am pus un film si ea a adormit. A rămas atunci la noi si eu am dormit cu ea. A fost plăcut. Am făcut și cumpărături împreună ca fetele. Ne-am luat rochii. "
" - Cand? "
" - Cand erai tu plecat. Am fost la cumpărături și apoi la masă. "

Discuția de aseară cu Izzy m-a pus pe gânduri. Fata mea chiar ține la ea.

Dimineața vorbeam cu secretara mea când Ema si Ava s-au certat. Am auzit tot iar asta îmi confirma ca și ea ține la Izzy, dar la mine ține? Insemn eu ceva pentru ea? Dar ce este cu ceilalți bărbați din viața ei? Tim și tipul cu care a văzut-o Ava? Ema nu este o usuratica asta este clar, dar trebuie sa mă lămuresc ce cauta ei în viața ei. Trebuie sa ma asigur că mă iubește pe mine înainte să o aduc în universul nostru.

Sunt sigur că este atrasă de mine, altfel nu s-ar topi așa in brațele mele, dar nu înțeleg de ce fuge de mine. De fiecare data când ne apropiem mai mult, face un pas în spate. De exemplu nu înțeleg de ce mi-a spus că a ieșit în oraș cu un bărbat când ea de fapt a ieșit cu Izzy și mama. Iar rochia roșie a îmbrăcat-o doar ca să ma facă gelos sau să mă provoace? Nu știu... Nu o înțeleg deloc! Parca îi place să se joace cu mine. Ei bine Ema, dacă îți place să ne jucam, hai să ne jucam, dar după regulile mele!

In primul rând ar fi frumos să aflu mai multe informații despre Ema de la ea, nu de la fiica mea. Să o întreb ce flori îi plac și când este ziua ei. Să nu mai fiu luat prin surprindere și să nu știu ca azi este ziua ei.

Reușesc să ajung la timp pentru ședința. Tata și cu Tim mă conduc spre sala de ședințe, deși as fi vrut să fim singuri cand  îi urez la mulți ani Emei. Încerc să scap și să trag o fuga pana la ea, să vorbesc cu ea, dar cei doi ma păzesc mai ceva ca niște bodyguarzi. Mă resemnez, voi vorbi cu ea după.

Cei doi  vorbesc într-una, parcă sunt un radio care merge pe fundal. Mă așez pe scaun lângă Tim și aștept. Sunt nerăbdător să o văd. Mie dor de ochii ei albaștri și de zâmbetul ei.

Gălăgia făcute de restul persoanelor din sala ne atrage atenția. A venit Ema. Ea intra în sala pășind încet. Este îmbrăcată cu o cămașă alba și o pereche de pantaloni negri largi, ținuta de business perfecta, nimic sexy, nimic privocator, dar cu toate acestea Ema este superbă. 

Încearcă să mimeze că este fericita și poate ceilalți o cred, dar eu știu că minte. Este obosită și supărată. Ochii ei sunt cenușii ca un cer înnorat. As vrea sa o iau în brațe și să îi alung norii, dar acum este înconjurată de colegi care o felicită și o pupă. Ea stă cuminte și își face datoria de sărbătorită zâmbindu-le.

Observ cum cauta pe cineva din priviri. Sprincenele fac o cută fină pe fruntea ei, deși buzele ei schițează un zâmbet persoanei cu care vorbește. Într-un final privirea ni se intersectează, ma privește fix si eu pot observa că norii sunt alungați, iar albastrul cerului senin reapare in ochii ei. Acum zâmbește cu toată inima. Se pare că și eu sunt soarele pentru universul ei.

Suntem întrerupți de curier. Aceasta are un buchet uriaș de lalele, unul de trandafiri și buchetul meu. Al meu este cel mai mic și vai de el. Ce să îți fac Ema dacă îți plac bujorii? Atât am mai găsit după ce am sunat la toate florările din oraș. Și cine i-a trimis buchetul ăla uriaș de flori? Uite asa  apar norii pe cerul meu. Ce spun eu de nori ca este furtună în toată regula!

Telefonul vibrează si apare mesajul de la ea "Frumoasa mea?".
" Ți-ai dori să fiu eu admiratorul secret?"  îi scriu eu, deși este logic ca și-ar dori ca eu să îi trimit un buchet mai mare. As putea să spun că este de la mine, doar tata de asta l-a cumpărat. A vrut să mă ajute că eu  nu stiam de ziua Emei și a comandat el  buchetul de trandafiri .

Tata m-a bătut la cap  aproape zilnic ca nu ar trebui să  fiu supărat pe ea și să fac ceva ca să o cucereasc. El considera că noi doi chiar ne potrivim. S-a gândit că buchetul de trandafiri ar fi un  prim pas, dacă ar știi el câți pași am făcut noi....dar nu trebuie sa știe nimeni cum si cât ne iubim noi.
"Așa credeam.." în aceste cuvinte simt tristețea și dezamăgirea. Iar norii par să se adune din nou pe cerul ei.
"Nu, eu rămân un Porcușor Nesimțit  " Îmi asum buchețelul cel mai mic. Asta este! Probabil o să fii supărată pe mine, dar îmi asum.
" Bujorii sunt de la tine"  Nu a pus nici un semn la sfârșitul propoziție,dar după cum radiază de bucurie nu este o întrebare. Se pare că îi place mult și buchetelul meu.
😉 

Cafeaua ta, iubire! Where stories live. Discover now