In Gura Lupului

3.6K 185 6
                                    

Ema

Bărbatul asta știe întotdeauna să mă facă din vorbe. Dacă era aici sigur eram toată a lui. Nu că mi-ar părea rău. Trebuie sa recunosc că trezește în mine cele mai ascunde dorințe și simțuri. Nu exista celula din corpul meu care să nu vibreze datorita lui.

Bine ca nu m-a întrebat detalii David. Nu știu de ce, dar nu as vrea să știe cât sunt de nepricepută. Acum cred ca sunt doar o prostuță care se plange la telefon. Nu asta a fost scopul, dar efectiv nu am putut să îmi stăpânesc lacrimile. Bărbatul asta imi da jos toate armurile, una cate una și mie frica ca voi rămâne goala în fața lui și mă va răni prea tare ca să mai ma pot vindeca.

Am promis lui Izzy că voi participa cu ea la târgul de la școală. Pentru asta trebuie sa facem prăjituri. Dar ai naibii prăjituri că nu vor să iasă. Am încercat deja de trei ori si de fiecare dată greșesc. Nu credeam că este așa de complicat să gătești. Până acum nu m-a deranjat prea mult acest aspect, dacă nu ieșea mâncarea comandam ceva si gata. Dar acum o dezamăgesc pe ea, prietena mea cea mai mică dar cu sufletul cel mai mare.

"-Bună Abby! Mă bucur că ai venit!" discuția cu David mi-a adus aminte că ea se pricepe la prăjituri așa că am chemat-o acasă la Izzy, pentru că eu nu am nici măcar o tavă, dar apoi alte minunății. În schimb ea este dotată cu de toate si se pricepe mult mai bine decât mine.

"-Bună! Cum să nu vin, trebuie sa îmi ajut prințesa preferată. Și pe tine. Ai devenit deja preferata mea deși ne-am văzut de două ori. Pentru că intri în nebunia asta te face cea mai curajoasa dintre prietenele mele." nu înțeleg de ce mă crede asa curajoasă.

" - Cine va reuși să mănânce o prăjitură făcută de mine este într-adevăr curajos... " râde de mine inițial, dar după ce gustă o prăjitură si o scuipă îmi dă dreptate.

" - Nu ești cea mai bună bucatareasă, dar tot ești curajoasa. De ce crezi că este singur varul meu? A găsit el destule femei care să-i încălzească patul, dar niciuna destul de curajoasa să o facă pe 'mama' si să fie credibilă. De exemplu era una care tot incerca să se facă plăcută de Izzy si ea îi dădea maxim.. A chinuit-o un pic... De obicei mătușa îi facea cunoștință varului meu cu posibile mamici. Dar pe nici una nu a plăcut-o. Deci felicitări! " îmi face cu ochiul.

" - Mama Oliviei îl tot invita in oraș... Dar sunt amândouă foarte antipatice si i-am interzis tatei sa iasă cu ea. " completează micuța.

" - David si cu Tim au o regulă: Nu ies cu femeile de la școala lui Izzy, fie că sunt profesoare sau mamici. David nu iese nici cu colegele de la muncă. Tim nu are regula asta. " Abby reușește să gătească și să vorbească in același timp, eventual o mai pupa si pe Izzy. Cum de reușește? O invidiez! Iar în ceea ce il privește pe David sunt sigur că nu își respecta ultima regula.

" - De aceea bunica le face cunoștință cu o mulțime de femei enervante. " adaugă Izzy.

" - Așa că mâine să ai grijă! " mă privește fix in ochi Abby.

"-De ce? Am mai participat la târguri pe la școală și cu fratele meu in locul mamei mele și a fost bine. Nu m-a mancat nimeni. Bine nu trebuia să gătim... "

" - De asta ai scăpat!" spune Abby si incep să râdă de mine.

" - Acum serios! Sunt destule care ar vrea să iasă cu dl Wilson sau macar să te bârfească. O să fii pusă sub lupă! " mă avertizează Abby.

" - Mulțumesc pentru încurajare!" mă stramb eu la ea.

" - O să te descurci! O să avem grija ca totul să fie perfect. Pot veni si eu?" o întreabă pe Izzy.

" - Se pare că ai multă încredere în mine.. " fac ochii mari la ea.

" - Nu este vorba de asta. Dar nu vreau să te las singura în gura lupului."

"- Gura lupului? Este chiar așa de grav? " amândouă îmi confirmă dând din cap.

" - Nimic nu poate fi mai grav decât niște mămici plictisite care abia așteaptă un motiv de bârfă. " își susține Abby punctul de vedere.

" - Pentru tine puștoaico, trec și prin foc! Stai fără griji! Le facem noi față unor mămicii frustrate !" si o iau în brațe pe Izzy.

Mirosul superb al prăjiturilor din cuptor mă facea să o invidiez și mai mult pe Abby. Nici nu mai spun ce bine arătau. Ale mele erau ori lăsate, ori arse... Si aveau un gust oribil. Mă mir că bunicii ei nu au venit să mă certe la ce fum am făcut în bucătărie. Ei au fost foarte discreți, parcă nici nu erau în casă.

După ce am terminat toată treaba ne-am hotărât să ne uităm toate trei la un film. Ne-am așezat în pat, iar Izzy a avut onoarea să aleagă filmul, bineînțeles o animație .

" - Izzy? De ce vrei așa de mult ca eu să fiu mama ta?" cuvintele mi-au ieșit pe gură fără să le analizez înainte, fără preaviz, probabil m-am plictisit la film. Recunosc că întrebarea mi-am pus-o de mai multe ori și niciodată nu găseam un răspuns suficient de bun.

"-Nu știu!" naturalețea cu care mi-a răspuns m-a șocat.

" - Pur și simplu îmi place de tine! Nu m-ai tratat niciodată ca un bebeluș. Ești foarte drăguță cu mine pentru că așa ești tu, nu ca să pui mana pe tata. Râd cu tine mult si pot vorbi orice. Si mă simt minunat la tine în brate." se cuibărește la mine în brațe. O strâng tare la pieptul meu și o sarut pe creștet. Mirosul ei de căpșuni îmi inundă nările și binedispune imediat.

" - Dar ca să fiți mamă și fiică trebuie ca Ema să se căsătorească cu tatăl tău. Știți asta nu?! " Abby ne trezește la realitate. Are dreptate, trebuie să mă căsătoresc cu Tim. De ce nu este David tatăl ei? Dacă era el acum eram si căsătoriți și cu un fratior pe drum probabil.

" - Știu! De asta le-am făcut testul. " răspunde Izzy foarte optimistă.

" - Ce test?" este Abby curioasă

"- Un test care arată dacă ei sunt compatibili. Le-am pus la amândoi mai multe întrebări"

"- Foarte multe!" o completez eu pe Izzy.

"- Si tata a raspuns la același întrebări. 80 % din răspunsuri sunt la fel."

"- Izzy tu mă sperii! De unde știi atâtea?" Abby o privește foarte serioasa pe Izzy și cand incepe sa râdă ii pune mâna la frunte și se face că frige. Bufnim toate în râs.

"-M-a ajutat si bunicul! El a spus că se potrivesc foarte mult și că nu trebuie sa fie 100%, așa nu se plictisesc. " explică fetița când își revine din râs.

"- Si nu vrem să se plictisească!" Abby îmi face cu ochiul că vorbește cu subînțeles. Am înțeles nu trebuie să ne plictisim în pat.

" - Dar este o mare problema! Gătitul! Trebuie sa înveți să gătești. Tata spune că cel mai important o femeie trebuie să fie gospodină. Adică să facă curat, mancare, să învețe și să fie cuminte." mijesc ochii la Abby și ea la mine. Nu prea au logica ultimele doua. Când o să mă întâlnesc cu Tim o să il intreb ce a vrut să spună cu cele două.

Cafeaua ta, iubire! Where stories live. Discover now