Crede În Iubire

3.8K 206 4
                                    

David

"-Izzy este fata ta?" ma întreabă Ema vizibil șocată. Nu se aștepta la asta. Nu cred ca a bănuit nici măcar o secundă. Confirm dând ușor din cap.

"-Nu seamănă cu tine!" sprincenele se aduna formând o cută fina.

"-Seamănă cu mama ei, de la mine a moștenit doar ochii și caracterul." zâmbesc la final când mă gândesc că cele mai mari dureri de cap mi le-a dat pentru că era încăpățânată ca mine.

"- Ochii... " un zâmbet îi apare pe buze.

"-Amândoi mă hipnotizați cu privirea. O privire care mă liniștește, mă face să mă simt bine, dar care mă face să nu aud vocea rațiunii și sa mă las pradă sentimentelor. Nu pot să zic că sunt înnebunită după copii, dar Izzy m-a vrăjit cu privirea ei, acum tot ce vreau este să o văd fericită. O iubesc! " chipul Emei se luminează când vorbește despre fată, se vede ca ține la ea.

" - Până la urmă privirea rămâne neschimbată. Corpul suferă modificări de a lungul timpului, te îngrași, slăbești sau pur și simplu îmbătrânești, dar privirea va rămâne la fel. Dă-mi voie să îți demonstrez asta... " sunt sigur că mă voi uita la ea la fel și peste zeci de ani, cu aceeași dragoste și dorința.

"- Si Angela?" după o mică pauză ma întreabă încet de parcă i-ar fi frică de răspuns.

"-Angela este mama lui Izzy. Am iubit-o mult si am suferit mult când a murit. M-am simțit incomplet până acum..."

Închid ochii și realizez că Ema este ceea îmi lipsea. Nu știu dacă o iubesc mai mult sau mai puțin decât pe Angela. Ele sunt diferite. Ema nu seamănă deloc cu fosta mea soție și mă bucur. Vreau să o iubesc pe ea pentru ceea ce este, nu pentru că seamănă cu o fostă iubire. Totul cu Ema este nou, autentic și intens.

"-De ce nu mi-ai spus? De ce nu mi-ai spus ca tu ești tatăl lui Izzy?" ma întreabă nedumerită.

"-Nu m-ai întrebat..." râd ușor. Gestul meu atrage o palmă peste umăr și un zâmbet drăguț.

"- Data viitoare când o să mă ciocnesc de un bărbat o să il întreb : aveți soție sau iubită? " se strâmba la mine ca un copil mic și este atât de simpatică.

"-Poate nu te mai ciocnești de niciun bărbat!" spun serios și privind-o în ochi. Da, sunt gelos! Nu vreau să mai trăiască cu un alt bărbat ce a trăit cu mine.

" - În momentul în care ai zis că vrei să te căsătorești cu Tim, am înțeles că nu mă vreai pe mine, îl vreai doar pe tatăl lui Izzy indiferent cine era. Atunci ai șters tot ce a fost intre noi... într-o secunda. M-ai rănit în orgoliul meu de bărbat pentru că nu mă vreai pe mine David... " sunt iarăși serios, dar cald în voce. O ating usor pe par si mâna se prelinge încet atingând-o usor și pe gât. Tresare. Atingerea mea a excitat-o.

" - Si totuși nu înțeleg! Te văd atrasă de mine. Știu că îți place să fii în bratele mele, dar cu toate acestea fugi de mine. De ce? " își coboară privirea în pământ și nu spune nimic.

"-Mi-e frica Ema! Ești nesigură si de asta mi-e frica! Îți este frica de iubire! Dacă îți spun acum că te iubesc probabil o să fugi iar. Și nu pot avea o relație cu cineva atât de nesigur pentru că nu vreau ca Izzy să sufere iar. Nu știu ce sa fac!..." ii ridic bărbia pentru a o putea privi in ochi.

" - Dar știu că dacă vei fi a mea te voi iubi cum stiu eu mai bine. Nu o să te înșel. Nu am nevoie de altă femeie! Doar de tine am nevoie! Doar de tine implicată 100%, fără regrete fără pași în spate. Știu că nu crezi în Făt-Frumos și prinți, dar crede în mine, in iubirea mea.
M-am saturat să alerg după tine, as vrea măcar o data să vii la mine... Să știu că mă vrei, ca ma iubești și tu... sau măcar să mă placi. " ochii îi se umple de lacrimi. Îi închide ca să nu cadă pe obraz. O iau in brațe. O sărut pe creștet și o mângâi ușor. Îi zâmbesc cald și înțeleg că trebuie să reflecte asupra tot ce s-a întâmplat. Am înțeles că nu crede in iubire și că ii trebuie timp. Îi voi lăsa. O voi aștepta. Știu că mă iubește.

"-Acum hai la Izzy! O să se simtă mai bine când o să te vadă!" ii zâmbesc și pornesc motorul.

"-Dar ce are?" ma întreabă panicata. Îi iau mâna in a mea și o mângâi incet.

"-Ii este dor de tine. Ne-ai făcut pe amândoi dependenți de tine și ne doare când nu ești cu noi. "

Cafeaua ta, iubire! Where stories live. Discover now