Dezamăgire

3.4K 186 6
                                    

Ema

"- Te caută dl David Wilson." îmi spune domnișoara de la recepție.

"-Pe mine?" de ce ar lăsa mesaja la recepție că mă caută. Ar fi putut să mă sune...

"-Da pe tine! Era cam supărat, ai grijă!" de ce ar fi supărat pe mine? Că nu l-am sunat? Trebuia să-l sun a doua zi. Atunci seara m-am pus în pat și am adormit la film lângă Izzy uitând complet să îl sun. Cine știe ce își închipuie el! Că am dormit cu altcineva și de aia nu l-am sunat. Bine că puteam să îl sun a doua zi, dar aceea zi a fost infernală. Nici nu vreau să îmi aduc aminte de aceea zi.

Sunt nerăbdătoare să îl văd. Cred că îmi este dor de el. Asta ar explica de ce  inima mea bate acum nebunește, de parcă ar vrea să alerge înaintea mea și să-i sară în bratele lui.

Ajung în fața biroului lui David și o vad pe secretara cum oftează după ce inchide telefonul.

"-Baftă!" îmi spune ea in dorința de a mă încuraja.

Ce aveți? David este un om foarte bun. Nu mai fiți așa speriate! Îmi spun în gând și apăs pe maner. Involuntar mi s-a afișat pe față un zâmbet uriaș când l-am văzut. Dar durează câteva fracțiuni de secundă,atât cât să realizez ce supărat este. Probabil că a făcut ture prin birou și când am intrat eu s-a oprit. Stă în fața mea,este un pic mai înalt decât mine și asta il face si mai impunător. M-a fixează cu privirea, serios și rece. A reușit să îmi șteargă zâmbetul cu privirea lui de gheață... care mă doare... și îmi îngheță inima în piept. Da, acea inimă înflăcărată gata să îi sară în brate a înghețat.

"-A venit domnișoara Ema Ramos! Sau mai bine să îți spun viitoare doamnă Wilson?" am înghețat cu totul. Nu știu dacă din cauza tonului ironic sau din cauza privirii lui plină de răutate. Ochii îi erau negrii acum. Căldura ochilor lui era înlocuită cu o răceală care îmi dau fiori in tot corpul. Se apropie de mine încât îi pot simți respirația si ea de gheață. Iar statura lui impunătoare mă face să mă simt mică de tot. Mă privește fix. Brusc minta mea se golește și gura nu se mai deschide.

"-Poți să îmi spui de ce te-ai dus la Izzy la școală și te-ai dat drept viitoare doamnă Wilson?" încerc să îmi revin din șoc și să îi răspund.

"-Am vrut să o ajut..." am mormăit eu.

"-Nu are nevoie de ajutorul tău! Să nu mai faci asta niciodată!"

"-Ea a vrut să spunem că sunt viitoarea ei mamă. Nu... " mă intrerupe si nu mă lasă să termin de vorbit.

" - E o copilă de doar 7 ani! Tu ești adultul! Nu faci ce spune un copil! "

"-Asta este problema ta ca o vezi ca pe un bebeluș! A crescut mare! Acum are alte probleme si am vrut să o ajut... " îmi face semn să mă opresc.

"-Nu are nevoie de ajutorul tău! Ai înțeles! " prima parte o spune rar și apăsat, apoi urlă la mine.

" - Ba are!" mă trezesc destul de curajoasa să urlu și eu.

" - Copiii! Gata! " aud vocea unui bărbat.

" - Ema!!! " mârâie printre dinți în încercarea de a se calma.

Observ că din dreapta se apropie cineva,probabil același bărbat care a vorbit mai devreme. Este Jack. Nici măcar nu am reușit să realizez ca este și el în birou. Apropierea lui de noi ne face să ne mai calmam.

"- Ce vrei?"  întreabă pe un ton mai jos, dar la fel rautacios. Nu înțeleg la ce se refera și mă încrunt la el.

"- Orice ai vrea nu o implica pe Izzy! Este doar un copil! Dacă vrei bani sau să devii doamna Wilson, nu Izzy este calea." îl văd că a reușit să se calmeze și acum negociază cu mine. Îmi i-a câteva secunde să realizez ce spune de fapt, dar nu realiz când i-am dat comanda palmei mele să îl lovească așa tare. Capul s-a mișcat de la lovitura mea. Își pune mana pe obraz, îi vine greu să creadă ce s-a întâmplat. 

" - Nu vreau nimic de la tine! Poți să îți iei banii si să ții bagi în fund pentru că eu nu îi vreau ! " se uită la mine încruntat. De data asta se pare că el nu înțelege.

" - Și atunci ce vrei? " tonul lui este plin de superioritate si aroganta.

" - Nu i-aș face rău niciodată lui Izzy! Aș face orice pentru ea, să fie fericită iar dacă asta presupune să fiu mama ei și să devin doamna Wilson atunci o să mă mărit cu Tim !" sunt foarte hotărâtă și este normal pentru că sunt în stare să mă lupt de una singura cu o armată întreaga dacă este nevoie.

" - Sa te măriți cu Tim? " acum este doar nedumerit. Nu mai văd răutate în cuvintele lui.

"- Dacă asta vrea Izzy, asta voi face! " mă răsucesc pe călcâie și plec trantind usa in urma mea. Merg apăsat, hotărâtă. Capul îl tin sus, de parcă as vrea să le arat tuturor că nu mă las călcată in picioare. Am demnitate mea și tin la ea. Sunt o femeie puternica și pot obține singură banii de care am nevoie. Nu îmi trebuie un bărbat care să aibe grijă de mine.

David

" - O lași sa plece? Femeia asta este dispusa să facă orice pentru Izzy, inclusiv să se mărite cu tine." îmi spune tata care asistat la toată scena.

"-Nu cu mine vrea să se mărite ! Cu Tim! Dar stai liniștit tata ca este tot în familie ce contează ca este soția mea sau a lui Tim. Pentru ea nu contează! " sunt ironic pentru a îmi ascunde durerea. Doare să stiu ca pentru ea nu contează ce s-a întâmplat între noi. Este dispusă să dea cu piciorul la tot pentru a se căsători cu Tim.

" - Nu înțeleg de ce crede ea că Tim este tatăl lui Izzy, dar  înțeleg că o iubește pe fata ta destul de mult." mă uit la el și nu înțeleg de unde are siguranța asta. Pe mine m-a zăpăcit și nimic nu mai este clar.

"- Izzy mi-a   spus odată că vrea o mamă. A fost după ce i-a spus ceva o fetita la școală...nu știu exact ce ca eram departe, cert este că a venit la mine plângând și mi-a cerut o mamă. Mai târziu a venit cu niște întrebări, cică sunt dintr-un test de compatibilitate. Avea răspunsuri de la tine și de la ea. Majoritatea răspunsurilor erau la fel. La fel ca și Izzy crede ca va potriviți, dar nu vedeți voi asta. " tata mă zăpăcește și mai mult.

" - Putea să răspundă orice ca să fie bine și să credeți voi ca ne potrivim!" spun sec. Mă mira cum un bărbat in toată firea ca tata crede orice.

" - De ce vezi numai conspirații ? Ai ridicat ziduri in jurul tău și acum nu mai vezi ce se întâmplă de fapt! Eu am văzut cum se luminează la fața cele doua când se întâlnesc. Nu cred ca se preface! Am văzut - o cum plângea că nu îi ieșea prăjiturile și ea nu m-a văzut atunci, deci nu avea de ce sa joace teatru. S-a chinuit foarte mult să o ajute.  În noaptea aceea au dormit împreună. Ema a adormit la film si Izzy a vrut să doarmă cu ea. Sincer chiar cred că Ema o iubește pe Izzy foarte mult! " îmi vorbește  părintește cum nu a mai făcut - o de mult.

Nu mai știu ce să cred. Dacă Ema chiar o iubește pe Izzy, atunci ar fi in stare să renunțe la tot pentru ea? Să renunțe la mine? Înseamnă că ea nu mă iubește? Ca bărbat sunt distrus, mi-ar plăcea să știu că am un loc în inima ei, dar ca tată sunt fericit.

Cafeaua ta, iubire! Where stories live. Discover now