Pedeapsa

3.8K 206 6
                                    

Ema

Nu îmi vine să cred că am dat peste David și că iarăși am cedat. Bărbatul asta parca îmi face vrăji și îmi pierd mințile de fiecare dată. Spre fericirea mea am scăpat ușor de Ana, fără prea multe explicații.

Mă spăl pe mâini și mă uit în oglinda și sincer nu îmi place ce văd. În oglinda este o femeie obosită cu cearcăne sub ochii. Nu am putut dormi toată noaptea. Îmi este rușine de mine. Am vrut să uit de el și acum David îmi bântuie și mai mult gândurile. Îmi așez parul în incercarea de a arata omenește. Nu vreau să sperii lumea cu înfățișarea mea.

"- Cum a fost în New Town?" aud o voce feminina taioasă care sparge tacerea. Este Ava. A intrat în baie. Are un mers ferm, impunator. Se pare ca brusc mersul de felina a fost uitat. A nu, ăla este pentru barbati. Acum vrea sa ma intimideze. Verifica subtil, cu privirea, să vadă dacă mai este cineva. Când termină de verificat mă fixează cu privirea.

"- Ia-ți gândul de la David. Nu va fi niciodată al tău. Angela i-a furat inima și dacă este altcineva care va intra în așternuturile lui, eu sunt aceea. Așa că uite-l! David este al meu!" a vorbit pe un ton dur, serios. În timpul acesta se spala și pe mâini. După ce s-a șters a aruncat șervețelul în fața mea. Din instinct i-am întors o palma peste față.

" - Nu fii așa sigură! " Îi răspund pe același ton și plec. Pasesc la fel de apasat si sigur ca ea. Nu mai sunt o puștoaică ca să mă calce în picioare cum vrea ea. Sunt dispusă să mă lupt cu ea si să o distrug. Si dacă va trebui să ma lupt cu ea pentru David, așa voi face. Nu știu cine este Angela, dar nu o voi lăsa Ava sa îl fure pe David. Nu cât sunt eu aici.

David

"- Ce ai pățit Ava?" o vad intrând la mine în birou ca un uragan și cu un obraz roșu.

"- Idioata de la contabilitate m-a lovit! Trebuie sa o dai afară pe proasta asta!" este foarte nervoasa și scoate flăcări pe nas. Nu am mai văzut-o vreodată așa de nervoasă. Gesticulează haotic si țipă. Se pare că pisicuta mea a zgâriat-o și pe ea.

"- Ce s-a întâmplat?" o întreb iar, dar de data asta pe un ton calm. Nu vreau să vadă că râd în sinea mea. La cum le cunosc a călcat-o pe coadă pe pisicuta mea și aceasta i-a dat ce a meritat. Nici una nu este ușa de biserică, Ava provoacă, iar Ema este răzbunătoare. Sunt curios care a fost motivul. Oare s-au bătut pentru mine? Acest gând mă face să zâmbesc în coltul gurii.

"-Nu este nimic amuzant! O sa îmi lase semn!" se pare că mi-a vazut zambetul si calmul meu mai tare o enervează. Dar nu îmi pasă!

"- Nu te mai recunosc David! Până să vină parașuta asta îți pasa de mine, acum râzi de mine?!?" ochii ei sunt în lacrimi, dar la cât de bine o cunosc cred că sunt false, la fel ca ea.

" - Ai grija la vocabular! Și spune odată ce s-a întâmplat!" sunt ferm. Sunt totuși la muncă, nu într-un bar ca să putem sa ne înjura sau într-o sala de box ca să ne batem.

"- Am impresia că nu mai contez pentru tine. Te-am pierdut cand ai cunoscut-o pe Angela si credeam că o să te recuperez după ce a murit in accident." o opresc înainte să mai debiteze ceva.

"- Ava esti o colegă la fel ca si Ema. Nu tin cu nici una. Înțelege! " sunt foarte serios. Pe Ava trebuie să o pastrez la distanță pentru a lucra bine cu ea. Tot timpul vrea mai mult, dar nu a obținut niciodată. Am fost prieteni și am ieșit cu restul prietenilor în oras de câteva ori, dar când am văzut ca ea vrea mai mult m-am retras.

"- Îmi este dor de tine... ăla nebunatic. Care petreceam până dimineața. " vorbește încetul, de parca ar fi o pisică care se alintă. Mă mângâie incet pe mână in dorința de a mă impresiona. Dar ea uită cel mai important lucru nu este, nu a fost și nici nu va fi vreodată iubita mea.

Cafeaua ta, iubire! Onde as histórias ganham vida. Descobre agora